Overig

Hoe overleef je de herfst?

Zoals de meesten van jullie wel weten, ben ik geen zomer mens , ik ben dan ook altijd weer blij als het langzaam aan herfst word. Het begint steeds wat meer te regenen en de wereld krijgt een mooie rood/oranje gloed. Heerlijk! Voor de mensen die er niet zo veel van houden, heb ik deze blog geschreven. In deze blog kun je lezen hoe ik de herfst overleef. Hopelijk jullie dan ook!

Haal herfstdecoratie in huis

Jup. Dit kan bij mij ook niet vroeg genoeg beginnen. Het is ook hartje zomer als de winkels al weer vol komen te liggen met herfst decoratie. Herfst heeft altijd zulke leuke decoratie. Komt misschien ook omdat ik van alle dieren hou en mijn lievelings kleur rood is. Maak het huis gezellig, je zal toch wat meer binnen gaan zitten de komende maanden!

Herfst in huis

Ga herfst knutselen

Leuk om met kleine kinderen te doen maar er is vast ook genoeg te knutselen voor volwassenen. Ga er lekker op uit, naar het bos bijvoorbeeld en verzamel van alles en ga er mee aan de knutsel. Pinterest staat vol met goede knutsel ideeën. Met kastanjes kun je bijvoorbeeld heel veel leuke dingen doen maar met afgevallen bladeren ook!

Blijf lekker naar buiten gaan

De herfst nodigt meestal niet uit om naar buiten te gaan maar ik persoonlijk vind het heerlijk om in de herfst een wandelroute te doen. Lekker regenlaarzen aan, dikke trui en regenjas aan en lekker het bos in. Neem iemand mee en je kunt een prachtige herfst fotoshoot doen. De natuur heeft onwijs mooie kleuren nu. Ga anders lekker naar het bos om te fotograferen. Je hoeft ook niet perse uren buiten te zijn maar geloof me, een frisse neus halen is in de herfst echt wel lekker!

Herfst

Herfst maaltijden eten

Jeeej! Eindelijk kunnen we weer stamppotten eten. Dan ben je wel echt een Nederlander he? Heerlijk! Maar niet alleen stamppotten, er word nu ook weer vaker een lekker soepje uitgekozen. De pompoen komt meestal helemaal tot leven in dit seizoen. Heb jij wel eens een pompoen soepje gehad? Zoek lekkere herfstige maaltijden en maak ze lekker klaar, probeer nieuwe dingen.

Stoofperen

Lekker in huis is oké!

De koudere maanden zorgen er wel voor dat ik me vaak wat minder actief voel. Ik ben natuurlijk gewoon aan het werk en ik loop wel eens buiten een rondje maar eigenlijk is het gewoon het lekkerst om met een dekentje op de bank, voor de tv met een kopje thee een film te kijken, leer jezelf dat dat ook oké is! Lekker een appeltaart bakken of fröbelen aan de tafel. Een boekje lezen in de stoel of breien, it is all good!

Nagenieten van de zomer

Als je geen genoeg kunt krijgen van de zomer, bekijk dan al je foto’s eens terug en maak er een fotoboek van. Je kan een digitaal fotoboek laten maken maar je kan ook je foto’s uitprinten bij bijvoorbeeld de Kruidvat en er zelf een fotoboek van maken. Dan heb je ook iets om de natte dagen door te komen. En je hebt wat te doen, en je hebt een tastbaar iets!

Vind jij de herfst verschrikkelijk? Of kan jij er ook wel van genieten? Wat is jouw #1 tip?

6 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: