Bucket list,  Mijn vakanties,  reizen

Mijn droom reis: Fins lapland

Hey hey iedereen! Vandaag heb ik voor jullie een blog over mijn droomreis. Ik heb daar nu helemaal geen tijd en geld voor maar deze staat echt met stip op nummer één. Namelijk een reis naar Fins lapland. Dit zijn echt allemaal bucketlist dingetjes. Ooit, dan ga ik hier heen en hoop ik alles af te kunnen strepen.

Sommige mensen zullen deze droom misschien met mij delen maar er zullen er ook zat zijn die zich hier totaal niet in kunnen vinden. Ik ben een echt wintermens en zo’n reis lijkt me echt heerlijk!

Berenroute in nationaal park Oulanka

Het lijkt me heerlijk om daar de nationale parken te bezoeken. En één route springt er voor mij uit. De berenroute in Nationaal park Oulanka. De route is in totaal 80 kilometer lang maar je kunt hem ook inkorten naar 12. Met deze wandelroute loop je langs kloven, hangbruggen, rivieren en watervallen. Ik ben echt helemaal weg van de natuur en van de watervallen dus dit lijkt me al een hele belevenis. Dit natuurgebied grenst aan Rusland. De route is voorzien van gratis trekkershutten, schuilplaatsen en kampvuurplekken. Hoe leuk klinkt dit?

Op bezoek bij de kerstman

Jaja! In Finland is het dorpje van de kerstman. In Santa clause village ben je het hele jaar, elke dag welkom op de kerstman te bezoeken. Met hem op de foto gaan of je kerst wens in levende lijve aan hem doorgeven. Er is ook een postkantoor waar je ansichtkaarten kunt versturen, ook lopen er elfjes rond en is het mogelijk om een ritje in de arrenslee te maken. Cant wait to meet you santa claussss.

Een huskyfarm bezoeken

Als je aan die koude landen en veel sneeuw denkt, denk je al snel aan een slee met een paar husky’s er voor. Ik ben een echte dieren vriend en ik zou dus ook zo graag naar de husky’s willen. Alleen ik zou dus niet op zo’n slee gaan zitten. Die husky’s zijn het gewend en zullen het vast fantastisch vinden alleen ik krijg dat niet over mijn hart denk ik. Maar ik wil wel lekker met ze knuffelen!

Varen op een ijsbreker

Er is één ijsbreker die cruises doet, namelijk de Sampo icebreaker. Je krijgt een uitgebreide rondleiding op de boot en je krijgt de kans om met een dik pak het water in te gaan. Hoe vet is dat? Het lijkt me heerlijk om dat gekraak van ijs te horen.

Ijsbreker

Het noorderlicht zien

Maar dit staat op iedereens Bucketlist toch? Het noorderlicht zien. Je moet geluk hebben om het noorderlicht te zien. Er spelen veel factoren mee of je het noorderlicht wel of niet kunt zien. Ook al moet ik er later nog een keer voor terug komen, ooit ga ik het noorderlicht zien. Die moet ik gewoon afstrepen van mijn bucketlist.

Noorderlicht

Rendieren spotten in de natuur

Het noorderlicht zien moet je geluk mee hebben, dit bucketlist dingetje is een stuk eenvoudiger. Rendieren zijn in Finland heel gewoon. Hier in Nederland zie je natuurlijk wel eens hertjes langs de weg maar het lijkt me gewoon zo gaaf om van die grote rendieren te spotten, niet in een park, nee gewoon langs de weg.

Rendier

Rendierboerderij bezoeken

Maaaaar, je hebt ook gewoon rendieren boerderijen waar je meer te weten kunt komen over de dieren, waar je ze mag voeren, aaien en knuffelen en waar je een ritje kunt maken met de rendieren. Nu is het weer hetzelfde als bij de husky’s, ik denk niet dat ik een ritje wil maken met een rendier. Nu is een rendier wel wat anders dan een husky maar ik ben helemaal getraumatiseerd nadat ik een ritje met een kameel had gemaakt in Egypte lol. Ik bekijk ze net zo lief op een afstandje.

In een Finse sauna

Sauna’s zijn in Finland echt een ding. Sauna’s zijn echt mijn ding niet lol maar als je naar Finland gaat hoort een sauna bezoekje er natuurlijk wel bij. Je hebt ook sauna’s tours bijvoorbeeld waar je sauna’s gaat bezoeken, sauna rituelen ontdekt en Finse maaltijden eet. Zo iets lijkt me dan wel weer super leuk! Gaat meer om de ervaring en je leert er ook nog gelijk meer over de cultuur.

Rijden op een sneeuwscooter

Geen ritje op de husky of rendier voor mij. Maar een ritje op een sneeuwscooter lijkt me dan wel weer super gaaf en dat hoort er ook gewoon bij natuurlijk! Ik denk dat het best eng is maar hoe gaaf is dat als je gewoon zo’n sneeuwscooter onder controle krijgt en er een mooie tocht mee kan maken.

Sneeuwscooter

Overnachten op een bijzondere plek

Het lijkt me super gaaf om tijdens deze reis op een bijzondere plek te overnachten. Je hebt glazen iglo’s, hoe mooi zou het zijn als je uitzicht vanuit zo’n iglo het noorderlicht is. Je hebt ook gewone glazen huisjes, kun je je dat al voorstellen? Ook heb je verschillende ijshotels of van die prachtige houten cabins. Zoals je ze ziet op pinterest. I want thisssss!

Cabin

Noordkaap challenge

Mijn droom is ook al heel lang om mee te doen met zoiets als De Noordkaap Challenge . Dit is een roadtrip die naar het meest noordelijk puntje van europa gaat. Onderweg doe je met teams opdrachten waarmee je geld ophaalt voor het goede doel. Je kan deze tocht doen met een auto die het extra spannend maakt. Dit lijkt me echt een prachtige ervaring! Je doet ook allerlei leuke dingen, zoals naar de kerstman, het noorderlicht zien en de husky tochten. Het leuke aan deze challenge is dat je hem helemaal zelf rijdt en je je onderweg ook moet zien te redden. BUCKETLISTTTTTTT!!!

Dit is dus echt mijn droom reis, ik hoop zo dat ik dit ooit allemaal ga doen. Ik fantaseer hier al heel lang over, ik blijf ook kijken naar dingen die daar te doen zijn. De bucketlist word steeds langer en langer. Hoe ziet jouw droomreis er uit? En ben jij wel eens naar Fins lapland geweest?

8 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: