Andere ladytruckers,  vrachtwagen

Esmee (28) vertelt over haar werk als vrachtwagenchauffeur

Hey hey iedereen! Vandaag heb ik weer een interview met een vrouwelijke vrachtwagenchauffeur voor jullie. Misschien “kennen” jullie haar al wel? Ze is namelijk te zien geweest in meiden die rijden en ook erg actief op social media. Benieuwd met wie dit interview is? Lees dan snel verder.

Kan je kort wat over jezelf vertellen?

Mijn naam is Esmee Marsman, eerder berucht als Lalaesmee. Ik ben 28 jaar jong en wonende in het prachtige Zuid Holland. Ik heb 2 jaar eerst op een bakwagen gereden bij Dijco. Nu 3 jaar in het bezit van CE.

Esmee en haar vrachtwagen

Voor welk bedrijf ben jij onderweg en met wat voor combinaties?

Ik rij op een mooie gele DAF bij Zeeman, met een trekker met een trailer. De ene keer rij ik met een city trailer en de andere keer een dubbeldekker en bij hoge uitzondering eens een normale 13.60. Ik vervoer de mooie onderbroeken naar Nederland, Belgie, Luxemburg, Duitsland en Spanje. Sinds kort zit de Zeeman ook in Portugal maar helaas ben ik daar nog niet geweest.

Scania is mijn favoriete merk maar helaas zit dat er bij de Zeeman niet in. Neemt niet weg dat DAF mijn 2e keus is en ik hartstikke tevreden ben met mijn DAF.

Esmee haar werk

Hoe ziet jouw werk dag/week eruit?

Op vrijdag krijgen wij ons rooster voor volgende week. Eigenlijk ben ik altijd wel van maandag tot vrijdag onderweg. Soms kom ik tussen door wel eens thuis dat hangt er vanaf hoe de ritten zijn ingedeeld. Soms kom ik zaterdag eens thuis of vertrek ik zondag al maar dat is altijd de week daarvoor al besproken of dit mogelijk is. Tijdens de rit is het gewoon lossen van de winkels. Dus de karren de winkels in brengen en dan de lege karren weer retour mee nemen en dat dag in dag uit.

Heb je nog dromen op werk gebied?

Het lijkt mij wel gaaf om een tijdje in Amerika te kunnen rijden, niet voor vast maar gewoon eens voor tussen door. Het lijkt me zo mooi om zo’n echte truck te kunnen en mogen te besturen. Het land trekt mij ook heel erg aan om te rijden. De omgeving en de uitgestrekte snelwegen. Dat zijn pas echt afstanden die je rijdt. En aangezien je gewoon een camper bij je hebt lijkt het mij dat je dan wel elke dag een vakantie gevoel hebt. Maar wie weet ooit, dromen moet je blijven hebben.

Vind je het werk zwaar?

De karren kunnen soms wel erg zwaar zijn, max 180kg maar het gewicht zit er soms ook wel over. Wij hebben vaak geen eigen los plekken dus moeten lopen met de karren over stoepjes, drempels, heuvels en sommige winkels hebben trappen voor de deur dus dan moet je dat met de rijplaat naar binnen doen. Het went wel maar toch zeker met de warme dagen kan dit wel pittig zijn.

Esmee haar combinatie

Waarom vind je dit beroep zo leuk?

De vrijheid, bij Zeeman hebben we echt niks te klagen qua haast en drukte. Je kan het een beetje zelf indelen zolang je maar weer op tijd klaar bent voor je volgende rit. Als je gewoon alle winkels lost hoor je de planning nooit. Verder zijn de afwisselende landen en plekken erg fijn. Wij komen echt van de kleine klote dorpjes tot de heerlijke grote makkelijke winkel centrums.

Waarom ben je chauffeur geworden?

Mijn verloofde was al chauffeur, ik werkte toen op de mobiele surveillance (beveiliging). Elke dag dat ik vrij was ging ik met hem mee tot dat hij zei ‘’ Moet je zelf niet je rijbewijs gaan halen?’’ of te wel hij werd een beetje gek van me, nee dat is een grapje. Maar zo gezegd zo gedaan. Ik ben op hem en het vak verliefd geworden. En beide nog steeds.

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt?

Bij mijn vorige werkgever VTA reed ik dubbel bemand met mijn verloofde. Dit zal altijd de mooiste tijd uit mijn leven blijven. Samen hard werken en ‘s avonds samen genieten van de mooie omgeving en de plekken waar we stonden.

Ooit last gehad van vervelende situaties?

In reallife niet echt, ja wel eens ‘’vervelende’’ opmerkingen. Maar ik kan daar wel goed mee omgaan. Ik neem ze altijd wel in de zeik dan. Bijvoorbeeld vroeg ik ergens waar het toilet was en toen zei die vent: ‘’Zal ik je even helpen?’ en dan zeg ik gewoon: ‘’Ja is goed, je mag hem wel even voor me vast houden.’’ dan is het gelijk klaar. Dit geldt eigenlijk ook voor op social media, ik maak er altijd wel een grapje van en het boeit me niet zo veel.

Heb je wel eens een moment gehad dat je wilde stoppen met dit werk?

Door een vervelende privé situatie heb ik tijdelijk even op de planning gezeten. Dit was goed voor zolang het duurde maar ik ben toch weer blij om in de wagen te zitten. Ik merkte dat ik er niet gelukkig van werd om op een kantoor te zitten. Ik miste het rijden en onderweg zijn. Elke avond alleen thuis zitten is gewoon niet voor mij weg gelegd. Ik ben Zeeman wel dankbaar dat ik het even heb mogen doen, ik ben toch weer een ervaring rijker en als je iets niet probeerd dan weet je ook niet of je het leuk vindt.

Heb je een lievelings quote?

Heeft wellicht niet helemaal met het beroep te maken, dat is hoe je het zelf interpreteert

‘’Ambition is a dream with a V8 engine’’ is trouwens een quote van Elvis Presley.

Wil je nog iets zeggen tegen de mensen die twijfelen om vrachtwagenchauffeur te worden?

Gewoon doen! Als het niks is kan je altijd nog terug. Het is jou leven en niet die van een ander je moet voor je eigen geluk kiezen want een ander kan dat niet voor je doen.

Wil je zelf nog iets toevoegen?

Bedankt dat ik mocht mee werken aan je blog. En hopende dat andere hier inspiratie uit kunnen halen.

Dit is het verhaal van Esmee. Wat vonden jullie er van? En hadden jullie al enig idee wie zij was? Laat het vooral even weten in de reacties.

^ Volgen jullie mij al op mijn socials? Dan ben je altijd als eerste op de hoogte van mijn nieuwste blogs. ^

Eén reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: