Mijn avonturen,  vrachtwagen

5 redenen om als lady trucker een eigen blog te starten

Ben jij net als Mandy lady trucker en twijfel je nog of je je avonturen als lady trucker ook online wil gaan delen? In dit blog geef ik 5 redenen waarom elke lady trucker een blog zou moeten starten en ik leg je kort uit hoe je begint!

Lady trucker

Trouwens, voordat we van start gaan is het wel handig om mezelf ook even voor te stellen. Ik ben Angie, 36 jaar, en de eigenaar van de blog She Can Blog. Een platform voor creatieve online ondernemers waar ik mijn beste tips deel over bloggen, social media marketing, online ondernemen en mindset. 

Bloggen is mijn grote passie en deze passie wil ik uiteraard het liefst met zoveel mogelijk mensen kunnen delen. Vandaar hier dan ook mijn relaas met redenen waarom jij als trucker lady ook veel aan een eigen blog kunt hebben. 😉

5 redenen waarom elke lady trucker een blog nodig heeft

Maak deel uit van de online truckers-gemeenschap voor vrouwen

Als lady trucker ben je ten opzichte van de mannen in de minderheid en dat maakt het des te prettiger om je ervaringen en praktische zaken met andere trucker ladies te kunnen delen.

Los daarvan kun je jezelf heel makkelijk eenzaam gaan voelen op de weg. Je rijdt immers toch altijd in je eentje. Wanneer je je ervaringen online kunt delen met andere vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs kan dit een groot deel van de eenzaamheid wegnemen. Hoe fijn is het om je ervaringen te delen met mensen die precies weten waar jij het over hebt?

Maak contact met andere lady truckers

Een leuke bijkomstigheid van bloggen is dat je makkelijker in contact komt met gelijkgestemden. Wanneer je wat langer aan het bloggen bent, zul je gaan merken dat je steeds makkelijker gevonden wordt door anderen die hetzelfde werk doen als jij. En dat levert op de lange termijn ook weer mooie, nieuwe vriendschappen op!

Kennis delen

Door te bloggen creëer je een platform voor jezelf en andere truckers waarop jij jouw kennis kunt delen. Bovendien is het de ideale manier om te netwerken met andere vrachtwagenbedrijven! Wie weet met wie je op deze manier in contact komt en wat dat voor de toekomst op zakelijk of persoonlijk vlak brengt!

Een inspiratiebron zijn voor toekomstige lady truckers

Als lady trucker ben je dit beroep waarschijnlijk uit gaan oefenen omdat het echt jouw passie is. Met een blog kun je deze passie delen met lady truckers die het vak al uitoefenen, maar je kunt je blog natuurlijk ook gebruiken om toekomstige truckers die nog twijfelen te inspireren hetzelfde te gaan doen. Het kunnen zomaar eens jouw verhalen zijn die een ander over de streep trekken hetzelfde te gaan doen.

Maak je hoofd weer leeg

Lekker van jezelf afschrijven tijdens je tussenstops? Of juist liever lekker op de bank bij thuiskomst al je avonturen op papier zetten? Door te bloggen maak je je hoofd weer helemaal leeg en je kunt er al je creativiteit in kwijt.

Conclusie

Kortom: door je eigen lady trucker’s blog te beginnen, open je voor jezelf allerlei nieuwe deuren waar je nog jaren plezier van hebt. Je leert nieuwe mensen kennen, je breidt je netwerk uit, je inspireert anderen en leert weer nieuwe skills. Heel veel redenen dus om jouw ervaringen net als Mandy ook te delen op een eigen blog!

Heb jij nu zoiets van; ja, dit wil ik ook! In dit blog leg ik je stap voor stap uit hoe jij zelf ook zo’n tof blog kunt starten.

<3
Zie jij jezelf dit werk doen?

6 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: