Andere ladytruckers,  vrachtwagen

Theresa (48) vertelt over haar werk als vrachtwagenchauffeur

Hey hey iedereen! Hier ben ik weer met een nieuwe blog met weer een andere vrouwelijke vrachtwagenchauffeur. Dit keer het verhaal van Theresa, zij is 48 jaar en woont in Heerhugowaard. Ze is nu 3.5 jaar vrachtwagenchauffeur. Lezen jullie weer mee?

Theresa werkt bij Heicon B.V. Dat is een heibedrijf en zij vervoeren: trilblokken aggregaten, giekdelen, knijpers, damwanden, balken enzovoorts. Ze rijdt op een Iveco trekker met een oplegger en rijdt door heel nederland rond en heel soms is ze ook in België te vinden.

Theresa haar vrachtwagen

Hoe zien je werkdagen er uit?

De werkdagen verschillen heel erg qua tijden. Ze heeft een contract van 20 uur per week maar ze werkt soms wel 40 uur in de week en de andere week soms ook maar 10 uur per week. Dit verschilt heel erg, als ze veel korte projecten hebben werkt ze heel veel want dan moeten de draadkranen steeds op transport en dan gaat zij ook mee. Als ze langdurig ergens staan hoeft ze soms alleen iets heen te brengen. Soms moet ze alleen erg vroeg haar bed uit als ze aan de andere kant van Nederland om 7 uur moet zijn want ze heeft geen slaapcabine. Ze zit wel altijd op bouwputten dus ze zit altijd onder de modder of stof en ze komt heel vaak op onmogelijke plekken maar daar leer je goed van achteruit te rijden. Haar bijrijder Beer (Hond) vindt de bouwputten natuurlijk erg leuk want dan kan hij heerlijk rennen en moeten haar collega s steentjes gooien die hij dan weer terug komt brengen.

Theresa met haar hond Beer

Is het zwaar werk?

Het werk is niet zwaar. Alles wordt natuurlijk met de kraan gelost en geladen alleen moet ze het vastzetten met spanbanden. Toen ze net begon kreeg ze de spanbanden niet zo vast als de mannen maar inmiddels heeft ze spierballen en krijgt zij ze ook goed vast.

Lievelings quote m.b.t dit werk: Hop hop gas erop.

Waarom is het werk zo leuk en heb je verder nog dromen?

Ze vindt het een leuk beroep omdat je wat van nederland ziet. Elke dag is anders, heerlijk met een muziekje achter het stuur en lekker meezingen. Ze heeft nog nooit een moment spijt gehad of gedacht dat ze er mee wilde stoppen. Ze heeft alles in één keer gehaald. Alleen de zenuwen voor de examens deed haar weer aan voeger denken aan de school examens en spanningen. Verder heeft ze geen dromen meer als het om dit beroep gaat. Nja, misschien toch wel. Stiekem hoopt ze misschien ooit een mooie roze Scania te krijgen en daarmee te mogen rijden. Ze vindt een Scania gewoon het mooist maar de nieuwe Iveco’s zien er ook goed uit. Ze rijdt dus zelf met een Iveco en die heeft haar nog nooit laten staan, dat is natuurlijk het belangrijkste.

Hoe ben je op de auto terecht gekomen?

16 jaar lang is ze filiaalmanager van een grote schoenenketen geweest. Toen moest ze altijd ‘s weekend werken. Toen zei haar vriend (eigenaar van Heicon b.v): “ We hebben nooit samen vrij als jij nou je CE (vrachtwagenrijbewijs) haalt dan koop ik een vrachtwagen en kom je voor mij werken.” Nou, zo gezegd, zo gedaan.

Wat is het leukste dat je meemaakt onderweg?

Het leukste wat ze meemaakt is dat er op de snelweg altijd busjes haar inhalen en hun dan zien dat je een vrouw bent en dan gaan ze naast je rijden, lachen, zwaaien en duimpje omhoog doen. Dat vindt ze altijd wel grappig. En ze vind het natuurlijk hartstikke leuk als mensen haar bijrijder Beer, de Duitse herder zien. Daar moeten de mensen ook altijd om lachen.

Ooit last gehad van vervelende situaties?

Gelukkig heeft ze nog nooit last gehad van vooroordelen of vervelende situaties behalve de irritaties die je hebt als je veel onderweg bent. De meeste chauffeurs zullen het wel herkennen. Dat mensen altijd nog even voor je langs moeten en je inhalen en dan vervolgens langzaam gaan rijden.

Raadt je dit beroep aan?

Zeker raadt ze dit beroep aan en tegen de mensen die chauffeur willen worden wil ze graag zeggen dat ze het gewoon moeten doen. Het is een heerlijk vrij beroep en je komt overal, je ontmoet ook over al nieuwe mensen. Ze komt nu zelf echt door heel Nederland en na 3 jaar weet ze eindelijk overal een beetje de weg.

Het is erg gewoon erg leuk werken in een mannenwereld. Geen gezeur en iedereen helpt je. Ze heeft soms wel 6 mannen om haar trailer heen staan om haar te helpen. Erg lief natuurlijk maar eigenlijk helemaal niet nodig. Als ze op een bouwput komt, roepen sommige al: “Hé, Trees! koffie?” Dit vindt ze natuurlijk super leuk.

Vrouw blijven in een mannenwereld

Dit was het verhaal van Theresa. Leuk dat jullie weer meegelezen hebben! Zien jullie jezelf dit soort werk al doen? Laat het weten in de reacties.

Volgen jullie mij al op mijn socials? Dan ben je altijd op de hoogte wanneer ik een nieuwe blog publiceer 🙂

2 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: