Andere ladytruckers,  vrachtwagen

Joyce (30) vertelt over haar werk als vrachtwagenchauffeur

Hey hey iedereen! Vandaag heb ik voor jullie weer een interview met een vrouwelijke vrachtwagenchauffeur. Dit keer ga ik jullie voorstellen aan Joyce Tollenaers, ze is 30 jaar en woont in As (Belgisch Limburg) , ze is nu 5 jaar vrachtwagenchauffeur en ze is dol op haar 3 katten. Benieuwd naar het hele verhaal van Joyce? Lees dan snel verder.

Joyce Tollenaers

Dus Joyce, waar rij je en wat houdt je werk precies in?

In de eerste 4 jaar van mijn carrière heb ik met een betonmixer gereden, een 4 asser. Dat deed ik echt heel erg graag maar jammer genoeg vanwege gezondheidsproblemen kan en mag ik dat werk niet meer doen. Nu rij ik sinds 1 jaar nachtritten voor JBC winkels met een citytrailer.

Mag ik vragen waarom wat voor gezondheidsproblemen? Het werk dat je nu doet lijkt me zwaarder dan op een mixer.

Ik heb ontstekingen in mijn schouders. Ik mag niet meer boven mijn schouders heffen. Met het werk wat ik nu doe, staat alles op een pallet dus dat is minder zwaar dan bij de mixer. Bij de mixer moest ik regelmatig verlengstukken aanhangen. (Schuiven of buis)

Mixer

Hoe ziet jouw werk dag/week eruit?

Ik rij 3 nachten per week. Meestal de maandag, woensdag en donderdag. Ik vertrek tussen 21 uur en 22 uur en kom thuis tussen 10 uur en 11 uur , dat is afhankelijk van het verkeer natuurlijk. Mijn rit is 500 kilometer van thuis tot thuis. Ik heb 7 winkels op de rit die ik nu doe. De eerste winkel is Brain L´alleud en zo ga ik verder naar Ath , Peruwelz, Doornik, Ronse , Oudenaarde en als laatste Kortrijk. Ik lever de aangegeven paletten per winkel en neem de retouren ook mee terug.

Heb je nog dromen op werkgebied?

Ben ik nog niet helemaal over uit. Ik zou nog zoveel willen rijden maar als ik dan echt moest kiezen, dan zou ik ooit graag uitzonderlijk transport willen doen.

Vind je het werk zelf zwaar?

Zwaar kan ik het niet noemen, soms is het gewoon wat meer ´kloten´ als anders. Soms is het wel eens extra druk, dan zit de wagen echt vol vol en dan komt het wel eens voor dat ik eerst een deel moet uitladen om dan bij de juiste lading te komen. Soms moet er ook wel eens flink gepuzzeld worden om alles in de trailer te laden. Ik werk met een handpompkar.

Waarom ben je chauffeur geworden?

Het is iets wat ik altijd al heb willen doen omdat mijn vader ook vrachtwagenchauffeur is. Uiteindelijk heb ik op mijn 21e de stap gezet om aan de opleiding te beginnen. Ik moest terug in het 5e middelbaar en op mijn bijna 25e dan eindelijk afgestudeerd. Ik vind het heerlijk om op de te weg zijn. Je kan lekker zelfstandig zijn. Het uitzicht waar je onderweg van kan genieten. Waarom zou je eigenlijk geen chauffeur willen worden?

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt tijdens je werk?

Tijdens mijn stage in een Meer gezwommen. Dit was bij Meers in Lanaken, Belgisch Limburg. Ik woonde op dat moment in Lanaken, dus zo ben ik daar bij Meers terecht gekomen. Mijn stagebegeleider kende het meer ook al dus ze heeft vlakbij geparkeerd voor haar nachtrust en toen zijn we er lopend naar toe gegaan. En tijdens mijn werk met de Mixer mocht ik eens gaan leveren aan mijn oude school, dat was natuurlijk ook hartstikke leuk om te doen. Ik moest daar beton leveren en ik ben nog gaan koffie drinken op het secretariaat en er zijn oud leerkrachten nog “goedendag” komen zeggen. Dit was in het jaar nadat ik was afgestudeerd dus dat was wel een leuk momentje!

Lossen bij school

Heb je wel eens een moment gehad dat je wilde stoppen met dit werk?

Tijdens mijn opleiding heb ik op een gegeven moment willen stoppen. Het niet ging zoals ik wilde en ik dacht dat het niet zou gaan lukken. Dit komt voornamelijk echt omdat ik een pietje precies ben. In het begin heb ik wat meer moeite gehad met de praktijk ook. Ik moest ook helemaal vanaf 0 beginnen, ik moest zelfs nog mijn auto rijbewijs halen. Uiteindelijk heb ik zelf er voor gekozen om mijn jaar opnieuw te doen. Heb nooit echt spijt gehad dat ik besloten heb om dit vak te gaan doen en ik zou het zo opnieuw doen.

Wat is je lievelings merk?

Mijn lievelings merk is een Volvo maar zelf rijd ik met een DAF. We hadden op school een Volvo en die was het fijnste om mee te rijden, sinds dien is het mijn lievelings merk. Ik vind DAF ook niet verkeerd om mee te rijden. Ik ben zeer tevreden met mijn wagen.

Heb je een lievelings quote die bij dit beroep past?

Don’t like trucks ? Stop buying stuff. Problem solved !

Wat vindt jij van het verhaal van Joyce? Zie jij zelf dit werk al doen? Laat het vooral even weten in de reacties.

^Volgen jullie mij al op mijn socials? ^ Dan ben je altijd als eerste op de hoogte als ik een nieuwe blog gepubliceerd heb.

Eén reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: