Netflix tip: Maid

Vandaag heb ik weer een kijk tip voor jullie. Namelijk de serie: Maid. Zoals de titel al zegt heb ik deze serie gekeken op Netflix. En ja! Deze serie is een aanrader. Benieuwd waar hij over gaat? Lees dan vooral verder.

Ik las deze titel ineens heel veel in Facebook groepen van Netflix liefhebbers. Ik heb niet eens gekeken waar deze serie over ging. Ik dacht: dat zit vast wel goed. Ik ben dus zonder enig idee begonnen aan deze serie en dat is misschien maar goed ook. Ik wou deze serie het liefst in één keer uitkijken. Ik heb daar trouwens ook wel goed mijn best voor gedaan. Elke vrije minuut is naar Maid gegaan.

Waar gaat de serie over?

De serie gaat over Alex en haar agressieve vriend Sean (alcohol verslaafd) en over hun dochter, Maddy. Alex word (geestelijk) mishandeld door Sean en besluit te vluchten met haar dochter Maddy. Ze heeft veel tegenslagen en komt uiteindelijk in een opvang. Ze heeft geen cent te makken en krijgt een baantje als schoonmaker. Dit baantje kent ook veel tegenslagen. Ze heeft een strenge baas en moet alle reiskosten en brandstof en schoonmaak spullen steeds zelf betalen. De serie gaat vooral over de moeilijke relaties die Alex heeft, met haar vriend, met haar bipolaire moeder Paula en haar vader Hank, en over haar werk als schoonmaker.

Mijn mening over de serie:

Ik hoop zo hard dat hier nog een seizoen van komt! Ik vond dit echt een geweldige serie. Het verhaal en het acteerwerk, echt super! Soms werd ik wel even gestoord van de gekke moeder maar die maakt deze serie wel af. Ik vind dit echt super goed acteerwerk, van de gekke moeder maar ook van het kleine meisje Maddy. En natuurlijk van de rest ook. Helaas is dit bij sommige mensen een echt verhaal, dat maakt het zo zielig. Er zijn zoveel mensen die shitty baantjes hebben en een verschrikkelijke thuissituatie en die zich moeten redden met heel weinig geld en slechte hulp krijgen van verschillende instanties. De serie had me gelijk vanaf het aller eerste moment. Ik wou niet meer stoppen met kijken. Elke vrije seconde ging eigenlijk naar deze serie. Als je deze serie nog niet gezien hebt, raad ik hem zeker aan.

Informatie over de serie:

 • Mini serie van 10 afleveringen.
 • Serie uit 2021.
 • Cast: Margaret Qually, Andie MacDowell, Nick Robinson, Anika Noni Rose, Tracy Vilar, Billy Burke, Rylea Nevaeh Whittet.
 • Maker: Molly Smith Metzler.
 • Genre: gebaseerd op een boek, dramaserie.
 • Te zien op Netflix.

– De moeder van Alex, word gespeeld door de echte moeder van Margaret namelijk: Andie MacDowell.

– De serie is gebaseerd op een boek: Maid: Hard work, Low pay and a mother’s will to survive’ van Stephanie Land. De serie is een waargebeurd verhaal maar er zijn wel wat dingen veranderd.

Hebben jullie deze mini serie al eens gekeken? Wat vond je er van?

19 Reacties op “Netflix tip: Maid”

 1. Klinkt als een aangrijpende serie. Kan me voorstellen dat je hem in één keer uit kijkt als je eenmaal begonnen bent. Eerst het laatste stukje Casa di Papel nog even zien hier…

  Like

 2. Ik heb deze op mijn lijstje staan om te kijken. De trailer vond ik zo spannend! Daardoor durfde ik niet meteen. Want volgens mij zat haar kindje in de auto toen ze stopte voor de knuffel en toen… Ohh ik ga nu toch wel kijken!

  Like

 3. Andie MacDowell is toch van Four Weddings and a Funeral? Zij is goed! en ook mooi vind ik. Ik heb de serie voorbij zien komen, maar ik had het gevoel dat het te ‘negatief’ is en dat vermijd ik eigenlijk min of meer momenteel. Even om uit de ‘winter- en lockdowndip’ te blijven. Maar als ik het zo lees is het écht een aanrader. We zijn nu eerst nog bezig in ‘How to get away with murder’ (6 seizoenen) en zelf kijk ik ‘Chesapeake Shores’. Maar ik ga het onthouden!

  Like

 4. Realistisch drama met goed acteerwerk en een leuke gekke rol voor Andie MacDowel. Grappig om te weten, dat zij ook in het echte leven de moeder is van Margaret Qually. Goede tip dit!

  Like

 5. Ik heb hem ook al vaker voorbij zien komen maar nog niet naar gekeken. Maar ik denk wel dat ik dat nu echt ga doen, klinkt als een toffe serie!

  Like

 6. Ik herken dat, dat als je een goede serie kijkt je het liefst de serie in een keer uit wilt kijken. Ook duidelijke informatie over de serie. Nou hopen dat er nog een seizoen uitkomt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: