Vaccineren, niet omdat je wil maar omdat je moet

Ik heb dit onderwerp lang gemeden op mijn blog, ik wou mijn blog gewoon “ corona vrij “ houden maar ik moet hier gewoon even over schrijven. En ik weet dat er honderden mensen stug blijven bij het lezen van mijn titel en denken “ VaCCiNeReN iS NoG StEEds EEn VRiJe KeUs “ nee mensen, dat is het ondertussen al een hele tijd niet meer. Er zal vast haat komen over deze blog maar ik ga me niet meer stil houden. Vaccineren was inderdaad een vrije keus, en als jij dat gedaan hebt, dan heb ik daar alle begrip voor, iedereen heeft zijn redenen om zich wel of niet te laten vaccineren. Maar in het afgelopen half jaar is er veel veranderd en ondertussen is vaccineren echt wel dwang.

Ik schrijf deze blog er van uit gaande dat wat ze voorspellen, ook echt een maatregel wordt op 12 November. De cijfers gaan heus niet naar beneden en ongevaccineerden mogen dan niet meer in niet essentiële winkels komen zonder coronapas en werkgevers mogen de coronapas dan verplichten op de werkvloer.

Vaccineren

Waarom ik niet zo achter het vaccineren sta:

Dit vaccin is een mum van tijd bedacht, ja er zal vast genoeg over nagedacht zijn door experts maar het is een feit dat kwaaltjes langzaam boven water komen. Want zeg nou eerlijk, het is toch ook gewoon allemaal nog een experiment? Niemand kan weten wat dit vaccin op lange termijn doet. En wanneer houdt het op? Eerst was één vaccinatie van Janssen voldoende, nu is dat al niet meer voldoende en kunnen mensen die 2 prikken hebben gehad, kiezen om een 3e te nemen. In Amerika praten ze zelf al over een 4e prik na een half jaar. En hier komt het waarschijnlijk ook jaarlijks terug, het vaccineren.

Als je eenmaal gevaccineerd bent, kun je niet meer terug. Ik lees veel mensen die achteraf spijt hebben en wensen dat ze het ongedaan konden maken. Tuurlijk is elk mens anders, iedereen reageert ergens op zijn eigen manier op. Ik wil er rustig over nadenken en niet achteraf spijt hebben. Ik wil het vaccin nemen als ik er klaar voor ben en er een goed gevoel bij heb.

Ik ben geen wappie, ik ben niet tegen vaccineren maar ik ben er wel tegen om gebruikt te worden als proefkonijn. Misschien wil ik het vaccin wel, als er meer over bekend is maar die keus krijg ik niet, ik mag er niet over nadenken want ondertussen wordt al mijn vrijheid afgepakt. En waarom word er zo op gehamerd dat we deze prik moeten nemen? Dat wordt toch ook niet zo extreem gedaan bij de vaccinaties die je als kind krijgt? Ja, we zitten in een pandemie maar die is net zo groot als dat we hem zelf maken. Ipv geld pompen in test straten, vaccinaties en weet ik het wat, ga wat doen aan de zorg en aan de IC bedden.

“ Als er geld wordt gepompt in een controle systeem en niet in de zorg, dan gaat het dus niet om de zorg maar om het controlesysteem. “

Omdat ik (nog) geen prik wil, word ik niet alleen buiten gesloten van openbare ruimtes etc maar ook de medemens gaat anders naar me kijken want ik ben volgens hem één van de redenen waarom deze pandemie er nog is omdat ik me niet laat vaccineren, door mij ( en de andere ongevaccineerde) moeten we weer mondkapjes dragen en 1,5 meter afstand houden.

“ Je kan toch testen “

Ja dat zou kunnen maar sinds wanneer is dit een normale wijze van met elkaar om gaan. Ik moet me testen om te bewijzen dat ik niet ziek ben? Zonder een test kan ik jullie ook wel vertellen of ik ziek ben of niet. Als ik ziek ben, heb ik namelijk helemaal geen zin om naar een restaurant te gaan of in een discotheek te staan. Dan wil ik lekker in mijn bed liggen.

Omgekeerde wereld: “ Je bent ziek totdat het tegendeel bewezen is. “

Ik vind het ook absurd dat studenten zich moeten laten vaccineren om naar school te mogen gaan. Of ze moeten waarschijnlijk 2 keer in de week gaan testen. We hebben het over school he!! Dit worden onze nieuwe IC verpleegkundigen, onze vrachtwagenchauffeurs, onze juffen en meesters, onze ict’ers etc. Er is een gedeelte die ontmoedigd word door deze maatregelen.

“ Ondanks dat je je niet ziek voelt, kan je het alsnog doorgeven “

Klopt ook maar dat kunnen gevaccineerden ook die wel naar musea’s, discotheken, restaurants etc gaan. Waarom moeten zij zich dan niet laten testen? Om dit te voorkomen, is niet persé een vaccinatie nodig.

Vaccinatie tegen corona of voor je eigen vrijheid?

Bij veel mensen uit mijn omgeving zie ik dat ze de vaccinatie hebben genomen om vrijheid te kunnen hebben, niet zozeer tegen het corona virus. Ze willen reizen en leuke dingen doen, ze willen zich niet steeds laten testen of ze voelen zich verplicht omdat ze in de zorg werken.

Coronapas

Zeker de laatste tijd denk ik “ dit is een droom, dit is de realiteit niet en het komt allemaal goed. “ en dan zie ik een bus met mensen voorbij komen met mensen met mondkapjes op en dan denk ik, dit is de realiteit en het gaat voor mij als ongevaccineerde alleen nog maar erger worden.

Het doet me pijn hoe er met mij, als mens word omgegaan. Ik werk fulltime, ga met plezier naar mijn werk en in mijn vrije tijd doe ik zoveel mogelijk leuke dingen. Ik probeer alles uit het leven te halen en dit alles wordt me waarschijnlijk ontnomen omdat ik (nog) geen prik wil en me ook niet voor alles wil laten testen.

Ik hoef geen discussie, ik hoef niet te weten of jij gevaccineerd bent of niet, ieder zijn mening en eigen keus en die waardeer ik. Ik wou gewoon even van me afschrijven door middel van deze blog. Respecteer jij mijn keuze? Dan respecteer ik die van jou.

22 Reacties op “Vaccineren, niet omdat je wil maar omdat je moet”

 1. Respect hebben voor ieders mening is hierin essentieel. In deze discussie is niets goed of slecht. De tijd zal moeten uitwijzen wat het vaccin wel of niet met ons doet. Begrip opbrengen voor ieders mening en beleving vind ik nog steeds het belangrijkste. Zoals bij iedere keuze hangt er steeds een voordeel- of nadeelkaartje aan. 🙂

  Like

 2. Lastig onderwerp… Ik moet zeggen dat er voor beide kanten wat te zeggen valt, maar inmiddels heb je inderdaad niet meer echt een keuze. Voor mijn werk op superjachten moest ik gevaccineerd worden.

  Like

 3. Ik ben groot voorstander van vrije keuze; de één neemt een risico door zich te laten vaccineren, de ander neemt een risico door dat niet te doen. Prima lijkt me. De huidige ontwikkelingen vind ik verontrustend, want zo vrij is ieders keuze blijkbaar niet meer… En daar vind ik wat van!

  Geliked door 1 persoon

 4. ik heb me laten vaccineren omdat ik tot de risicogroep maar ik kan helemaal verstaan dat je dat zelf niet wil. Mijn beide ouders hebben vorig jaar covid gehad zonder ziek te zijn. Ze zijn het enkel te weten gekomen omdat mijn papa een test moest doen voor een operatie.

  Like

 5. je bent echt vrij om je niet te laten vaccineren, je wordt echt niet in een strafkamp opgesloten. Maar elke keuze heeft haar keerzijde. Ik heb een vaccin in mijn lichaam, dat in jouw ogen schadelijk voor me kan zijn, de tijd zal het leren. Jij hebt dat vaccin niet in je lichaam,maar kunt niet overal even makkelijk binnen, op dit moment, dat is de consequentie van jouw keuze. Leven in een pandemie is nu eenmaal niet gemakkelijk.

  Like

  1. Het maakt me dus echt niks uit dat ik nergens meer binnen kom. Dat snap ik. Maar niet meer naar werk kunnen zonder coronapas vind ik veel te ver gaan. Duurt niet lang meer tot ik die vaccinatie ook heb, of ik nou wil of niet. Geen inkomen is niet te doen voor mij.

   Geliked door 1 persoon

 6. Ik heb mij na lang twijfelen wel laten vaccineren omdat ik tot een risicogroep behoor, maar vind echt dat iedereen zelf die keuze mag maken en dat het niet door de overheid min of meer wordt opgelegd, laat staan dat je onder de druk van de samenleving iets moet doen waar je je niet goed bij voelt.

  Like

 7. Ik ben het helemaal met je eens. Ik vind het nog steeds een persoonlijke medische keuze waar totaal geen consequenties aan moeten hangen. Ach kan er een verhaal van 4 kantjes over schrijven maar conclusie is dat ik het bizar vind wat er nu gebeurd en hoe dat allemaal maar normaal gevonden wordt.
  Goed dat je je uitspreekt en op een respectvolle manier! Laat je niet ompraten als je er niet zelf 100% achterstaat.

  Like

 8. Het is altijd goed om te lezen wat iemands overwegingen zijn vind ik. Dank voor het delen van je gedachtengang Mandy. Voor mijn gevoel is de keuze tot vaccineren vrij: het is niet verplicht, maar keuzes hebben wel consequenties.

  Like

 9. Ik ben vóór vaccineren maar tegen vaccinatiedwang. In plaats van het vaccin opdringen aan mensen die dit niet willen zie ik liever dat ze de beschikbare vaccins per direct aanbieden aan de oudere populatie die wél graag een booster willen en niet wachten tot december en januari.

  Like

 10. Over het eerste gedeelte ben ik het niet eens. Ik vind het ook lastig om mijn mond te houden, vooral als ik screenshots zie van zogenaamde “facebook experts”.

  Dat neemt niet weg dat het hele coronatoegangsbewijs wel degelijk heel scheef is en niet goed werkt. Dat moet beter. Daarom ben ik blij dat de mondkapjes terug zijn.

  Like

 11. hier doen we sowieso niet mee aan de covidioterie zoals we dat hier noemen. ik mag het vaccin geen eens. ik vind dat iedereen moet doen waar die zich goed bij voelt als we elkaar maar dan wel gewoon blijven behandelen en dat zie ik steeds meer verdwijnen. het lijkt wel of de ongevaxte criminelen zijn in de ogen van de gevaxte…not done 😉

  Like

 12. Ik sta er iets anders in, maar word wel steeds kritischer. Het moeten bewijzen da the gezond bent knelt wat mij betreft. Mensen die roken of teveel eten en daardoor overgewicht hebben, maken ongezonde keuzes. En daar doen we ook niks mee. Het voelt daardoor steeds minder terecht. Goed dat je er een blog aan besteedt.

  Like

 13. Fijn stuk om te lezen. Je weet t op een andere manier voor me te belichten (zonder vage bronnen aan te halen etc) waardoor ik er ook opeens veel meer begrip voor kan opbrengen. Dwang is een akelige zaak, ik kan er niet over meepraten nu, want ik wilde t vaccin. Maar ergens moet ik de lijn trekken wat betreft ethische bezwaren en ik, denk dat zulke maatregelen daar toch wel een gelegenheid toe bieden..

  Like

  1. Ik snap het heel goed als je het vaccin wil, vooral als het is om corona tegen te gaan. Ik snap het als je jezelf en anderen daar voor wil beschermen. Ik snap het ook heel goed dat je nadenken over deze nieuwe maatregelen, want een kat in het nauw.. maar ik snap het niet dat deze maatregelen gewoon bijna werkelijkheid worden. Een coronapas voor “leuke dingen “ vind ik al ver gaan maar tot daar is voor mij de grens. Ik heb altijd geleerd dat nee ook echt nee is maar blijkbaar is nee zeggen in dit geval niet voldoende. Ik moet me hoogstwaarschijnlijk tegen mijn wil in gaan vaccineren omdat ik gewoon graag aan het werk wil. Ik ben vrachtwagenchauffeur, toen iedereen thuis werkte ben ik op pad geweest, alle chauffeurs zijn behandeld als stront, geen één bedankje gehad, prima want ik deed gewoon mijn werk, ik vond het fijn om te blijven werken en nu? Nu moet ik me laten vaccineren omdat ik gewoon chauffeur wil blijven en een inkomen wil hebben. Dit doet echt wat met me, vooral teleurgesteld en boos uit onmacht.

   Like

   1. Dat kan ik me heel goed voorstellen, het is op zó veel vlakken fout.. Dat er misschien één voordeel aan zit zou niet meteen de doorslag moeten geven en de wereld op z’n kop mogen zetten. Sterkte met je gedwongen ‘besluit’ (ik weet ook niet echt hoe op zoiets te reageren)..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: