Andere ladytruckers,  vrachtwagen

Wendy (38) vertelt over haar werk als vrachtwagenchauffeur

Hey hey iedereen! Vandaag heb ik weer een nieuwe blog voor jullie van een andere lady trucker. Super om te zien dat deze blogs zo veel gelezen worden. Dank daarvoor en leuk dat je weer mee leest! Vandaag komen jullie te lezen over Wendy van der Wiel, zij is 38 jaar en ze komt uit Werkendam. Ze is bijna 4 jaar chauffeur, waarvan 2 jaar internationaal. Ze werkt sinds 1 juli 2021 bij Kleijn Transport uit Alblasserdam. Ze rijdt met containers van / naar Rotterdam of Antwerpen. Deze doen zij voornamelijk lossen en laden in Duitsland. Ze rijden natuurlijk ook naar andere landen. Haar lijstje groeit aardig. Tot nu toe heeft ze: Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, en Portugal. Ze hoopt dat ze er nog wat landen aan kan/mag toevoegen.

Wendy

Wendy vertrekt op maandagochtend en is dan vrijdag avond weer thuis. Meestal haalt ze op maandag ochtend nog een container op de Maasvlakte, soms heeft ze hem de vrijdag middag voor de nieuwe week begint al gehaald. Zo zit ze in de buurt van Hamburg, zo zit ze weer rondom Stuttgart. Geen 1 week is hetzelfde en dat maakt haar werk zo leuk.

Wendy vindt het werk alles behalve zwaar. Nou ja, soms gaan de container deuren echt heel zwaar open maar daar wordt ze toch vaak wel geholpen.

Als klein meisje keek Wendy altijd op tegen haar vader. Hij is ook chauffeur. Elke vakantie weer ging ze met hem mee en ze vond het prachtig. Ze riep ook altijd dat ze ook vrachtwagenchauffeuse zou worden. Met de paplepel ingegoten dus.

Wat Wendy altijd zal bij blijven is haar 1e keer door het zwarte woud in Duitsland. Samen met een collega want ze wist nog niks in het buitenland. Ze heeft haar ogen daar uit zitten kijken en nog steeds als ze daar nu komt blijf ze vol bewondering kijken.

Het bijzonderste wat Wendy ooit meegemaakt heeft, is haar ritje naar Portugal in 2022. Hierbij had ze de mogelijkheid om haar dochter (toen nog 7) mee te nemen omdat zij vakantie had. Voor haar een dubbel gevoel want ze zag zichzelf weer zitten als klein meisje en nu had ze haar kleine meisje mee. Ze vindt dat deze ervaring en mogelijkheid door niks meer overtroffen kan worden en het is ook iets wat niemand haar ooit meer kan afnemen. Echt een speciaal gevoel vind ze.

Wendy’s roze trekker + DE roze container

Vooroordelen zullen er altijd blijven denkt Wendy en daar heeft ze zeker al last van gehad omdat ze moeder is. Gelukkig weet ze dat er ook vele mensen achter haar staan, anders had ze dit nooit kunnen doen.
Vervelende situaties heeft ze niet echt meegemaakt. Alleen wordt ze soms echt niet goed van mensen die je de hele tijd gaan zitten aanstaren net alsof ze nog nooit een vrouw hebben gezien die vrachtwagen rijdt.

Zeker weten dat Wendy er wel eens over nagedacht heeft om te stoppen. Dit was tijdens haar theorie examen techniek. Ze heeft hier voor echt moet ploeteren. En het afrijden voor C/E ging bij haar ook niet van een leien dakje. De opleiding heeft haar echt bloed , zweet en tranen gekost maar nu kan ze zich niets anders meer voorstellen.

Wendy heeft in september 2022 een nieuwe Daf XG gekregen, deze hebben ze speciaal voor haar in het roze bestickerd. Super tof natuurlijk want de huiskleuren van Kleijn zijn blauw. Ze is er natuurlijk ook wel erg trots op. Al moet ze eerlijk zeggen dat ze zelf toch voor een Volvo had gekozen die heeft nog steeds echt haar voorkeur. Wie weet als deze weer eruit moet.

Wendy’s DAF

Wendy heeft een samengesteld gezin. Zelf heeft ze een dochter van 8, en haar vriend heeft 2 kinderen van 12 en 6. Dus ze zijn een gezin van 5. Beide hebben ze met de andere ouder een omgangsregeling. Wendy’s dochter is doordeweeks bij haar papa en in het weekend bij Wendy en haar vriend. De andere 2 komen om het weekend.

Ik vroeg of Wendy ook nog een quote heeft die ze vaak in haar hoofd heeft gehad die met dit avontuur/beroep te maken heeft. En die heeft ze, namelijk: “ Don’t dream your life, live your dream. “ Wendy heeft natuurlijk heel lang er alleen maar over gedroomd dat ze chauffeur mocht en kon worden en uiteindelijk is het als nog gelukt.

Wendy vindt dat als je echt chauffeusse wilt worden moet je het zeker doen. Je kan natuurlijk alle kanten op in het transport, de 1 vind de containers helemaal niks en de ander zweert erbij. Kijk altijd naar wat bij jou past.

En met die mooie, wijze woorden, sluit ik deze blog af. Dit was het Verhaal van Wendy, wat vonden jullie van deze blog? Zie jij jezelf dit werk al doen?

Ben jij ook een vrouwelijke chauffeur en lijkt het jou ook leuk om met zo’n verhaaltje op mijn blog te komen, neem dan contact met mij op via mijn socials.

Geef een reactie

%d