Andere ladytruckers,  vrachtwagen

Quinty (22) vertelt over haar werk als vrachtwagenchauffeur

Vandaag heb ik weer eens een blog over een andere lady trucker voor jullie! Dit keer met de 22 jarige Quinty uit Noord Brabant. Benieuwd waar zij mee rijdt en wat zij het leukste vind aan dit beroep? Lees dan vooral verder.

Quinty denkt dat ze wel kan zeggen dat Scania haar lievelings merk is, ze is er mee opgegroeid en ze rijdt er zelf nu ook zelf mee. Naast het rijden vindt Quinty het leuk om in het weekend met vrienden gezellig te borrelen en leuke dingen te doen. Ze is nu 2 jaar chauffeur. Ze heeft 1,5 jaar op de bakwagen gezeten en ze zit nu sinds een half jaar op de trekker oplegger. Quinty is eigenlijk met dit beroep groot geworden, iedereen in haar familie zit in de transport en Quinty ging van kleins af aan mee op de vrachtwagen en mocht dan ook altijd mee helpen. Verdere dromen zijn er altijd. Quinty zou wel gewoon voor de heb haar LZV rijbewijs willen halen. En wie weet ooit als eigen rijder of een eigen bedrijf beginnen.

Quinty rijdt bij R&C Logistiek, zij vervoeren eigelijk wel van alles. Veel ADR (stukgoed) en honden/paardenbrokken. Het is voornamelijk Nederland, België & Duitsland. Ze leveren vooral aan boeren en particulieren. Er zitten ook bedrijven bij waar ze zelf laden en lossen. Maar we hebben ook andere vrachten. Eigenlijk alles wat in een tautliner of kastenwagen past vervoerd R&C als het nodig is.

Quinty vindt haar werk niet zwaar. Meestal heeft z een elektrische pompwagen bij zich. Heel af en toe een hand pompwagen. Ook heb je soms een dag dat je niks bij je hebt en je aan het dock gelost en/of geladen wordt. Soms moeten we de zijkant (zeilen) open maken maar dat stelt niet heel veel voor.

Het onderweg zijn en de ‘sector’ van de klanten waar wij in werken vindt Quinty leuk. Het contact met de mensen die je herkennen als je vaker komt en de gastvrijheid van een bakkie koffie krijgen vindt Quinty ook altijd fijn. Het leukste vindt Quinty toch wel dat je bij de klanten herkent word en ze dan altijd zo vriendelijk zijn en je dan toch ook wel een band met die mensen krijgt.

Ik vroeg aan Quinty of ze het chauffeursvak aanraadt, dit is haar antwoord: Ik raad het zeker aan! Maar zoiets moet je toch zelf uitzoeken of het bij je past of niet en daar kom je maar op een manier achter! Als je ergens voor wilt gaan dan lukt het ook!

Zou het jou leuk lijken om vrachtwagenchauffeur te worden?

11 reacties

Geef een reactie

%d