dagje weg,  reizen,  Wandelen,  Wandelroutes Friesland

Wandelarrangement bij recreatiecentrum Dúndelle – Bakkeveen

Hey hey iedereen! Vandaag heb ik weer eens een wandel arrangement tip voor jullie. Ja een tip ja, dus ik verklap alvast dat dit een leuk uitje is. In deze blog gaan jullie lezen over de wandelroute maar ook over de lunch die er bij hoorde. Lezen jullie mee?

Wandelen in Bakkeveen

Uiteraard ben ik dit wandelarrangement weer tegen gekomen op SocialDeal, voor een mooie prijs van €9,50 per persoon. Wij hadden gekozen voor zo vroeg mogelijk, dat was om 10.00 ‘s ochtends. Toen we daar aankwamen was het heel even zoeken waar het was, het zag er ook nog erg dicht uit maar ik dacht al: ik heb via het systeem gewoon een tijd aangeklikt en gereserveerd, die is vast al wel open. En gelukkig was dat ook gewoon het geval. Toen mochten we een tafeltje uitzoeken en konden we kiezen uit koffie of thee met een koekje erbij. Tijdens het drinken van onze thee kregen we uitleg over onze keuze aan wandelroutes.

Naast de uitkijktoren was een informatiebord met informatie over het wandelgebied maar ook de verschillende, uitgezette routes die er waren. We kwamen er al snel achter dat er over hele verschillende afstanden werden aangegeven. Op Socialdeal stond een route van 5 km, daar wilden we voor gaan en toen we daar op dat punt stonden, was er inderdaad een route van 5 kilometer maar die begon aan een hele andere kant etc. Dus hadden we maar gekozen voor de groene route, een route van 8 kilometer. De wandelroutes gaan door het natuurgebied: Mandefjild en die word beheerd door het Fryske Gea.

Wij hadden een prachtige dag voor dit uitje. Het was droog, niet te warm, amper wind. Heerlijk wandelweer! De route gaat door bos, heide en zandvlaktes. Dus wat dat betreft is de route heel erg gevarieerd. We hebben echt heerlijk gelopen in dit natuurgebied. De wandelroute is ook wel een aanrader voor als je plaatjes op je socials wil want je komt langs genoeg mooie plekjes die een foto waard zijn, met of zonder jezelf er op haha! Misschien kwam dit ook wel omdat we deze wandeling gedaan hebben op één van de eerste lentedagen van dit jaar en de hemel dus helemaal blauw was en de kleuren leken gewoon allemaal heel erg perfect bij elkaar.

Wandelen Bakkeveen

Je komt ook langs een monument waar 10 Groningse verzetsstrijders zijn omgekomen. Toen wij er kwamen, was dat net zoveel jaar geleden dat het was gebeurd en er lagen ook bloemen bij. Ik had het verhaal opgezocht. Net wat voor de bevrijding zijn deze strijders dus omgekomen. Heel bizar.

Het monument

Na onze mooie wandeling kwamen we weer terug bij recreatiecentrum Dúndelle, daar werden we weer hartelijk ontvangen en mochten we weer een plekje uitzoeken voor de lunch. Het was nog steeds heerlijk weer dus besloten we buiten op het terras te gaan zitten. Het personeel kwam al snel bij ons en ging ons uitleggen waar we keuze uit hadden. We hadden namelijk nog een twee gangen lunch te gaan. We konden kiezen uit bospaddenstoelen soep en kerrie, nou doe mij die kerrie maar haha! En we konden nog kiezen uit een broodje als tweede gang. Je kon kiezen uit 2 kroketten, bal gehakt, gezond of old Bakkeveen. Wij zijn voor de kroketten gegaan. Je had ook nog keus uit allerlei verschillende broodjes. De uitleg was ook heel goed, welke uitleg? Nou gewoon dat zij uit zichzelf vertelde wat een broodje oud Bakkeveen dus inhield enzo.

Note: Misschien logisch maar goed om te zeggen, als je drinken besteld bij de lunch dan moet je dat zelf nog betalen. Dit zit niet bij het arrangement inbegrepen.

De lunch

Kortom, een super leuke dag gehad, een mooie wandeling gemaakt en een heerlijke lunch gehad. Vriendelijk personeel en veel keus! Het enige minpuntje was dus de onduidelijkheid over de routes maar op het informatiebord voordat je met de wandeling begint, is wel duidelijk. Onze route was goed gemarkeerd dus dat was ook wel fijn, een keer niet gigantisch verkeerd gelopen. Aanrader dus! Ook zonder deze deal kan je gewoon lopen vanaf dat startpunt maar ik zou achteraf wel even hier gaan lunchen 🙂

^ Volgen jullie mij al op mijn socials? ^

2 reacties

  • Wanda

    Wat een mooi natuurgebied he? Ik was er laatst ook, samen met mijn moeder en wilden ook de route van 5 km doen, maar inderdaad, die startte aan de andere kant, dus wij zijn toen voor die van 3 gegaan omdat mijn moeder 8 wel wat te ver vond, maar doordat we her en der wat extra hebben gewandeld, kwamen we toch nog op 4 uit, maar inderdaad een super mooi gevarieerd landschap. De lunch was ook prima verzorgd, dus echt een aanrader!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: