podcast tips,  reviews

Podcast: Ik sla mijn vrouw

Vandaag heb ik weer een nieuwe podcast voor jullie genaamd: ik sla mijn vrouw. Nee je krijgt geen tips, en wat mijn collega dacht: hij gaat ook niet over SM, hij gaat over huiselijk geweld. De podcast is gemaakt door omroep Brabant. Omroep Brabant praat met één slachtoffer en één dader dus.

Als eerst, ik vind het heel goed dat hier een podcast over gemaakt word. Huiselijk geweld is niet een alledaags onderwerp en ik denk dat vrouwen die er mee te maken hebben zich schamen en ten einde raad zijn. En ik denk ook vaak te bang om weg te gaan of hulp te zoeken, snap ik. Maar vaak word de situatie in de loop der tijd alleen maar erger.

Waar gaat de podcast over?

René heeft jarenlang zijn vrouw en kinderen mishandeld en Karin is jaren lang mishandeld door haar ex. Allebei hebben ze hun eigen verhaal, hoe hun relaties begonnen, waar het mis ging en waarom ze toch bij hun partners gebleven zijn. Ze vertellen hoe het allemaal begonnen is, ook hoe een relatie vol geweld er uit ziet, over hoe ze aan de situatie ontsnappen en hoe hun leven er uit zien na de hele situatie.

Wat ik van de podcast vond:

Zoals ik al eerder zei, ik vind het goed dat hier aandacht aan besteed wordt. Hoe meer mensen er van af weten, hoe sneller ze het misschien gaan herkennen. Ik vind het ook heel fijn dat het een slachtoffer en een dader is, die je hoort in de podcast. Dan komt het toch altijd wat echter over en interesseert het je nog meer. Veel mensen vinden dat René geen podium had moeten krijgen. Ik ben het daar niet mee eens. Je hoort vaker alleen over de slachtoffers, dat is natuurlijk hartstikke goed maar het is ook interessant om te leren hoe het in een dader zijn hoofd om gaat. Dan herken je misschien dingen sneller en kan je eerder te hulp schieten, misschien escaleert de situatie dan niet zo snel.

Ik heb deze podcast beluisterd op Spotify. Ga jij hem ook luisteren?

9 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: