Overig

De pompoenenschuur – Kiel windeweer

Hey hey iedereen! De herfst staat alweer bijna voor de deur. Nu met al die regen lijkt het al wel herfst maar tussen de buien door is het prima te doen en zien we het zonnetje ook nog regelmatig. Om alvast in de herfst sferen / Halloween stemming te komen, heb ik een blog voor jullie over de pompoen schuur in Kiel windeweer.

Wij zagen op Facebook steeds een reclamestukje voorbij komen van de open dagen bij de pompoenenschuur en werden eigenlijk wel nieuwsgierig! Tijdens de open dagen zijn wij heen geweest. Het is altijd leuk om er even uit te zijn toch? En pompoenen naast de voordeur lijkt ook altijd heel leuk!

Mij bezoek aan de pompoenenschuur

Als je aan komt rijden, is het niet te missen! Het is aan een rustige lange weg maar bij de pompoenenschuur stonden meerdere auto’s aan de weg. Niet nodig trouwens want op het terrein is genoeg parkeer ruimte. Zodra ik de auto uit stap word ik eigenlijk al meteen enthousiast want ik vind pompoenen zo leuk! Alleen al die kleurtjes al.

De pompoenenschuur

Bovenstaande foto is wat je ziet als je van de parkeerplaats richting de pompoenenschuur loopt. Als je dan het hoekje om bent, kom je op een klein pleintje met allerlei verschillende pompoenen, zoals je ze kent, de grote oranje pompoenen maar ook rode, witte, zwarte pompoenen en pompoenen in veel bijzondere vormen.

Verschillende soorten pompoenen

En dan kon je nog een schuur binnen lopen, super leuk ingericht en vorm gegeven allemaal! Pompoenen in een fotolijstje, mooie kleine pompoentjes los in een kistje maar ook kant en klare kistjes/pakketjes/bakjes om zo te kopen. Veel mensen houden natuurlijk van een herfstukje op tafel, super leuk om ze zelf te maken maar kant en klaar kopen is natuurlijk nog makkelijker. Het is ook goede manier om inspiratie op te doen om zelf thuis herfst stukjes te maken.

En verder werd er nog een bakje pompoensoep en een plakje pompoen cake uitgedeeld. Ik wou altijd al een keer pompoensoep proberen maar toen mijn moeder het had gekocht, durfde ik niet meer lol. Iets met wat de boer niet kent dat vreet ie niet. Wel een inimini stukje pompoencake gehad en die was echt wel oke! Misschien ook maar gewoon eens een keer pompoensoep proberen, ik durfde het in ieder geval nog niet aan.

Streekproducten en snack corner

Er was ook een snack corner waar je patat etc kon halen en er was ook een kraampje die verkocht onder andere honing en poffert etc, echt van die streekproducten. Ik weet alleen niet of hun er altijd zijn of dat zij er alleen waren ivm de open dagen. Dat durf ik dus niet te zeggen!

Wat kan je zoal doen met een pompoen?

Je kunt hem natuurlijk bij de voordeur neerzetten, hartstikke leuk maar je kunt nog veel meer doen met een pompoen. Je kan er bijvoorbeeld mee gaan koken! Ik noemde net al dat je bij de pompoenschuur een bekertje pompoensoep of een plakje pompoencake kon proberen maar er is nog zo veel meer! Je kan bijvoorbeeld een gevulde pompoen maken of een heerlijke pompoen salade maar je kunt ook lekkere pompoenpitten maken voor als snack!

En je kan natuurlijk een pompoen uithollen en er bijvoorbeeld een gezichtje uit snijden en er een kaarsje in zetten. Lijkt ook super leuk bij de voordeur.

Pompoenen

Informatie over de pompoenenschuur:

  • Dorpsstraat 242, Kiel Windeweer
  • Genoeg parkeerruimte.
  • Je kan zowel contant als met de pin betalen.
  • Ik had zoveel meer foto’s willen maken alleen is mijn telefoon tijdens het bezoek stuk gegaan maar dan ook echt stuk stuk haha! Er was echt zoveel te zien! Aanrader. Ik kom zeker nog eens terug.

Heb jij rond de herfst ook altijd pompoenen in huis? Voor het uithollen of gebruik je ze als ingrediënt voor een recept?

3 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: