Boeken,  reviews

Boek: En plotseling ben je van hem

Vandaag heb ik weer een nieuwe boek voor jullie. Het boek bestaat al heel lang maar ik heb hem nu pas gelezen, ik had er ook nog nooit eerder van gehoord maar ik heb sinds kort een Kobo e reader + abonnement dus vandaar dat er wat vaker boeken op mijn blog komen die al wat ouder zijn maar ik vind dit boek zeker het delen waard. Ook voor kinderen, met name meisjes, die in de puberteit zijn. Het boek die ik vandaag met jullie deel is: En plotseling ben je van hem.

Het boek gaat over een meisje die langzaam verstrikt raakt in het web van een loverboy. Zonder dat ze dat in het begin eigenlijk door heeft want liefde maakt blind.

Waar gaat: En plotseling ben je van hem over?

Het boek gaat over de 15 jarige Merel. Merel heeft een vriendinnetje, haar naam is Anna en Anna neemt Merel mee naar een jongen die zij kent, die jongen heet Mike. Ze gaan vaak samen heen om de honden uit te laten maar als Mike zijn vriendin niet thuis is, mogen ze ook wel naar binnen om even te kletsen. Op een gegeven moment komt Anna haar moeder er achter dat ze naar Mike gaan en verbiedt Anna om daar nog langer te komen. Merel blijft Mike wel gewoon zien. Ondertussen word Merel haar thuis situatie steeds slechter en haar ouders besluiten om Merel naar een internaat te sturen. Daardoor ziet ze Mike alleen nog in het weekend en ze begint hem te missen. Mike besluit Merel op te halen uit het internaat en zegt dat hij bij haar kan komen wonen en dat hij voor haar zal zorgen. Merel is zo wijs met Mike, eindelijk iemand die om haar geeft, van haar houdt en iemand die het beste uit haar haalt, tot over haar over verliefd. Ze is zich dus van geen kwaad bewust ondanks sommige rode vlaggen en besluit bij hem in te gaan wonen. Dat is het begin van de ellende.

Boek lezen in bed

Mijn mening over het boek:

Voor ik begin aan een boek, kijk ik meestal naar de recensies, gewoon wat andere mensen er van vinden. Ik las vooral veel over dat mensen twijfelen of sommige dingen wel echt gebeurd zijn en ik heb dat dus totaal niet. Ik heb vaak mijn twijfels bij dit soort boeken maar bij dit boek geloof ik echt alles van hoe het gebeurd is. Ik vind ook dat het boek prettig geschreven is alleen het einde vond ik ietsjes minder. Een beetje afgeraffeld ofzo..

Maar ik vind dit boek zeker een aanrader en dan vooral voor jongere meisjes. Zo zie je maar weer hoe makkelijk je verstrikt kan raken in het web van een loverboy. Zonder dat je het door hebt word je gewoon de ellende in gesleurd. Van kwaad naar erger. Hoe kom je er uit..

En dit boek kon ik gewoon echt niet op zij leggen, ik heb wel vaker dat ik door wil lezen maar toch andere dingen prioriteit hebben maar dit boek heb ik binnen één dag uitgelezen. Dat heb ik nog nooit eerder gehad!

En terwijl ik dit schrijf, kom ik er achter dat er een tweede boek is van haar. Misschien dat er in dat boek meer wordt verteld over hoe dit alles is afgelopen. Het boek heet: In mijn onschuld. Als ik het boek gelezen heb, ga ik er zeker weer over schrijven. Ik hou jullie dus op de hoogte.

Boek informatie:

  • Schrijver: Merel van Groningen.
  • Uitgever: Boekerij.
  • Pagina’s: 238.
  • Datum: November 2011.

26 reacties

Geef een reactie

%d