dagje weg,  reizen

Circus Renz International

Hey hey! Vandaag heb ik een blog voor jullie over mijn bezoekje aan het circus. Het circus Renz International, hij stond tijdens ons bezoek in Haren. Ik ben echt al jaren niet meer bij het circus geweest maar dan ook echt al jaren niet meer! Dus ik had er ook wel even zin in om weer te gaan want sinds het laatste bezoek is er een hoop veranderd.

Hoe kwam ik op het idee om weer eens naar het circus te gaan?

Nou, zoals mijn trouwe volgers weten was ik 14 September jarig. Ik loop al maanden te janken dat ik naar de Apenheul wil, dus dat wou mijn zus aan mij cadeau doen maar toen had een vriendin dat al aan mij gegeven en toen moest mijn zus last minute het plan wijzigen. En toen zag ze via Social Deal kaartjes voor het circus. Ja daar kan je mij wel gelukkig mee krijgen dus dat was een goed idee.

Circus Renz International

Bezoek aan het circus

Toen ik de tent zag werd ik gelijk al een beetje enthousiast lol. Toch weer zo’n child hood herinnering. Ik kan me van vroeger geen voorstellingen herinneren maar ik weet nog wel dat altijd als het circus er stond, we naar de dieren toe gingen om ze te aaien. De aapjes en de giraffen enzo. Maar goed, dat is even een kleine flashback. We kwamen aan en we wilden popcorn maar we hadden echt geen flauw idee of we daar konden pinnen dus we skipten dat idee even want we hadden ook nog maar iets van 5 minuten over. Er was bijna nergens plek maar we hadden echt wel mooie plekjes, in het midden, helemaal vooraan. We hadden geen last van palen die in de weg zaten, die ons zicht zou belemmeren dus helemaal top. De voorstelling begon een paar minuutjes later. Ze gingen ook rond met dat je zo’n licht zwaard kon kopen, die dingen kosten nu (2022) €10,- euro! Zal in onze tijd ook duur zijn geweest maar €10,- vind ik toch wel een beetje heftig.

De voorstelling

De voorstelling begon met paardjes. Één van de weinige dieren die je nog in het circus ziet. Er waren ook kamelen en.. Watusi runderen staat er op de site van Circus Renz International , het leken koeien met hele grote hoorns en er waren van die kleine paardjes. Er waren acrobaten met leuke acts. Ook kwam er een klein jongetje van het circus op met de kleine paardjes. Er was ook een meisje die de hoogte in ging met van die doeken. Helaas is het tijdens de voorstelling twee keer mis gegaan, het meisje viel van het paard en de twee acrobaten vielen maar dat kan natuurlijk gebeuren. Als je al die mensen bezig ziet, snap je haast niet dat ze daar voor de lol gaan staan. Of nja, dat ze dat zo maar even doen. Ik doe het ze niet na in ieder geval. Ook was er een clown, Jason Medini, niet persé een clown zoals je hem gewend bent, of ben ik nu heel ouderwets? Hij had geen gekke pruik, was niet wit en had ook geen rode neus. Hij was wel heel grappig en daar gaat het om natuurlijk!

Voorstelling Circus Renz International

Mijn mening over de voorstelling

Ja, ik zou dit dus echt wel aanraden. Ik dacht dat het super kinderachtig zou zijn misschien maar ik vond het echt gezellig. Wij als volwassenen hebben ons prima vermaakt lol. In de pauze hebben we trouwens toch popcorn gehaald. Je kon er gewoon pinnen. Popcorn was voor een zak €4,- . Wel vond ik de pauze wat lang. Ze zeiden dat de pauze een kwartier ging duren maar dat werd uiteindelijk wel een half uur. In de pauze konden de kinderen op de kamelen rijden of op zo’n klein paardje. Toen ik kleiner was begreep ik niet waarom de dieren uit het circus weg moesten maar nu ben ik heel blij dat de meeste dieren uit het circus verdwenen zijn. Met de acts is het hartstikke leuk en daar zijn al die gekke dieren niet bij nodig. Ik vind dit dus zeker een aanrader, voor jong en oud!

Informatie over het circus:

  • Prijzen (2022): Tribune kinderen €15,00 volwassenen €20,00. Loge kinderen €23,00, volwassenen €27,00. Kinderen tot 2 jaar zijn gratis als ze op schoot zitten. Het volwassenen tarief geldt vanaf 15 jaar.
  • Bezoekers met rolstoelen kunnen een ticket krijgen voor €15,- en dan kun je plaats nemen in de loge. Een rolstoelgebruiker mag één begeleider mee die ook een kaart voor €15,- kan aanschaffen.
  • Openingstijden circuskassa: op speeldagen van 11 tot 12 uur en telkens één uur voor aanvang van de show. Pinnen is aan de kassa niet mogelijk dus neem contant geld mee.
  • Je kunt ook online kaarten bestellen, als je kortingskaarten hebt, kun je die alleen fysiek bij de kassa inleveren en niet online.
  • Via de site kun je zien waar en wanneer het circus ergens staat.
  • Check altijd of er kortingskaarten zijn, bij ons liggen ze vaak in de supermarkt maar misschien ook wel online! Wij hadden de kaartjes met korting dus via SocialDeal

Wanneer ben jij voor het laatst naar het circus geweest?

7 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: