podcast tips,  reviews

Podcast: De volksjury

Vandaag heb ik weer een leuke podcast tip voor jullie, tenminste als je van true crime houdt. Misschien zijn jullie er al wel achter dat ik er echt van hou om naar true crime documentaires en podcasts te luisteren aangezien ik er veel over schrijf. Ben benieuwd wat jullie van deze podcast gaan vinden, mochten jullie hem nog niet kennen.

Waar gaat de podcast over?

De volksjury is een Belgische podcast over true crime van Silke Vandenbroeck en Laura Scheerlink. In de podcast gaan ze het hebben over waargebeurde misdaad verhalen. Ze vertellen het op een leuke manier en soms een vleugje humor. Ik als Nederlandse heb er totaal geen moeite mee om de twee belgen te volgen dus ze praten gewoon goed Nederlands. Het doel van de makers zou niet zijn om volledig correct alle feiten weer te geven, maar eerder op toegankelijke wijze misdaden te bespreken. De eerste aflevering is in 2017 gepubliceerd en nu (December 2021) hebben ze al 79 afleveringen. Ze bespreken niet alleen Belgische zaken, zo hebben ze het ook gehad over Joran van der Sloot en Nicky Verstappen maar ook over de zaak van Madeleine Mccan. Ook toen Peter r de Vries overleed, hebben ze daar een special over gemaakt. De dames zijn groot fan van Peter.

Paar voorbeelden van de afleveringen:

  • Tupac Amaru Shakur – De moord op de Amerikaanse rapper Tupac Shakur in 1996.
  • Jack the ripper – Jack the Ripper, een seriemoordenaar uit het Verenigd Koninkrijk die actief was in 1888.
  • The Staircase Murder – De dood van Kathleen Peterson uit de Verenigde Staten in 2001, waarvoor haar echtgenoot in 2003 werd veroordeeld.
  • Tanja Groen – De verdwijning van Tanja Groen, die in 1993 speelde in de buurt van Maastricht.
  • De spoorwegdood – De spoorwegmoord in 2003, waarbij een Nederlandse vrouw om het leven kwam en waarvoor haar echtgenoot meermaals terecht stond.
  • Timmothy Pitzen – De verdwijning van de zesjarige Amerikaanse jongen Timmothy Pitzen in 2011.

Mijn mening over de podcast:

Ja ik kan hier dus echt van genieten. Van het begin tot het eind. Elke aflevering weer. Ik ben best laat begonnen met podcasts luisteren dus ik heb er nog meer dan de helft te gaan maar deze podcast helpt me zeker door de nachtdiensten heen, al zijn ze soms wel freaky en echt luguber. En ik weet dat ik nog grote zaken te gaan heb zoals Detroux en de bende van Nijvel. Ik ken beide zaken niet maar ze lijken me heel interessant! De dames hebben een fijne stem, zoals ik al zei, spreken ze dus Nederlands, ze vullen elkaar goed aan en hebben ook een beetje humor. De meeste podcasts zijn 60+ minuten en dat vind ik echt heerlijk. Ik baal altijd van korte podcasten, het is ook niet dat ze het aanvullen met bullshit, nee ze praten gewoon de gehele tijd lekker over de zaak. Tuurlijk wijken ze er wel eens van af maar dat stoort totaal niet.

Ik luister deze podcast via Spotify. De dames hebben ook een Instagram account waar ze foto’s over de zaken delen en ze hebben ook een praat groep op Facebook voor de fans. Waar wij met z’n allen kunnen praten over de zaken en true crime dingen. Super leuk initiatief!

Hadden jullie al eens van deze podcast gehoord? Zo nee, ga je hem luisteren?

7 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: