persoonlijk,  vrachtwagen

Telefoon gestolen uit de vrachtwagen

Oke jongens, ik heb weer wat bijzonders meegemaakt en ik ga jullie in de blog er alles over vertellen, het is een heel warrig verhaal dus ik hoop dat jullie alles snappen. Mijn telefoon+ rijbewijs + bankpas zijn namelijk gestolen maar ik heb hem zelf ook al weer terug. Ik ga jullie nu vertellen hoe ik dat heb gedaan.

Woensdag 20 Augustus kwam ik er achter dat mijn telefoon + rijbewijs + bankpas (de pasjes zaten in het hoesje achter mijn telefoon) uit de vrachtwagen gestolen was. Voor alle mensen die denken dat ik mijn deur niet op slot had, stop gelijk maar met lezen want daar werd ik echt heel kwaad om. Tuurlijk had ik me deur op slot. Toen ik er achter kwam ben ik direct bij de winkel ernaast gaan na vragen, hun zeiden ” ah, je bent al de zoveelste van wie de telefoon uit de auto gestolen word ” en helaas hadden ze geen camera’s. Toen heb ik zo snel mogelijk mijn route afgemaakt en ben naar huis gegaan. Gelukkig was mijn moeder thuis en we zijn direct naar het politiebureau gereden. De agenten hadden en geen tijd maar voor mij ging ze even tijd vrij maken maar ik moest eerst zo snel mogelijk naar het gemeentehuis om een nieuw rijbewijs aan te vragen, nooit om gedacht dat je pasfoto’s moest, dus die snel nog laten maken. Direct naar het gemeentehuis weer en toen die was aangevraagd, kon ik eindelijk weer naar het politiebureau. Eenmaal terug op het bureau, zei de agent dat het het eigenlijk niet waard was om er zoveel tijd en energie in te steken. Dus toen zijn we zonder aangifte naar huis gegaan. Ook was ik nog naar Vodafone geweest en toen hebben ze mij een nieuwe simkaartje gegeven met mijn oude telefoon nummer weer en mijn abonnement gewoon nog. Voor de rest van de dag had ik vrij gekregen. ‘S avonds kwam de kapper ook toevallig en toen ik net in de verf zat keek ik op zoek mijn iphone en toen zag ik dat mijn iphone voor het laatst gezien was in de Folkingestraat om 17.52 maar het was al veel te laat toen ik dat zag, het adres was in de binnenstad en het duurde nog wel even voor de kapper klaar was met mij.

‘S avonds toen de kapper weg was, heb ik de aangifte online gedaan.

Diezelfde middag, kreeg ik van een onbekend meisje een foto via Facebook van mijn pasjes, die had ze gevonden langs het fietspad bij het Zernike college. En ik had via Zenly ook een locatie die als laatst bij het winkelcentrum in Selwerd was. Toen heb ik direct politie gebeld en die zeiden: ” ga zelf maar heen als je durft” ik dacht dat we daar politie voor hadden? Maar ach, t is maar een telefoon met wat pasjes.

Mooi kut, die straat zat me gewoon echt niet lekker. De volgende dag toen ik aan het werk was, was ik er vlakbij. 450 meter van af. Ik wou zo graag heen maar ik stond echt op tijd omdat ik om 14.00 bij de fysio moest zijn. Toen is een meisje die ik ken van een groepsapp, voor mij naar die straat gegaan. Ik vroeg haar of ze op de grond wou kijken en in de bosjes etc. Maar toen zei ze ” Weet je wel dat die locatie een telefoonwinkel is?” Ze is naar binnen gegaan en heeft voor mij nagevraagd. De telefoon winkel zei dat ze gister rond 18.00 iemand hadden gehad die een rode iphone 11 probeerde te verkopen aan hun. Maar de telefoon winkel was druk en ze vroegen of ze die dag erop terug wilden komen. Het meisje die voor mij langs ging had mijn telefoonnummer achtergelaten en de telefoonwinkel zou mij bellen als de mensen terug kwamen en dan zouden ze het imei nummer voor mij checken etc.

Maar, het zat mij niet lekker. Ik geloofde er niks van dus ik heb 112 gebeld. Dat mocht van een wijkagent als ik een exacte locatie had, 112 had mij doorverbonden met een dienstdoende politie team in Groningen en hun zijn direct voor mij heen gegaan. Maar helaas hadden ze niks gevonden. Ze hadden wel de camerabeelden opgevraagd maar dat zou even tijd in beslag nemen:

En toen. Toen werd ik gebeld door de telefoonwinkel. Het schoot ze ineens te binnen dat er die dag er voor 2 jongens waren geweest met een rode iphone 11 om de software te resetten omdat ze het wachtwoord waren vergeten. Onder de naam Edgar. Heel bijzonder. Toen vroegen ze of ik via zoek mijn iphone het geluidje wou afspelen en die deed het niet en toen vroegen ze of ze misschien mijn toegangscode mochten weten en toen ontgrendelde mijn telefoon. Ik kon wel janken van geluk. Ohja, ik had nog een iphone 6 thuis liggen en omdat Vodafone mijn nummer op een nieuw simkaartje had gezet, was ik gewoon weer bereikbaar op mijn eigen nummer.

Toen had ik de politie gebeld met alle informatie en ik had twee keuzes. Of ze stopten mijn onderzoek en namen mijn aangifte in en ik kon gewoon mijn telefoon ophalen. Of het onderzoek ging door en dan gingen ze de camerabeelden etc kijken en proberen de dader op te pakken maar dan werd mijn telefoon ook weken in beslag genomen.

Hoe kut ik het ook vond, ik heb mijn telefoon opgehaald en mijn aangifte ingetrokken omdat precies die dag mijn vakantie in ging en ik dan wel goed bereikbaar wil zijn en mooie fotos etc kunnen maken. Mijn iphone 6 stelde niks meer voor en die gebruik ik alleen voor spotify enzo voor erbij. Maar ik baal wel want ik had natuurlijk heel graag gewild dat de dader(s) gepakt werden.

Niemand wil denk ik geloven hoe opgelucht en blij ik was. Het heeft me €170,- gekost die ik niet terug kan vragen omdat ik de aangifte ingetrokken heb. 170,- voor mijn rijbewijs aanvragen met spoed, pasfoto’s , goed telefoonhoesje en een nieuwe popsocket. Dit is de eerste keer dat ik een toestel met abbo heb, ik heb mijn iphone 11 nog maar net en anders zou ik nog bijna 2 jaar voor mijn toestel betalen die ik niet eens heb. Dus ik ben blij dat het bij €170,- is gebleven en niet ook nog een nieuwe telefoon erbij. Die kosten wou ik echt niet hebben zo voor de vakantie aan..

Ik geloof oprecht dat de telefoonwinkel hier niks mee te maken had want ze gingen zelf ook aangifte doen. Hun zeiden ook al als je een auto naar de garage brengt, gaan hun ook niet eerst elke auto onderzoeken of die gestolen is of niet.

De politie dacht dat ze mij misschien in de gaten hielden. Want ze hebben binnen max 10 minuten mijn telefoon uit de auto gestolen. Maar ik ben elke dag, rond hetzelfde tijdstip bij dezelfde adressen.

Mandy heeft eindelijk een keer geluk. Iedereen heel erg bedankt voor het vele delen en de tips! Ik hoop dat jullie deze blog begrijpen want het is een heel warrig verhaal. Vind het nog steeds heel vaag ook allemaal.

9 reacties

Geef een reactie

%d