Een dagje Borkum

Samen met mijn beste vriendinnetje ben ik gister naar Borkum geweest. Veel van jullie zullen dat waarschijnlijk al wel gezien hebben op Instagram. In deze blog ga ik jullie uiteraard meer vertellen over ons dagje uit, en vooral in de corona tijd.

Over corona gesproken, ons avontuur begon direct vanochtend al toen we onderweg naar de boot gingen. We kwamen er onderweg achter dat we ons mondkapje vergeten waren, die is natuurlijk verplicht op de boot en in de winkels in Duitsland. Gelukkig konden we bij de benzinepomp nog 2 scoren en gelukkig waren we veeeel te vroeg van huis gegaan.

We parkeerden de auto in de Eemshaven, daar vertrok de boot ook. We hadden de boot van 10.15. Vanaf de parkeerplaats hoefde je niet ver te lopen naar de boot. We hadden online al geboekt want dat is verplicht nu i.v.m corona. Toen we de kaartjes op hadden gehaald, konden we aan boord. Met mondkapje natuurlijk. Maar we kwamen er achter dat je in het restaurant geen mondkapje op hoefde dus gingen we daar zitten. De boot doet er ongeveer 40 minuutjes over om naar Borkum te varen.

Toen we uit de boot stapten, stond er een treintje klaar. Dat treintje brengt je naar het centrum toe, het is een best stukje lopen en het treintje zit bij je boot ticket in. Je zit ongeveer een kleine 10 minuten in het treintje. Ik zal jullie in dit stukje gelijk vertellen waar wij tegen aanliepen. Op het station in Borkum konden we niet vinden hoelaat we het treintje terug moesten pakken om de boot te kunnen redden, we hebben online gekeken en zelfs geprobeerd te bellen maar zonder succes. Maarrrr! De tijd die op je ticket staat, is van het treintje. Op de ticket stond 17.40, wij dachten dat we dan bij de boot moesten zijn maar nee, op dat tijdstip moesten we bij de trein zijn en die bracht je dan naar de boot. Het treintje is ook leuk om in te zitten.

Als je het treintje uitstapt, ben je gelijk al bij een fietsverhuurder. Daar hebben we 2 fietsen met 7 versnellingen gehuurd voor €8,- (per fiets) voor een hele dag. Vonden wij echt meevallen en hebben we natuurlijk gedaan. We zijn direct een rondje gaan fietsen en er was niks verkeerds aan die fietsen. Ze fietsen heerlijk! Ik zou het wel aanraden om een fiets te huren want dan kan je veel meer bekijken. Door de winkelstraatjes mag je niet fietsen maar er zijn genoeg fietsenstallingen.

Daarna hebben we de fiets geparkeerd en zijn we naar het strand gelopen. Het waaide echt onwijs hard, was tijdens het fietsen ook niet altijd even fijn. Toen zijn we bij een restaurant dat aan het strand zat wezen eten. We hebben gegeten bij: Restaurant Leos, mijn lasagne was heerlijk maar Esmé vond haar pasta carbonara niet zo lekker. Het eten viel ons mee qua prijzen maar het drinken was al duurder.

Toen hebben we nog even een rondje gelopen door de winkelstraat heen, hebben we even drinken gekocht bij een supermarkt en hebben we op een bankje gezeten, toen zijn we weer even gaan fietsen en toen was het dachten wij al weer tijd om de fietsen in te leveren en om naar de trein te gaan maar we waren al zo snel bij de fietsverhuur en bij het station dus dat we nog een uur over hadden. Tegenover het station zat jammer genoeg een ijsjebar. Daar hebben we nog even een ijsje gehaald en toen kwam de trein al. Toen werden we weer naar de boot gebracht en uiteraard zijn we weer in het restaurant gaan zitten.

We hebben echt een hele leuke dag gehad ondanks de corona maatregelen. In het restaurant moesten we trouwens een briefje inleveren met onze gegevens voor het geval er mensen met corona ineens komen straks door het dagje Borkum. Dit was in het restaurant op de boot en ook aan het strand.

Goed om te weten:

 • Mondkapje in de boot, het treintje, winkels etc verplicht. Behalve in restaurants. Wel bij het binnenkomen en verlaten van het restaurant verplicht.
 • Boeken verplicht.
 • €24,80 per persoon, een volwassene (tarieven 2020)
 • Parkeerkaart kost 5,- als je op het parkeerterrein gaat staan bij de Eemshaven.
 • Contant geld is fijn op het eiland! Je kan bijna nergens pinnen. Er zijn wel banken aanwezig daar.

Ik vind trouwens ook dat het weinig in het Nederlands was, ook op de boot. Tuurlijk het is een Duits eiland maar een boot vanaf NL. Er werd niks omgeroepen in het Nederlands en de menukaarten waren ook alleen maar in het duits.

Zou jij een dagje naar Borkum willen? Wat is je lievelings eiland?

33 Reacties op “Een dagje Borkum”

 1. Jeetje, wat een gekke tijden hè…wel goed dat je je er niet door laat weerhouden een lekker een dagje erop uit gaat. Wat gek dat niets in 2 talen werd omgeroepen als de boot vanaf NL vertrekt, hahaha! Ze dachten zeker: “You are now in Germany bitchessss, deal with it” 🙂 hahahaha. Menu’s die ik niet kan lezen, ugh! Heb je Google translate gebruikt? Liefs!

  Like

 2. dat lijkt me een geweldig leuke trip !! En haha wij wilden laatst een wandeling maken, maar moesten eerst een stukje met de trein. Natuurlijk mondkapjes vergeten. voor veel geld kan je ze in de stationskiosk kopen…de rest van het pakje ligt nu in de auto. Want thuis hadden we ze al

  Like

 3. Wij zijn vorig jaar een dagje naar Borkum geweest, echt een leuk dagje uit. Vooral dat treintje vind ik wel wat hebben en ideaal natuurlijk om zo in het centrum afgezet te worden. Wij hebben toen later op de dag nog fietsen gehuurd om zo wat meer van het eiland te ontdekken, maar dat was eigenlijk te kort aangezien de boot terug al redelijk vroeg ging.

  Like

 4. Dat klinkt hartstikke leuk! Ik ben eigenlijk nog niet eerder naar een Duits waddeneiland gegaan. Mijn voorkeur gaat uit naar Ameland, Schiermonnikoog en Vlieland en Texel (niet noodzakelijkerwijs in die volgorde, maar nu ik erover nadenk toch wel, hahaha).

  Like

 5. Borkum, ik moest even zoeken ook, kende het niet. Maar wat een leuke dag zeg. En goeie tips heb je om van een soortgelijke dag een succes te maken. Ik zou die mondkapjes misschien wel vergeten. En die prijs, echt niet duur…

  Een klein bedrag voor een dag als deze. Hopelijk heb je nog vele leuke dagen in petto!

  Like

 6. Ik had e nog nooit van gehoord, mar kalme voorstellen dat het gezellig was en super leuk om te doen, ook nu ging het zo te lezen prima. Leuk ook om de fiets te pakken, dan kan je toch weer even ergens anders.

  Like

 7. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het lijkt me wel leuk om eens te doen. Vooral de combinatie van de boot en dat treintje spreekt me wel aan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: