Andere ladytruckers,  vrachtwagen

Eef (29) vertelt over haar werk als vrachtwagenchauffeur

Hey hey iedereen! Welkom bij mijn nieuwste blogpost. Uiteraard weer een interview met een vrouwelijke vrachtwagenchauffeur. Laten we het verhaal Eef ontdekken, misschien kennen jullie haar al wel van het programma: “ Mighty truckers” op Discovery. Mocht dit niet het geval zijn of wil je nog meer over haar te weten komen, lees dan gezellig mee.

Wie ben je en waar werk je?

Ik ben Eef verhaag, 29 jaar, ik woon in Steyl (Limburg) en ben nu ongeveer 3 jaar chauffeur. Ik rij voor Riwald Recycling en ik vervoer oud ijzer, metalen etc door Nederland, maar voornamelijk het meeste door Duitsland eigenlijk. Ik rij met een (inmiddels zwarte) kieper 87 kuub.

Riwald

Hoe ziet jouw werk dag/week eruit?

Ik vertrek meestal op zondag avond richting Almelo om mijn vrachtwagen in te pakken zodat ik maandag op tijd kan beginnen. Dan breng ik meestal ijzer weg wat ik op vrijdag alvast geladen heb. Dat gaat meestal naar Duitsland waar ik vervolgens naar een adres rij om ijzer te laden wat ik weer naar Almelo breng en wat ze daar weer kunnen verwerken. En dat blijft zich eigenlijk zo herhalen.

Ik werk voornamelijk met een kieper, dus ik hoef eigenlijk niet zo’n zwaar fysiek werk te doen. Alleen de deuren open en weer dicht maken.

Ik rij zelf in een Volvo op dit moment, ik ben ook niet echt vrachtwagen gek maar Volvo vind ik prima.

Tijdens de werkzaamheden

Heb je verder in het chauffeursvak nog dromen?

Ik heb eigenlijk niet zoveel ambitie in het chauffeurs vak, voor nu vind ik het wel leuk werk, maar ik weet nog niet of ik het blijf doen. Het was nooit mijn bedoeling om op de auto te komen maar het is gewoon zo gelopen, betekend natuurlijk niet dat ik er een hekel aan heb hoor. Ik weet nog niet zo goed wat ik anders wil gaan doen, misschien weer terug naar de paardensport

Waarom vind je dit beroep zo leuk?

Het brengt afwisseling met zich mee, geen dag is hetzelfde en ik ben lekker de hele dag onderweg. Het contact met de mensen vind ik ook leuk. Zo kom je elke keer weer op nieuwe (of oude) plaatsen.

Waarom ben je chauffeur geworden?

Ik ben chauffeur geworden omdat ik voorheen paarden transporteerde, dus eigenlijk zit ik al veel langer op de weg, maar heb mezelf nooit echt als “chauffeur “ gezien. Om die paarden te kunnen vervoeren had ik natuurlijk een rijbewijs nodig en dat ben ik toen gaan halen.

Ik ben hier bij Riwald terecht gekomen omdat ik toevallig eens bij dit bedrijf kwam koffie drinken in de Corona periode en ze zochten nog een chauffeur. Dus ze hebben me een week later opgebeld met de vraag of ik wilde komen helpen. Dus toen ben ik naar Riwald gegaan en zo kwam van het een het ander.

Riwald

Wat is het leukste / bijzonderste wat je ooit hebt meegemaakt?

Oh jeetje, dat zijn heel veel dingen, toen ik nog niet in het ijzer zat kwam ik door heel Europa en op plaatsen waar je natuurlijk anders nooit zou komen. Ik vond het ontzettend mooi om in het buitenland te zijn. De eerste keer Engeland vond ik het meest spannend maar dat viel uiteindelijk ook wel mee. Ik ben er nadien nog heel vaak geweest, tot Schotland en Ierland.

Heb je ooit last gehad van vooroordelen of vervelende situaties gehad?

Nu ik in de “ijzerwereld” zit kijkt iedereen natuurlijk heel anders naar je, met name in het begin was het voor heel veel mensen “nieuw” en onwennig om een meid op de auto te zien. Ik kreeg regelmatig wel wat naar mijn hoofd geslingerd, maar dat is gelukkig al stukken minder geworden.

Heb je wel eens een moment gehad dat je wilde stoppen met dit werk?

Ik heb mezelf de afgelopen jaren wel eens afgevraagd van “Wat doe ik hier eigenlijk?” het is een beetje eenzaam soms en ik mis het thuis zijn en fysiek bezig zijn wel heel erg, maar het werk is leuk genoeg om het te blijven doen. Ik hou van de vrijheid die ik in dit vak heb.

Heb je een gezin? Hoe combineer je dit?

Ik heb geen gezin, wel een vriend, die woont in de buurt van Almelo, dus dat is wel makkelijk te combineren. In de weekenden reist hij af naar het mooie zuiden en hebben we daar onze dingetjes. In het zuiden waar ik woon heb ik een heel ander leven dan dat ik doordeweeks op de vrachtwagen heb. Ik ben een enorme Bourgondiër en mijn vriend ook. Dus daar genieten we enorm van in de weekenden. Ook ben ik druk bezig met verbouwen van mijn huis en ik heb natuurlijk de paardjes daar staan wat mij ontspanning geeft.

Wat zou je willen zeggen tegen iemand die twijfelt om chauffeusse te worden?

Ik dacht ooit dat ik het zelf niet zou kunnen, maar je zult er versteld van staan wat je allemaal wel kunt. Niet twijfelen maar gewoon doen!

De feesttrailer, inclusief bar etc.

Dit was het interview met Eef. Eerlijk en recht door zee. Wat vinden jullie van haar verhaal? Kenden jullie haar misschien al van het televisie programma? Laat het weten in de reacties.

^ Volgen jullie mij al op mijn socials? ^ Dan ben je altijd als eerste op de hoogte als ik een nieuwe blog gepubliceerd heb.

3 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: