dagje weg,  reizen

Picknicken met alpaca’s bij alpakaap

Nou, ik kan weer wat afstrepen van mijn bucketlist. Een droom die uitgekomen is. Picknicken met Alpaca’s en hertjes. Ik had hier al vaker naar gekeken maar er was eigenlijk niks echt in de buurt. Toen kwam ik ineens Alpakaap tegen. Een alpaca boerderij in Zevenhuizen waar je met alpaca’s en hertjes kunt picknicken maar je kunt ook gewoon een kopje koffie met gebak doen.

Selfie met alpaca

Wij hadden gereserveerd van 12.00 tot 13.30. Toen we daar kwamen kregen we voer voor de alpaca’s maar blijkbaar eten de hertjes dat ook, super leuk! Gelijk wat informatie gekregen over de namen en hoe oud ze waren en dat één alpaca zwanger was en elk moment kon bevallen, super leuk! Toen hebben we zelf rond gelopen en foto’s gemaakt en toen hebben we de picknickmand opgehaald en hebben we lekker gepicknickt. Het was een goede en leuke gevulde mand. Er zat van alles in. Een croissantje, een broodje, een koekje, een chocolaatje, een toetje, fruit, een pakje melk en een biologisch drankje. Echt heeerlijk!!

Wist je dat een alpaca 11.5 maand zwanger is?

Picknick tussen de alpaca’s

En daarna zijn we weer verder gegaan met foto’s maken met de hertjes en de alpaca’s. Echt, wat een schatjes. Ze zijn ook zo lekker zacht. Ook zo leuk dat deze hertjes zo tam waren of nja, 2 kwamen echt wel steeds naar je toe, de anderen waren nog wat banger maar dat was ook met een paar alpaca’s het geval. Er waren ook 2 die waren nog maar 3 weekjes, zo lief!!

Wist je dat? Alpaca’s hun tong niet ver uit hun mond kunnen doen en dat ze vaak bevallen tussen 10.00 en 14.00? Het liefst op een zonnige dag. Omdat het veulen dan kan drogen door de zon, ze kunnen het jong niet zelf droog likken.

Ik weet niet zo goed wat ik verder kan schrijven, je moet dit echt zelf een keer meemaken. Zo leuk! En vooral bij Alpakaap omdat je hier ook hertjes erbij had, eerlijk, hebben jullie ooit een hertje aangeraakt? Nou, ik niet want die rennen altijd weg haha! Het grootste gedeelte van de dieren komt gewoon naar je toe en eet uit je hand, zo lief! En de tijd vliegt voorbij, voor we het wisten zat onze tijd er helaas al weer op.

Praktische informatie:

  • Reserven via de website van Alpakaap
  • Carolieweg 28- Zevenhuizen – Groningen.
  • Picknick €22.50 p.p (2021)
  • Koffie en gebak €10,- p.p (2021)
  • Kinderarrangement €7.50 (2021)
  • Pinnen is nog niet mogelijk (2021)

Ik heb dit uitje trouwens cadeau gekregen van mijn lieve vriendinnetje Manon, alvast voor mijn verjaardag, thanks Nonnie! <3

En dan nu: foto’s!

Oeps, ook dat hoort erbij

15 reacties

Geef een reactie

%d