Andere ladytruckers,  vrachtwagen

Nina (27) vertelt over haar werk als vrachtwagenchauffeur

Hey hey iedereen! Vandaag ga ik jullie weer voorstellen aan een nieuwe, vrouwelijke vrachtwagenchauffeur. Dit keer ga ik jullie voorstellen aan Nina Heldens. Ze is 27 jaar en ze komt uit Beesel (Limburg). Ze heeft sinds vorig jaar, midden juni, haar rijbewijs (C). Dus ze is echt nog een ‘ beginner’ in deze (transport)wereld. Benieuwd naar haar verhaal? Lees dan vooral verder.

Meet: Nina

Waar ben je werkzaam en hoe ziet de werkdag er voor jou uit?

Sinds begin augustus 2023, werk ik voor de Hanos in Venlo. Ik rij daar als oproepkracht op de bakwagen. De Hanos is een internationale Horeca Groothandel. Het heeft meerdere vestigingen in zowel Nederland (18) als ook vestigingen in België (2). Maar vanuit Venlo wordt geleverd aan de Horeca, in zowel Nederland als Duitsland.

Je begint ‘s ochtends rond een uur of 6:00 á 7:00. Je zorgt dat je alle benodigdheden (scanner, papieren, bonnen, sleutels, enzo) bij de hand hebt en dat de wagen aan het dock staat. Dan ga je de wagen laden. Dit gaat met rolcontainers. Ook kun je gebruik maken van een elektrische steekwagen.

De producten die op de rolcontainers staan zijn: Food, Non-Food, Dranken, Wild, en veel vers producten. Achter de schermen werken top collega’s ervoor, dat alle rolcontainers en alle andere materialen klaar staan, zodat wij alles fijn kunnen laden en kunnen vertrekken naar de klanten.

Onze klantenkring bestaat uit, o.a: ‘Horeca’, zoals: Scholen, verzorgings-/verpleeghuizen, restaurants, casino’s, bioscopen, ijssalons, (eet) cafés, cateringbedrijven, enz.

Maar eigenlijk doe ik iets totaal anders grotendeels, haha! Ik ben werkzaam op een kleinschalige woonvorm voor ouderen mensen met Dementie. Ik werk daar als Helpende Zorg en Welzijn. Dit doe ik 26 uur in de week. Ik vind het erg mooi en fijn, om wat voor andere mensen te kunnen betekenen en hen te helpen waarbij zij hulp nodig hebben.

Daarlangs werk ik af en toe, als oproepkracht (in vakantie’s of op vrije dagen), bij de Hanos, op de bakwagen. Voor mij is dit echt een hobby en een passie. Misschien ga ik later de overstap maken, naar het fulltime rijden.

Heb je nog dromen op werk gebied?

Mijn droom is om over een paar jaar CE nog te halen. Ik zou graag een eigen zwart met roze Scania willen, haha. Ik ben een echte grote Scania fan. Als ik een Scania voorbij zie rijden, ben ik net een kind in een snoepwinkel. Kan echt genieten van het spotten van mooie vrachtwagens. Mij lijkt het ook echt gaaf om op een chemische wagen (ADR) te rijden of op een kiepwagen, later. Maar eerst wat ervaring opdoen en wat jaren rijden, voordat dit aan de orde komt. Ik vind het erg belangrijk om mij te gaan ontwikkelen naar een goede chauffeur.

Is het zwaar werk?

Het werk is fysiek zwaar. Het is niet voor iedereen weggelegd. Je werkt met zware rolcontainers maar je hebt wel een hulpmiddel (elektrische steekwagen), erbij als ondersteuning. Ik zelf hou van hard werken en zwaar werk doen. Als ik thuis kom, en op de bank in slaap val. Weet ik dat ik mij voor 100 procent heb ingezet, wat heerlijk en voldaan voelt.

Werken bij de hanos
Nina tijdens haar werkzaamheden

Waarom vindt je het beroep zo leuk?

Je leert veel nieuwe mensen en bedrijven kennen. Je komt achter de schermen van de horeca terecht, waardoor je weer nieuwe dingen leert. Ik zelf vind contact met mensen erg leuk, en op deze manier doe ik nieuwe contacten op. Ook leer je nieuwe leuke plekjes kennen, waardoor je zelf ook weer nieuwe ideeën op doet, om eens met je partner, vrienden of familie heen te gaan. Je wordt hartelijk ontvangen bij de klanten, en krijgt vaak genoeg drinken aangeboden. Wat ik erg waardeer.

Van zorg naar vrachtwagenchauffeur, hoe is dit zo gekomen?

Ik ben dit wereldje onverwachts ingerold. Ik heb jaren geleden, kort een relatie gehad met iemand die chauffeur was. Ik ging vaker mee en mocht op een parkeerplaats een rondje rijden. Toen was ik direct verkocht. Ben daarna vaker met ook andere mensen en andere soorten transport mee geweest, en vond het erg leuk. Heb mij er goed in verdiept, en wist zeker: Dit wil ik. Dit is geen impulsieve actie, dit is oprechte interesse in het vak. Ik heb eigenlijk alleen maar leuke reacties van mensen gekregen dat ik vrachtwagenchauffeur ben. Mensen vinden het interessant, en willen er van alles over weten.

Dus, Scania is je lievelings merk?

Ja, ik ben een grote Scania fan, haha. Ik rij bij de Hanos op een fijne Mercedes. Heb eerder (vorig jaar) van augustus’22 tot eind december ’22 op een Volvo gereden, voor een supermarkt keten hier in de buurt. Mij maakt het in principe niet uit, waar ik in rijd. Zolang het voertuig maar rijdt, haha!

Hanos
Hanos horeca groothandel

Voor de mensen die twijfelen om vrachtwagenchauffeur te worden, zou je dit beroep aanraden?

Absoluut. Ik kan als enige advies geven: Loop gerust zelf een dagje mee. Je bent altijd van harte welkom, om het eens te komen ervaren.

Wil je zelf nog iets toevoegen?

Ik zou het zelf erg leuk vinden om ook in contact te komen, met andere meiden, die ook op de wagen zitten of interesse hebben in de transport. Zodat je samen een passie kunt delen. Helaas zijn hier in mijn omgeving niet veel meiden die op de wagen zitten.

Dit is het verhaal van Nina, super leuk om te lezen dat dit gewoon eigenlijk echt haar hobby is doordat zij een andere hoofdbaan heeft. En grappig ook hoe je zulke verschillende dingen leuk kunt vinden, hoe mooi ook dat ze bij Hanos de mogelijkheid gekregen heeft om dit samen te combineren. Super leuk. Bedankt voor het delen van jou verhaal, Nina!

Wil jij met jou verhaal ook op mijn blog komen? Super leuk! Neem dan contact met mij op via mijn socials. Gewoon volgen mag uiteraard ook! Dan ben je altijd als eerste op de hoogte van mijn nieuwste blogs.

Lees ook: Eef (29) vertelt over haar werk als vrachtwagenchauffeur , Ximena (28) vertelt over haar werk als vrachtwagenchauffeur of Ilana (23) vertelt over haar werk als vrachtwagenchauffeur

2 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: