Reis inspiratie,  reizen

Wat te doen in Groningen

Hey hey iedereen! In deze blog ga ik jullie vertellen wat er allemaal in de stad Groningen te doen is. Misschien wel wat inspiratie voor de zomervakantie die voor de deur staat. Mijn route met de vrachtwagen is de binnenstad en alles er om heen, vandaar dat ik mooi wat werk foto’s in deze blog kwijt kan. Lezen jullie mee?

Ontdek de historische binnenstad

Wandel door de straten van de binnenstad en bewonder de prachtige, historische gebouwen. Zoals de Martinitoren, de A-kerk, het forum, de stationshal of de synagoge. Ook zijn er genoeg mooie hofjes te vinden in de binnenstad waar je heel mooi door heen kunt lopen.

Bezoek de Martinitoren

Als Groninger moet ik me eigenlijk misschien wel schamen dat ik nog nooit in de Martinitoren ben geweest maar dit staat zeker nog op mijn Bucketlist. Deze iconische toren is een symbool van de stad Groningen. Je kunt dus 311 treden beklimmen en dan genieten van een adembenemend uitzicht over de stad.

Martini toren rechts, forum links

Maak een wandeling door het Noorderplantsoen

Dit is een mooi groot park net buiten de rand van de binnenstad. Je kunt hier heerlijk even tot rust komen of een mooie wandeling maken. Een plek met een grote geschiedenis. Vroeger werd er daar oorlog gevoerd en er ontstonden heuvels in het landschap door voortstuwend landijs. Maar nu, een mooie plek waar je heerlijk van de natuur kunt genieten.

Verken het Groninger museum

Het Groninger museum is een museum recht tegen over het centraal station. Èèn van de top attracties van de provincie met circa 200.000 bezoekers per jaar. Het is een kunst museum. Het museum is vooral bekend om zijn collectie moderne en hedendaagse kunst.

Groninger museum
Pallet lossen bij het Groninger museum (Hoofdstation op de achtergrond)

Bezoek het Groninger forum

Het forum is een vrij nieuw gebouw in de stad Groningen, in 2019 werd hij geopend. Het is een multi functioneel gebouw. Het is een combinatie van een bibliotheek, bioscoop, restaurant, expositie ruimte en informatiecentrum. Het is een bruisende ontmoetingsplek voor jong en oud. In het Forum vind je het allemaal.

Het Forum Groningen
Het forum

Een boottocht over de diepen

Je kan de stad Groningen prima verkennen door een bootje op te gaan. Als je in een bootje stapt, kan je gebouwen gaan zien die je vanaf de weg niet ziet. Ook al rij/ fiets je er elke dag. Je komt dan langs oude pakhuizen en statige herenhuizen. Ook is er veel kunst onder de bruggen te zien. Er zijn rondvaartboten maar ook genoeg punten waar je een sloepje kunt huren.

De diepen

Winkelen in de Herestraat

Voor de leukste winkels moet je toch wel echt in de Herestraat zijn. De Herestraat is zeker op loopafstand van het hoofdstation. In de Herestraat vind je o.a de Zara, Pieces, C&A, Hema, JD sports, Jamin en Pandora. Ook zijn er genoeg eetgelegenheden in deze straat te vinden.

Herestraat Groningen
De Herestraat (stilte voor de storm)

Het stripmuseum

Voor de strip fans is dit museum een echte aanrader. Gelegen in het hart van de stad biedt dit museum een unieke collectie van stripboeken, illustraties en stripverhalen. Plan een bezoek aan dit museum en laat je inspireren door de magie van stripkunst.

Ontdek het uitgaansleven

Groningen staat bekend om zijn uitgaansleven. We hebben een echte studentenstad en daarom een ruim aanbod aan uitgaansgelegenheden. Groningen heeft voor ieder wat wils. Een populaire plek is de grote Markt, hier zitten veel clubs en café’s. Een bezoekje waard voor iedereen die van een feestje houdt.

De drie gezusters in Groningen

Bezoek festivals en evenementen

In Groningen is bijna altijd wel wat te doen. Vaak zijn er wel muziek feesten / festivals en anders leuke evenementen. Op het suiker unie terrein is vaak wel van alles te doen. We hebben o.a Eurosonic, Noorderzon, Noorderslag, Let’s Gro, Paradigm festival en Hullabaloo.

Dit is slechts een kleine greep uit de vele activiteiten die Groningen te bieden heeft. Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, geschiedenis, winkelen of uitgaan. Groningen heeft voor iedereen wat wils. Veel plezier in deze mooie stad!

Ben jij wel eens naar Groningen geweest? Wat vind jij leuk om te doen in de stad Groningen?

4 reacties

 • Wanda

  Ja, ik ben groot fan van onze stad! Vooral op zondag komen we er graag, minder druk dan doordeweeks, maar gewoon super leuk om er dan rond te wandelen. Vaak beginnen we dan in het Noorderplantsoen en wandelen we via diverse leuke straatjes richting de Prinsentuin en tegenwoordig gaan we dan ook even bij Het Forum naar boven want daar heb je natuurlijk wel een super mooi uitzicht op de stad!

 • Jessie

  Leuke tips! Ik ben zelf al een aantal keren in Groningen geweest. Een leuke stad waar je ook lekker vegan kunt eten!
  Leuk hoe jouw vrachtwagen of werkzaamheden iedere keer op de foto’s terugkomen! Maakt het heel persoonlijk

 • Henny

  Ik kom er echt niet tot nooit , maar het trekt me ook nie, moet wel zeggen ben dan ook géén student of jonge meid meer, dus ja wat moet je in de stad dan, drinken doe ik ook niet, hoe saai kun je zijn zeg maar🤣🤣.
  Forum, musea en de winkel straat wel eens geweest. Maar net wat je zegt er zijn wel meer winkelstraten waar je eigenlijk nooit komt of niet van hun bestaan weet. Maar ieder zijn ding. Kwestie van ga eens kijken mensen misschien trekt het jullie wel aan. Succes

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: