kijktips,  reviews

Netflix tip: Maid

Vandaag heb ik weer een kijk tip voor jullie. Namelijk de serie: Maid. Zoals de titel al zegt heb ik deze serie gekeken op Netflix. En ja! Deze serie is een aanrader. Benieuwd waar hij over gaat? Lees dan vooral verder.

Ik las deze titel ineens heel veel in Facebook groepen van Netflix liefhebbers. Ik heb niet eens gekeken waar deze serie over ging. Ik dacht: dat zit vast wel goed. Ik ben dus zonder enig idee begonnen aan deze serie en dat is misschien maar goed ook. Ik wou deze serie het liefst in één keer uitkijken. Ik heb daar trouwens ook wel goed mijn best voor gedaan. Elke vrije minuut is naar Maid gegaan.

Waar gaat de serie over?

De serie gaat over Alex en haar agressieve vriend Sean (alcohol verslaafd) en over hun dochter, Maddy. Alex word (geestelijk) mishandeld door Sean en besluit te vluchten met haar dochter Maddy. Ze heeft veel tegenslagen en komt uiteindelijk in een opvang. Ze heeft geen cent te makken en krijgt een baantje als schoonmaker. Dit baantje kent ook veel tegenslagen. Ze heeft een strenge baas en moet alle reiskosten en brandstof en schoonmaak spullen steeds zelf betalen. De serie gaat vooral over de moeilijke relaties die Alex heeft, met haar vriend, met haar bipolaire moeder Paula en haar vader Hank, en over haar werk als schoonmaker.

Mijn mening over de serie:

Ik hoop zo hard dat hier nog een seizoen van komt! Ik vond dit echt een geweldige serie. Het verhaal en het acteerwerk, echt super! Soms werd ik wel even gestoord van de gekke moeder maar die maakt deze serie wel af. Ik vind dit echt super goed acteerwerk, van de gekke moeder maar ook van het kleine meisje Maddy. En natuurlijk van de rest ook. Helaas is dit bij sommige mensen een echt verhaal, dat maakt het zo zielig. Er zijn zoveel mensen die shitty baantjes hebben en een verschrikkelijke thuissituatie en die zich moeten redden met heel weinig geld en slechte hulp krijgen van verschillende instanties. De serie had me gelijk vanaf het aller eerste moment. Ik wou niet meer stoppen met kijken. Elke vrije seconde ging eigenlijk naar deze serie. Als je deze serie nog niet gezien hebt, raad ik hem zeker aan.

Informatie over de serie:

  • Mini serie van 10 afleveringen.
  • Serie uit 2021.
  • Cast: Margaret Qually, Andie MacDowell, Nick Robinson, Anika Noni Rose, Tracy Vilar, Billy Burke, Rylea Nevaeh Whittet.
  • Maker: Molly Smith Metzler.
  • Genre: gebaseerd op een boek, dramaserie.
  • Te zien op Netflix.

– De moeder van Alex, word gespeeld door de echte moeder van Margaret namelijk: Andie MacDowell.

– De serie is gebaseerd op een boek: Maid: Hard work, Low pay and a mother’s will to survive’ van Stephanie Land. De serie is een waargebeurd verhaal maar er zijn wel wat dingen veranderd.

Hebben jullie deze mini serie al eens gekeken? Wat vond je er van?

19 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: