Andere ladytruckers,  vrachtwagen

Patricia (30) vertelt over haar werk als vrachtwagenchauffeur

Hey hey iedereen! In deze blog ga ik jullie weer kennis laten maken met een andere vrouwelijke vrachtwagenchauffeur. Altijd leuk om te zien dat deze blogs zo goed gelezen worden. Dat motiveert mij echt om er mee door te gaan zeker omdat ik er ook heel veel plezier uit haal. Dank daarvoor! Genoeg over mij, nu gaan we het verhaal van Patricia lezen.

Wie is Patricia?

De chauffeuse die in deze blog gaat vertellen over haar werk is Patricia Ghijzen, ze is 30 jaar en ze is moeder van een zoontje van 3 jaar, die heel graag met mama mee wilt. Zij zijn woonachtig in Heerlen (zuid-Limburg). Ze heeft haar rijbewijs inmiddels precies 7 jaar. Het eerste half jaar heeft ze op een bakwagen met een wipkar gereden en daarna is ze op de kraanwagen begonnen en dat doet ze nu nog steeds.

Vrachtwagen
Patricia in haar vrachtwagen

Voor welk bedrijf rij jij?

Ze werkt nu al 3.5 jaar bij Beaujean op de kraanwagen. Dit is een bakwagen. Ook kan het zijn dat ze met een dieplader achter de kraanwagen iets moeten vervoeren zoals bijvoorbeeld elementen of machines. Het bedrijf zit voornamelijk in het werkverkeer. Het bedrijf doet aan en afvoer van zand en grondsoorten. Ze werken eigenlijk ook alleen maar in Nederland. Op dit moment heeft Patricia zelf een vaste klant en dat is bij Mammoet. Hier doet zij voornamelijk op het chemelot terrein, stalen rijplaten leggen.

Hoe de werkdag er uit ziet:

‘S ochtends rijdt ze van de zaak weg richting Mammoet. Hier meldt zij zich bij de planner zodat ze alle bonnen krijgt waar rijplaten gelegd of opgeraapt moeten worden. Vervolgens gaat ze naar de uitvoerder toe en die verteld haar dan precies waar de platen moeten komen te liggen. Dan rijdt ze naar de meetkamer voor de vergunningen etc te halen. Zodra dit allemaal in orde is kunnen haar werkzaamheden beginnen. Meestal zorgt ze dat ze aan het eind van de dag klaar is met de platen. Dan meldt ze zich af bij de planner en dan rijdt ze terug naar de zaak. Het is zeer afwisselend werk. Elke dag is een andere dag en het is zeer zeker uitdagend en soms spannend werk. Na 6.5 jaar op de kraanwagen heeft ze zeker soms nog steeds klusjes erbij waar het zweet bij haar uitbreekt.

Patricia haar vrachtwagen

Verder nog dromen?

Verder heeft ze eigenlijk geen dromen meer. Ze vindt het werk wat ze nu doet geweldig en ze zou zeker op dit moment niks anders willen doen. Ze werkt ook echt bij een heel fijn bedrijf waar rekening wordt gestort gehouden met haar situatie. Ze heeft echt top collega’s waar ze echt alles aan kan vragen en ze staan dan ook altijd klaar om haar te helpen.

Waarom Patricia chauffeur geworden is?

Ze had toen der tijd een partner die chauffeur was en ze ging regelmatig mee met hem. Ergens heeft ze het vroeger ook gewild. Doordat ze geregeld mee ging met haar toenmalige partner dacht ze echt van: “ Ja ik wil ook mijn rijbewijs halen.” Ze heeft altijd gezegd dat ze met een trekker oplegger wil rijden en in een automaat. Ze heeft nu beide niet maar ze zou het zeker ook niet willen inruilen.

Wat maakt dit werk zo leuk?

Dat zijn dan toch wel de vele complimentjes die ze krijgt van andere personen of van voorbijgangers. Als ze ergens in moet rijden of met de kraan bezig is en dat mensen hun duimen dan opsteken, dat maakt haar dag altijd goed. En omdat het gewoon zeer afwisselend en uitdagend werk is. Elke dag is een andere dag en ook al is ze een vrouw in een mannen wereld ze accepteren haar zoals ze is en helpen haar zeker altijd wanneer ze kunnen helpen. Ze heeft wel echt de kans gekregen bij de klanten om het kraanwerk te leren. Dat de mensen met veel bewondering altijd staan te kijken, dat blijft gewoon echt leuk.

Je kunt niet altijd 6 gooien – Patricia’s lievelings gezegde m.b.t dit werk.

Patricia haar vrachtwagen

Heb je ook wel eens een vervelende dingen meegemaakt?

Helaas heeft ze dat al wel. Ze is al eens aangesproken toen ze met de bakwagen met een wipkar reedt dat dit geen vrouwen beroep is en hij haar nooit zou aannemen. “ Prima jouw keus.” dacht ze toen. Ze heeft ook al eens op het werk gehad dat mensen een beetje te dicht in haar comfortzone kwamen en iedere keer opmerkingen maakte over dat ze mee moest naar hun hotel etc. Hier heeft ze toen de uitvoerder over gesproken en de uitvoerder heeft hun toen aangesproken nadat zij het hun uiteraard ook nog zelf duidelijk had gemaakt.

Is het werk zwaar?

Het werk is vooral geestelijk zwaar, zegt ze. Je moet er de hele dag met je hoofd bij zijn. Ze werkt de hele dag met de kraan die op haar wagen zit. Ook doet het bedrijf containers plaatsen en ophalen, alleen doet ze dit zelf niet zo vaak.

Heb je ooit een moment gehad dat je wilde stoppen?

Zeker heeft ze nog nooit een moment gedacht dat ze ze wilde stoppen met dit werk maar in februari 2022 is de bij Meander begonnen omdat dit werk als alleenstaande moeder moeilijk is te combineren is met een kindje en de werktijden. Nu ze voor een vaste klant werkt is dit een stukje makkelijker. Het werk bij meander heeft ze 2 dagen gedaan en toen wist ze dat ze echt op de wagen bij Beaujean moest blijven. Doordat hun en zeker de klanten rekening houden met haar situatie is het voor haar gemakkelijker geworden.

Waar rij jij op?

Ze rijdt zelf op een DAF, dat vindt ze een fijne wagen als ze geen storingen hebben. Ze heeft eigenlijk geen vast merk waar ze mee wil rijden. Ze wil meestal wel op de nieuwere wagens rijden omdat die meer luxe hebben dan de oude wagens. Dan bedoelt ze de stempelpoten en de container met de afstandsbediening kunnen gebruiken.

Patricia haar DAF

Hoe combineer je dit werk met een kleine?

Ze heeft een zoontje van bijna 4 die het werk van mama heel erg leuk vindt. Ze is alleenstaand dus het is wel heel lastig te combineren maar hij gaat 3 vaste dagen naar de opvang en om de week gaat hij nog naar haar moeder. Ze werkt dan de ene week 3 en de andere week 4 dagen. Het is soms lastig te combineren en het is vooral jagen maar met fijne hulp is het wel te doen.

Vrachtwagen
Patricia met haar zoontje voor de vrachtwagen

Heb je zelf nog iets wat je wil toevoegen?

Dat ze echt heel blij is dat ondanks ze beperkt is met werktijden dat ze bij haar op het werk er echt rekening mee houden. En ze wil zeker haar collega’s en haar moeder bedanken voor alle hulp die ze van hun krijgt!

Dit was het verhaal van Patricia, super om te lezen dat ze het zo naar haar zin heeft toch? En heel mooi dat ze een manier heeft gevonden om dit werk te blijven doen en het te combineren met haar zoontje erbij. Lijkt het jou ook leuk om als vrouwelijke vrachtwagenchauffeur jouw verhaal te vertellen op mijn blog? Neem dan contact met mij op via mijn socials.

2 reacties

  • Arold ghijzen

    Mooi verhaal over m’n dochter,en inderdaad precies mijn dochter.nooit klagen maar aanpakken.zo mooi als ze het verteld is het alleen vaak niet.maar respect en veel liefde van je pa,

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: