Andere ladytruckers,  vrachtwagen

Samantha (26) vertelt over haar werk als lady trucker

Vandaag heb ik weer een andere lady trucker voor jullie. Dit keer Samantha, misschien kennen jullie haar van Meiden die rijden seizoen 2. Het programma is er wekelijks om 20.25 op, op NPO3. Mochten jullie haar nog niet kennen, dat kan! Dan gaan jullie haar leren kennen in deze blog.

Ik vroeg Samantha om zichzelf kort voor te stellen:


Hi! Mijn naam is Samantha Anindjola en ik ben 26 jaar. Mijn afkomst is Moluks/Nederlands. Ik woon samen met mijn vriend en we wonen in Heesch. We zijn alweer 7 jaar samen en we kennen elkaar al een 14 jaar. Ook hebben we een hondje, hij heet Rex en is een Amerikaanse Stafford Shire Terriër en 2 grasparkietjes Pablo & Rocco.

Samantha Anindjola

Samantha rijdt voornamelijk (nu nog) Nederland, België en Duitsland. Ze wil uiteindelijk wel wat meer ritten verder Europa in. Ze rijdt met trekker/oplegger combinatie.

Samantha heeft tot nu toe nog geen dromen verder. Ze rijdt zelf nu 8 maanden en ze heeft haar roeping echt gemist. Als Samantha eerder had geweten dat het chauffeursvak zo mooi is, dan had ze het zeker eerder gedaan. 4 juni 2021 heeft ze haar CE gehaald. Eigenlijk kon ze haar CE al wel eerder halen maar helaas is dat niet gelukt. Dit komt omdat Samantha haar bakwagen eigenlijk 18 december 2020 kon halen maar helaas was het 15 december lockdown en is het examen verplaatst naar 19 maart 2021.

Samantha vindt het werk niet zwaar. Ze heeft een tijdje met zeecontainers gereden, dat vond ze zeker leuk maar dat was voor haar niet veel uitdaging meer. Nu rijdt ze met een tautliner en dit vindt Samantha veel leuker.

Samantha is deels met het chauffersvak opgegroeid. Haar stiefvader toentertijd is chauffeur en ze ging in de vakanties altijd met hem mee. En op de verjaardagen van haar schoonouders sprak Samantha altijd met de beste vrienden van haar schoonouders over het vrachtwagen leven. (Hij is zelf ook chauffeur) in 2018 zijn ze zelf een transportbedrijf begonnen. Sinds ze verhuisd zijn naar Brabant heeft ze hem de vraag gesteld met: “ Als jullie ooit chauffeurs in opleiding zoeken, meld ik me graag aan!” Zo gezegd, zo gedaan en hij zei: “ Ga maar een dagje mee, kijken of je het leuk vind.“ Nou haar antwoord was al voordat ze mee was gegaan JA! Toen heeft ze haar theorieën gelijk ingepland en is ze er mee bezig gegaan. Ze heeft haar rijbewijs gehaald en ze is gelijk de vrachtwagen op gegaan.

Samantha heeft nog niet veel ervaring maar ze vindt de vrijheid erg fijn en het leukste is dat overal je werkplek is. Elke chauffeur is in feite je collega. Als je hulp nodig bent en je bent op een laad/losplek, dan is er altijd wel iemand daar aanwezig die je wilt helpen.

In het eerste half jaar reedt ze in een roze vrachtwagen. Deze vrachtwagen is van een meisje die op dat moment met zwangerschapsverlof was. Nu rijdt Samantha op haar eigen vrachtwagen. Een Rode DAF in VSDV uiterlijk met op de voorkant “Toll Transport”. Ze wilt uiteindelijk zelf wel de originele kleuren hebben op de vrachtwagen. (Blauw met groen). De reden dat ze geen roze wilt is dat als Samantha wel in het buitenland moet overnachten, zouden mensen niet van de buitenkant kunnen zien dat er een dame in zit. Je voelt je namelijk dan wel iets kwetsbaarder.

Samantha haar vaste wagen

Zou jij zelf vrachtwagenchauffeur willen zijn? Laat het weten in de reacties.

8 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: