podcast tips,  reviews

Podcast: Schaduwliefde

Hey hey iedereen! Vandaag heb ik een nieuwe podcast tip voor jullie. Of nja, ik vind het wel echt een aanrader. Het gaat om de podcast: Schaduwliefde. Toen ik deze podcast ontdekte, stonden er 12 afleveringen online. Ik heb ze ook allemaal in één keer uitgeluisterd. Vond het echt heel boeiend lol. Benieuwd waar Schaduwliefde over gaat en of het wat voor jou is? Lees dan vooral verder.

Als allereerst wil ik gelijk al even vertellen dat deze podcast alleen te beluisteren is via Podimo. Dat is een platform waar je voor moet betalen. Dit platform staat helemaal vol met podcasts en met luisterboeken. Bekende podcasts en net startende podcasts. Als je vaak naar podcasts luistert, dan kan ik deze app wel echt aanraden! Veel grote namen zijn verhuisd van Spotify naar Podimo.

Waar gaat de podcast Schaduwliefde over?

In deze podcast praat Corine Koole met verschillende mensen die geheimen hebben in hun relatie. Dat kan van alles zijn. Vervolgens gaat Corine weer naar het gesprek luisteren wat zij had gehad met iemand maar dan samen met Frederique Bicker, zij is een relatie therapeut. Die geheimen kunnen letterlijk van alles zijn, je denkt hoogstwaarschijnlijk gelijk aan een affaire als iemand een geheim heeft in een relatie maar tijdens deze podcast kom je er achter dat sommigen hele andere geheimen met zich meedragen.

Voorbeelden van afleveringen:

Ik zal even een paar voorbeelden van de afleveringen vertellen zonder te veel te verklappen. Één aflevering gaat over een dame die een goede relatie heeft, ze doen leuke dingen, gaan samen uiteten en zijn elk weekend samen maar ze houdt één ding geheim, en dat is dat ze een eetstoornis heeft. Ze is alleen maar bezig met calorieën tellen. Doordeweeks is ze streng en eet ze zo min mogelijk en dan in het weekend, wanneer ze samen met hem is, geeft ze zichzelf meer “vrijheid” omdat ze weet dat ze het doordeweeks dan kan compenseren en het hem dan niet opvalt. Een andere aflevering gaat over een stel waarin de vrouw in haar vrijgezelle leven een sekswerker is geweest. Uiteindelijk ontmoet ze iemand waar ze super verliefd op wordt en besluit ze dit geheim te delen. In de podcast kun je luisteren hoe dat uitpakt. En het laatste voorbeeld die ik ga geven gaat over een stel, waarin de jongen er van droomt om vrouwenkleding te dragen. Als ze samen op bed liggen, besluit hij een string uit de kast te pakken van zijn vriendin. Zij komt daar uiteindelijk achter. Hoe dit verhaal afloopt, moet je ook echt zelf gaan luisteren in de podcast!

Waarom ik deze podcast zo leuk vind?

Ik hou gewoon echt van persoonlijke verhalen gewoon. Zoals deze podcast ook, ik vind dat gewoon heel interessant en tegelijkertijd misschien ook wel eng, dat mensen gewoon zulke grote dingen met zich mee kunnen dragen. Ik hou ook van diepgang en wijze raad enzo, ik denk dat je hier alleen maar beter van kunt worden en hiervan kunt leren. Zeker omdat een gespecialiseerd iemand (Frederique) er ook over praat. Ik vind de mensen die de verhalen vertellen ook heel krachtig vertellen over hun geheim en ik vind Corine en Frederique ook fijn praten, ze hebben fijne stemmen en geven je goede inzichten en oplossingen of nja, raad hoe je in bepaalde situaties kan handelen, wat je wel of juist niet moet doen.

Lijkt deze podcast jou leuk? Wat is jouw lievelings podcast?

Geef een reactie

%d