Picknicken met alpaca’s bij alpakaap

Nou, ik kan weer wat afstrepen van mijn bucketlist. Een droom die uitgekomen is. Picknicken met Alpaca’s en hertjes. Ik had hier al vaker naar gekeken maar er was eigenlijk niks echt in de buurt. Toen kwam ik ineens Alpakaap tegen. Een alpaca boerderij in Zevenhuizen waar je met alpaca’s en hertjes kunt picknicken maar je kunt ook gewoon een kopje koffie met gebak doen.

Selfie met alpaca

Wij hadden gereserveerd van 12.00 tot 13.30. Toen we daar kwamen kregen we voer voor de alpaca’s maar blijkbaar eten de hertjes dat ook, super leuk! Gelijk wat informatie gekregen over de namen en hoe oud ze waren en dat één alpaca zwanger was en elk moment kon bevallen, super leuk! Toen hebben we zelf rond gelopen en foto’s gemaakt en toen hebben we de picknickmand opgehaald en hebben we lekker gepicknickt. Het was een goede en leuke gevulde mand. Er zat van alles in. Een croissantje, een broodje, een koekje, een chocolaatje, een toetje, fruit, een pakje melk en een biologisch drankje. Echt heeerlijk!!

Wist je dat een alpaca 11.5 maand zwanger is?

Picknick tussen de alpaca’s

En daarna zijn we weer verder gegaan met foto’s maken met de hertjes en de alpaca’s. Echt, wat een schatjes. Ze zijn ook zo lekker zacht. Ook zo leuk dat deze hertjes zo tam waren of nja, 2 kwamen echt wel steeds naar je toe, de anderen waren nog wat banger maar dat was ook met een paar alpaca’s het geval. Er waren ook 2 die waren nog maar 3 weekjes, zo lief!!

Wist je dat? Alpaca’s hun tong niet ver uit hun mond kunnen doen en dat ze vaak bevallen tussen 10.00 en 14.00? Het liefst op een zonnige dag. Omdat het veulen dan kan drogen door de zon, ze kunnen het jong niet zelf droog likken.

Ik weet niet zo goed wat ik verder kan schrijven, je moet dit echt zelf een keer meemaken. Zo leuk! En vooral bij Alpakaap omdat je hier ook hertjes erbij had, eerlijk, hebben jullie ooit een hertje aangeraakt? Nou, ik niet want die rennen altijd weg haha! Het grootste gedeelte van de dieren komt gewoon naar je toe en eet uit je hand, zo lief! En de tijd vliegt voorbij, voor we het wisten zat onze tijd er helaas al weer op.

Praktische informatie:

 • Reserven via de website van Alpakaap
 • Carolieweg 28- Zevenhuizen – Groningen.
 • Picknick €22.50 p.p (2021)
 • Koffie en gebak €10,- p.p (2021)
 • Kinderarrangement €7.50 (2021)
 • Pinnen is nog niet mogelijk (2021)

Ik heb dit uitje trouwens cadeau gekregen van mijn lieve vriendinnetje Manon, alvast voor mijn verjaardag, thanks Nonnie! ❤

En dan nu: foto’s!

Oeps, ook dat hoort erbij

15 Reacties op “Picknicken met alpaca’s bij alpakaap”

 1. hahahah die foto “Oeps, dat hoort er ook bij” geweldig!! 🤣
  Leuk om eens te doen. Ik dacht eerst dat je met ze zou gaan wandelen en dan daar in de omgeving een picknick zou doen. Maar je blijft echt op het terrein, zo te zien.
  Familie van mij had toevallig van de week wat foto’s doorgestuurd van hun strandwandeling met Alpaca’s. Grappig dat het zo in is en dat er door het hele land wel gerecreëerd kan worden met Alpaca’s. Wat lief van je vriendin dat ze je dit cadeau heeft gedaan voor je verjaardag. En slim ook want nu heeft ze zelf ook een leuke dag gehad haha.

  Like

 2. Ge-wel-dig!!!!!!! Love it! Heb dit gebookmarked en op m’n bucketlist gezet. En iedere foto is zo leuk! Leuk ook om je te zien 🙂

  Like

 3. Ooh, een beetje ver weg van ons, maar wat is dit leuk!!! Ik ben helemaal enthousiast. Ook erg leuk voor ons dochtertje en eventueel een vriendje of vriendinnetje. Was meteen al op vriend Google aan het kijken hoe het zit met de afstand. Best ver dus. Maar echt superleuk. Goede en leuke tip!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: