persoonlijk

Nop, ik ben geen zomermens

Nja zomermens, ik hou gewoon helemaal niet van warme temperaturen. De lente kan ik nog wel aan, zolang het maar niet te warm is. Het liefst heb ik het niet boven de 15 graden maar wel een blauwe lucht en een klein beetje het zonnetje erbij en dan gewoon lekker in een dikke trui kunnen lopen. Het is niet persé dat ik een zomerdepressie heb ook al komt het denk ik wel heel erg in de buurt maar ik hou ook absoluut niet van een klein beetje warmte. Het leukste is altijd dat ik een tegen een ander lieg: ” lekker weertje is het vandaag he” terwijl ik stiekem gewoon denk: mag het alweer winter zijn? Ik hou gewoon van de winterkou. Niet van sneeuw en ijzel en wat dan ook.Gewoon echt puur van die kou.

Ik heb natuurlijk overgewicht en voel me niet fijn in korte kleding. Je ziet mij ook niet in een korte broek of een hemdje en al bijna helemaal niet in een jurkje. Een 7/8 broek is prima en een capri broek is uit mijn comfortzone al maar draag ik wel. Zwemmen is al iets wat je mij al helemaal niet ziet doen, niet in Nederland, niet in een zwembad en ook niet buiten bij een meer. Soms heb ik zin om te zwemmen en dan ga ik ook wel maar liever toch echt niet. Toen ik kleiner was had ik ook 2 privé strandjes, niemand kende het daar en daar kwam ik wel veel met vrienden. Ook in korte broekjes en in zwemkleding. Het is ook vooral door wat de media doet. Bijna alle modellen hebben maat 36 ofzo en de plussize modellen hebben misschien maat 40. Er zijn ook vaak van die fat shaming quotes van bijvoorbeeld Rumag etc, die grappig bedoeld moeten zijn maar vaak gewoon te ver gaan.

Ik heb mezelf ook beschadigd en als ik verkleur door de zon, valt dat veel meer op. Het is niet veel en het is niet heel heftig om te zien maar ik zie het wel en vind het absoluut niet mooi. Maar goed, ik ben wie ik ben.

En dan heb je ook nog die duizend andere kleine dingen waardoor de zomer gewoon niet lekker is. Schurende benen, wanneer je het bloedheet hebt maar er gewoon geen 1 mogelijkheid meer is om jezelf een beetje te kunnen afkoelen, zweten bijvoorbeeld. Maar ook ben ik vaak gewoon veel chagrijniger als het zo warm is en heb ik hoofdpijn etc. Als de familie buiten zit, zit ik vaak in mijn eentje binnen, lekker koel.

Tuurlijk heb ik ook vaak genoeg wel even een dag dat ik het heerlijk vind buiten. En het is ook wel lekker om ‘s avonds met vrienden nog ergens buiten op een bankje te kunnen zitten. Ik vind het ook oprecht fijn dat het in de zomer zo lang licht is, daar kan ik wel echt van genieten.

Met deze blog wil ik niet zielig doen of aandacht vragen of wat dan ook. Ik wil alleen kwijt dat er mensen zijn die absoluut niet van dit weer houden en dat terwijl jij hartstikke blij bent dat het zomer is, een ander juist hartstikke baalt dat het zomer is.

Zijn er meer mensen die dit herkennen? Zo ja, wat doe jij er aan? En zo nee, zou jij je in zo’n iemand kunnen verplaatsen? Zou jij je kunnen voorstellen dat er echt mensen zijn die niet van deze temperaturen houden?

Denk goed om elkaar ❤️

39 reacties

 • mckleuver

  De warmte van de zomer vind ik heerlijk (jammer dat het vandaag regent), maar zwemmen is niet aan mij besteed. Steeds uit- en aankleden, daar zie ik al tegenop haha. Verder lekker in de tuin zonnen. Dat kan ik wel goed.

 • Marushi

  Ik ben gek op de zomer, maar ik begrijp dat er ook mensen zijn die niet van houden. Ik vind kleding ook wel een dingetje. Als het echt super warm is en ik heb bijvoorbeeld een jurkje aan krijg ik soms schuurplekken tussen mijn dijen. Heeel vervelend.

 • Merel | De Mamagids

  Ondanks de pittige boodschap wel een mooie, openhartige blog. Ik herken deels wel wat je zegt. Mijn benen zijn echt niet mooi meer door de zwangerschap en ik weeg te zwaar, dus verberg me ook vaak in lange broeken of lange jurken. Vind de zomer wel lekker (juist niet zo’n fan van kou), maar begrijp jouw gevoel ook goed. De associatie met zomer is gewoon heel anders door allerlei factoren.

 • Caroline

  Herkenbaar hoor. Als het hartje zomer is verlang ik stiekem naar de herfst. Vooral als het langere tijd zo warm en droog is. Afgelopen weken heb ik echt genoten dat het veel regende en was afgekoeld.

 • Deborah

  haha hier een echt zonnemens. Maar mijn vriendin is net als jou: gaaf haar de winter maar. Wanneer ik zucht en steun van de kou fleurt ze helemaal op en andersom.

 • Cynthia

  Ik herken de onzekerheid over het dragen van een korte broek of bikini. Dus dat doe ik gewoon niet. Onder jurkjes draag ik korte leggings tegen die schurende benen trouwens. Ik ben tot een graad of 25 blij, maar daarna word ik loom en chagrijnig van de hitte. Dus ik kan me tot op zekere hoogte wel herkennen in wat je zegt. De tijd vliegt! Voordat je het weet is het weer winter! 😉

 • Mieke | Miek's Mind

  Ik vind de zomer heerlijk als ik in de zon kan zitten en dat er een lekker briesje is 😉 van mij hoeft het geen 30 graden te zijn! te warm

 • Wanda

  Tot een graadje of 25 functioneer ik nog prima, maar daarboven voel ik me gewoon geen mens meer. Alles plakt, slecht slapen, binnen zitten omdat het buiten te warm is, dus ja, ik herken dat wel. Te koud vind ik ook niks, maar daar kan ik beter tegen dan tegen te warm.

 • kiki

  ik houd wel van de zomer, maar dan met een temperatuur rond de 25 graden. ik houd niet van zonnen, maar een terrasje onder een grote parasol vind ik heerlijk

 • Dhini van Heeren

  Ik hou van blauwe lucht en de zon schijnt. De temperatuur is middel niet te laag en niet hoog en de regen in de avond mag wel.

 • Frederique

  Je bent niet de enige hoor, echt niet, ik heb zat mensen in mijn omgeving die niet van de zomer houden om vele verschillende redenen. Ik zelf trouwens wel, ik word diep en diep ongelukkig van de winter.

 • feliceveenman

  hoewel ik niet een echt zomer mens ben, vind ik het wel fijn dat we hier seizoenen hebben. moet er niet aan denken dat ik maar 1 of 2 seizoenen per jaar zou hebben

 • Annelore Lehouck

  joh, je bent prima zoals je bent. Duik dat zwembad in en trek dat leuke jurkje aan. Als mensen daar wat van vinden, dan moeten ze maar de andere kant opkijken!
  veel liefs, Annelore

 • Rory Blokzijl

  Ik wil altijd open staan voor de meningen en gevoelens van anderen. Ik word juist chagrijnig als het te lang slecht weer blijft. Eigenlijk ben ik dol op de zon en denk ik dat ik het best heel fijn zou vinden om in een warm land te wonen. Maar dat ben ik. Ik kan mij voorstellen dat het voor jou – zoals je dit uitgebreid beschrijft – helemaal niet fijn is. Ik las overigens ooit over van die broekjes met iets langere pijpjes die je onder een rokje kunt dragen zodat je bovenbenen niet zo tegen elkaar schuren. Maar dat is geen oplossing hoor. Alleen maar iets wat ik wilde vertellen. Aldus, geloof ik in leven en laten leven. En denk ik dat het qua temperatuur in Nederland wel redelijk in balans is. Heel eerlijk hoop ik – mede ook door het zwembad in onze tuin en het feit dat we dit jaar thuis blijven – wel dat het mooier weer wordt binnenkort…

 • Manon

  Ik vind zomers weer ook niet fijn. Tot 25 graden vind ik het wel lekker. Ik vind het wel echt erg voor jou om te lezen dat de standaard in de media je zo aangrijpt. Ieder lijf is goed zoals het is, je weet nooit wat erachter zit bij iemand.

 • feliceveenman

  ik ben ook niet direct een zomermeisje, als het te warm wordt, word ik te sloom ! enne…jij mag zijn wie je bent en wees onwijstrots op wat je allemaal bereikt hebt! Ik noem het sterk

 • bookstamel

  Ik snap het heel goed. Weetje wat het is tegen kou kun je jezelf kleden maar aan warmte kun je behalve zwemmen en airco’s niet zoveel doen. Ik kan er ook niet echt tegen als het te warm is toch houdt ik wel van een zonnetje maar idd het liefst gewoon max 20 graden

 • henny

  Lieverd je bent en voelt jezelf hoe je bent en wat je fijn vind.
  Niemand is perfect, ook ik niet. Elkaar waarderen in jouw hoedanigheid geeft veel meer voldoening. En ook ik heb maatje 36 niet en zal ik ook nooit krijgen heb zelfs mijn hangbuikzwijntje moeten accepteren, heeft lang geduurd maar tis nu zover dat ik nu eenmaal er zo uit zie. Ook mij zie je niet in korte broek of rokjes, ik hou wel van warmte hoe heter hoe beter en ja het klopt schurende benen is ook bij mij een feit, zwemmen doe ik ook niet, tenminste niet hier, en buitenland sporadisch. Ik ben dan ook niet op mijn gemak, tussen mijn oren, zie ik iedereen dan kijken en loopt het liefst in jeans met shirt of longsleefe.
  Ik accepteer je en heb bewondering vóór je, gewoon om de persoon wie je bent, eerlijk en oprecht 😉😘

 • An Van Assche

  Ik ben dol op de zomer omdat de sfeer dan altijd wat relaxter is en ik meer mensen zie. Maar ieder zijn mening natuurlijk. Op zich is die seizoenwissel leuk en heeft ieder jaargetijde zijn charme 🙂

 • lodi

  Ik snap je gevoel heel goed en je aversie voor de zomerzon komt door verschillende zaken, je beschrijft die hier heel duidelijk. Ik kan me voorstellen dat het ook moeilijk is als je wat zwaarder bent, de hitte die af en toe in Nederland is, is niet te harden en als je dan liever niet in een dun moerjurkje loopt, dan komt de warmte nog extra hard binnen. Het is goed dat je dit bespreekbaar maakt, want er zijn natuurlijk vele meer die om deze reden geen zomermensen zijn.

 • Nicole Orriëns

  Mandy, ik snap je helemaal. Ik ben ook niet zo’n fan van de zomer en als het echt heet wordt verwelk ik waar je bijstaat. Er bestaat zelfs zoiets als een heuse Zomerdepressie, wist je dat?

Geef een reactie

%d