Andere ladytruckers,  vrachtwagen

“ Het is het mooiste wat er is “

Hallo iedereen! Vandaag komen jullie meer te weten over het werk dat Cecilia (19) uit Enschede doet. Zij is natuurlijk ook chauffeur maar je hebt zoveel verschillende takken binnen het vak.

Cecilia rijdt met trekker oplegger in het thermotransport. Haar lievelings merk is een Scania maar ze rijd zelf met een DAF. Ze heeft haar C rijbewijs in September vorig jaar behaald en haar CE rijbewijs in November. Toen ze haar CE haalde was ze nog aan het werk bij DHL. Nu zit ze al bijna 2 maand bij haar nieuwe werkgever Patrick Vogtt en dat bevalt haar hartstikke goed. Ze rijdt voornamelijk in Duitsland en daar kun je optimaal genieten van de mooie uitzichten in de bergen enzovoorts! Ze vindt het werk niet zwaar. Ze werkt het meeste met pallets.

Cecilia wist eerst niet zo goed wat ze wou gaan worden.Haar opa was vroeger chauffeur en haar vriend en schoonvader zijn ook chauffeur toen ze een paar keer met haar vriend was mee geweest had ze de knoop door gehakt. ” Dit wil ik gaan doen” en ze heeft er tot de dag van vandaag nog geen spijt van. Ze vindt het een mooi beroep, de plekjes waar je langs komt en al het moois dat je onderweg ziet.

” Vaak genoeg dat mannen denken dat wij vrouwen pallets niet met een handpompwagen kunnen lossen of dat je niet kan sturen het inzicht niet hebt.”

Cecilia raadt het beroep zeker aan: Het is het mooiste wat er is alles wat je ziet onderweg de mooie uitzichten en door de verschillende soorten transport is de keuze reuze ook als je niet elke dag hetzelfde wil doen is het een aanrader want niks is zo veranderlijk als het transport.

3 reacties

Geef een reactie

%d