Andere ladytruckers,  vrachtwagen

Jessica vertelt over haar werk als vrachtwagenchauffeur

Hey hey iedereen! Vandaag heb ik weer een blog voor jullie met een lady trucker. De vrouwelijke chauffeur die ik in deze blog aan jullie is Jessica Vleugel. Ze woont in Papendrecht en is ongeveer 15 jaar chauffeur op een combinatie. Ze rijdt momenteel bij Metaalhandel Zondervan in Dordrecht en rijdt oud ijzer. Ze rijdt met een haakarm combinatie. Jessica rijdt nu alleen nog in Nederland. Ze begint om 7 uur a 7.30 en is om 17 uur klaar, dan gaat de zaak dicht. Ze rijdt in de regio dordt en soms uitschieters. Vroeger heeft ze wel wat buitenland gereden maar met een dochtertje van 6 jaar gaat dat niet en dat wil ze ook niet meer. Benieuwd naar haar verhaal? Lees vooral verder.

Jessica vindt haar werk niet zo zwaar, ze is niet anders gewend. Ze moet bakken afnetten en sommige deuren gaat niet zo soepel of er staat druk op door het ijzer wat er in is gedaan.

Jessica vindt dit beroep zo leuk omdat je je vrijheid hebt. Je nooit op dezelfde locatie blijft en omdat het werk zo lekker gevarieerd is. Dan rijden op de vrachtwagen, dan kabels strippen of koper knippen of klanten helpen met handel.

Jessica is er een beetje ingegroeid. Ze is als eerst begonnen als belader op een vuilniswagen en toen langzaam opgewerkt naar steeds een stapje groter.

Jessica is het soms wel eens zat om vaak in de file te staan of ze ergert zich vaak aan de automobilisten die haar afsnijden of automobilisten die niet doorrijden, of die links blijven rijden etc. Van die standaard ergernissen die veel vrachtwagenchauffeurs hebben.

Jessica rijdt zelf met een hele mooie DAF maar haar favoriete merk is toch wel een Scania. Scania rijdt gewoon heerlijk. Ze rijdt nu met die nieuwe DAF, die rijdt ook heerlijk maar dat is het gewoon net niet. Ieder zijn eigen merk net als dat je een voorkeur hebt voor Pepsi of Coca Cola. Waarschijnlijk heb je wel een voorkeur maar kun je niet echt onderbouwen waarom haha!

Dikke DAF

Jessica heeft dit jaar in het nieuwe seizoen van meiden die rijden meegedaan. Daar was ze te zien met een hele dikke Scania van Lotterjouk uit Tiel. Dit was omdat haar eigen baas niet graag op tv kwam en Jessica, Lotterjouk al heel lang kent en vaak voor hun gereden heeft in het verleden. Dat doet ze in de rustige periodes nog steeds maar dat is meer voor de hobby. Ze vond het super leuk om mee te doen aan het programma. Ze vond het een super leuke ervaring. Helaas zijn er wel veel leuke dingen weggelaten werkgerelateerd..

Jessica heeft een dochtertje van 6 jaar. Nikita heet ze. Op dinsdag en woensdag avond slaapt Nikita bij Jessica haar ouders. Op maandag en dinsdag ochtend en middagen gaat ze naar de opvang. Op vrijdag brengt Jessica, Nikita zelf naar school en ‘s middags gaat ze naar de opvang.

Wie weet kom je Jessica wel eens tegen onderweg of in de kroeg. Ze gaat namelijk graag naar de kroeg voor de Hollandse avondjes. Ook houdt ze ervan om lekker te gamen en filmpjes en series kijken heeft ze ook geen problemen mee.

Lijkt dit werk jou wat?

Ben jij ook een vrouwelijke chauffeur en lijkt het jou ook leuk om met zo’n verhaaltje op mijn blog te komen, neem dan contact met mij op via mijn socials.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: