Podcast: Ik sla mijn vrouw

Vandaag heb ik weer een nieuwe podcast voor jullie genaamd: ik sla mijn vrouw. Nee je krijgt geen tips, en wat mijn collega dacht: hij gaat ook niet over SM, hij gaat over huiselijk geweld. De podcast is gemaakt door omroep Brabant. Omroep Brabant praat met één slachtoffer en één dader dus.

Als eerst, ik vind het heel goed dat hier een podcast over gemaakt word. Huiselijk geweld is niet een alledaags onderwerp en ik denk dat vrouwen die er mee te maken hebben zich schamen en ten einde raad zijn. En ik denk ook vaak te bang om weg te gaan of hulp te zoeken, snap ik. Maar vaak word de situatie in de loop der tijd alleen maar erger.

Waar gaat de podcast over?

René heeft jarenlang zijn vrouw en kinderen mishandeld en Karin is jaren lang mishandeld door haar ex. Allebei hebben ze hun eigen verhaal, hoe hun relaties begonnen, waar het mis ging en waarom ze toch bij hun partners gebleven zijn. Ze vertellen hoe het allemaal begonnen is, ook hoe een relatie vol geweld er uit ziet, over hoe ze aan de situatie ontsnappen en hoe hun leven er uit zien na de hele situatie.

Wat ik van de podcast vond:

Zoals ik al eerder zei, ik vind het goed dat hier aandacht aan besteed wordt. Hoe meer mensen er van af weten, hoe sneller ze het misschien gaan herkennen. Ik vind het ook heel fijn dat het een slachtoffer en een dader is, die je hoort in de podcast. Dan komt het toch altijd wat echter over en interesseert het je nog meer. Veel mensen vinden dat René geen podium had moeten krijgen. Ik ben het daar niet mee eens. Je hoort vaker alleen over de slachtoffers, dat is natuurlijk hartstikke goed maar het is ook interessant om te leren hoe het in een dader zijn hoofd om gaat. Dan herken je misschien dingen sneller en kan je eerder te hulp schieten, misschien escaleert de situatie dan niet zo snel.

Ik heb deze podcast beluisterd op Spotify. Ga jij hem ook luisteren?

9 Reacties op “Podcast: Ik sla mijn vrouw”

  1. Goed dat er aandacht aan zo’n heftig onderwerp geschonken wordt. Juist wel interessant om het ook van de andere kant te horen lijkt mij.

    Like

  2. Pfff… deze podcast lijkt me voor mij toch iets te heftig. Ik word blijer van de Omdenken Podcast. Dat levert me ook inzichten op, maar voelt een stuk luchtiger.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: