Andere ladytruckers,  vrachtwagen

Mylène vertelt over haar werk als vrachtwagenchauffeur

Hey hey iedereen! En dan is er alweer een nieuw interview met een vrouwelijke vrachtwagenchauffeur online op mijn blog. Super leuk toch?! In deze blog stel ik jullie graag voor aan Mylène Franssen. Ze woont in Harskamp. Sinds februari is ze werkzaam bij het transport bedrijf Verheul. Ze heeft ook nog een droom, die droom is toch echt wel om uiteindelijk eigen rijder worden. Het liefst een eigen bedrijf starten samen met haar beste maatje. Benieuwd naar haar verhaal? Lees dan snel verder.

Over het bedrijf:

Ze rijdt voor de Wasco en ze levert alles wat met installatietechniek te maken heeft. Bijvoorbeeld: boilers en zonnepanelen. Ze levert bij bouwplaatsen, particulieren en bedrijven. Ze rijdt op een CE combinatie, een DAF CF 400 met een citytrailer. Ze rijdt alleen binnenland. Hopelijk binnenkort ook een deel Duitsland en België als ze binnen het bedrijf wisselt van werk. Ze gaat dan met stenen rijden.

Mylène haar vrachtwagen

Hoe de werkdag er uit ziet:

Ze start elke dag om 6 uur in Twello. Ze begint met laden in Apeldoorn bij het Wasco distributiecentrum. Daar ziet ze elke ochtend pas waar ze heen gaat. Als ze geladen is, gaat ze vol plezier haar klanten lossen van de dag. Als ze aan het einde van de dag terug komt gaat ze lossen bij het distributiecentrum in Twello en daarna zet ze haar DAF aan de kant en vult ze haar urenstaat in en gaat ze lekker naar huis. Haar uren verschillen van terugkomst, de ene dag is ze om 13.00 uur terug en de andere dag is ze om 18.00 uur terug, dat is maar net hoe de dag loopt en hoe vol haar planning is.

Is het werk zwaar?

In de ochtend bij het laden werkt ze met een elektrische pompwagen en overdag lost ze met een handpompwagen. Ze lost vaak pallets en soms boxen en rolcontainers. Soms kan het zwaar zijn in verband met zware pallets en een handpompwagen, dat vindt ze wel pittig soms.

Het lievelings merk

Ze is verliefd op de Scania V8. Ze is daar mee opgegroeid. Opa reedt vroeger op een rooie V8 , dat was haar eerste liefde. Ze rijdt nu zelf dus op een DAF CF400. Voor haar werkzaamheden rijdt de DAF prima en doet hij zijn werk en dat vindt ze het belangrijkste.

Mylène haar DAF

Leuke momentjes

Ze vergeet nooit de dag dat ze voor het eerst op de bouw in Amsterdam moest zijn. Ze moest daar boxen lossen en er was weinig ruimte om te draaien dus ze moest over haar dode hoek rechts achteruit om er vervolgens het terrein af te komen en dat ging in 1 keer goed en alle mannen keken naar haar en je zag ze denken: “ Hoe doet ze dat?” Ze kreeg toen veel complimentjes van ze. Ze vonden het bijzonder dat ze dat zo goed deed en ze vonden het al helemaal bijzonder omdat zij de eerste vrouwelijke chauffeur was die bij hun op de bouw kwam lossen. Die blikken vergeet ze nooit meer.

Ze houdt al van grote wagens sinds ze klein was. Ze houdt van de vrijheid en de rust die het bieden kan, de plekken waar je komt en de mensen die ze onderweg leert kennen vindt ze al helemaal geweldig.

Seal the deal and boogie for a while – Mylène haar lievelings quote.

Ooit nagedacht om te stoppen?

Ze heeft 2 keer geroepen dat ze ging stoppen met haar vrachtwagenrijbewijs te halen. De eerste keer was toen ze meerdere malen gezakten was voor haar theorie examen voor haar rijbewijs CE. Toen zei haar opa: “ Zet maar ff door meissie, je komt er wel.” En toen na nog een keer proberen haalde ze het. En de 2e keer riep ze dat ze ging stoppen omdat haar opa (haar voorbeeld, de man waar ze haar liefde voor vrachtwagens vandaan heeft) 3 dagen voor eerste C rijles overleed. Haar wereld stortte binnen een paar minuten in duigen. Maar om opa trots te maken heeft ze alles gehaald en daardoor heeft zij nu het mooiste beroep.

Ze raadt het beroep zeker aan iedereen aan. Je heb de vrijheid en je krijgt leuke berichten van jong en oud en dat is zo mooi.

Zien jullie jezelf dit werk al doen? Waarom wel/niet. Laat het weten in de reacties.

^ Volgen jullie mij al op mijn socials? ^ Dan ben je altijd als eerste op de hoogte als ik een nieuwe blog gepubliceerd heb.

Eén reactie

  • Henny

    Groot gelijk heb je. Weet er alles van en denk maar zo wat een ander ken kan jij ook. Hou die spirit en je kwam er, harstikke top weiffie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: