Blogdoelen 2020

In deze blog deel ik mijn doelen die ik graag dit jaar wil bereiken op blog gebied met jullie.

Ik blog voornamelijk omdat ik het gewoon super leuk vind om te schrijven. Schrijven doe ik sowieso wel en het leek mij leuk om mijn leven met jullie te delen, vooral op vrachtwagen gebied dan ook. Maar dat is al snel uitgebreid naar veel meer, ik ben gewoon een echte over van alles blogger en ik vind dat super leuk om te doen. Ondertussen blog ik natuurlijk ook over creatieve dingen, reviews, reizen en dagjes uit, bucketlist en persoonlijke dingen. Ik blog nu een ruim jaar en ik ben er achter gekomen dat ik het toch wel heel erg leuk vind als ik veel bezoekers krijg en leuke reacties. Dat merkte ik vooral toen ik de blog Ook vrouwen kunnen vrachtwagenchauffeur zijn schreef en ik hem overal in mijn eigen facebook tijdlijn voorbij zag komen omdat jan en alle man het deelde, de statistieken vlogen toen echt door het plafond heen. Was een heerlijk gevoel!

Dus hier komen mijn doelen

 • Meer bezoekers krijgen

Zoals ik net als zei, het was gewoon een heerlijk gevoel toen ik zag hoeveel kijkers die blog had getrokken. Dat is waar elke blogger van droomt. Als de bezoekers me helemaal niet boeide, kan ik net zo goed in een schrift schrijven en alles voor mezelf houden.

 • Meer samenwerkingen.

Ik blog niet voor de samenwerkingen, absoluut niet maar ik heb het afgelopen jaar een paar samenwerkingen gedaan en ik vond het echt super leuk om met een samenwerking bezig te zijn. Een product bijvoorbeeld ontvangen, testen en daar een review over te schrijven. Maar ook mijn blog over de vrouwlijke chauffeurs was in samenwerking met STL, die was natuurlijk al helemaal gaaf omdat dat gewoon echt in mijn straatje blog past.

 • Meer volgers krijgen op social media

Volgers hebben op instagram en op mijn facebookpagina is natuurlijk hartstikke fijn. Mensen die mij volgen zijn natuurlijk direct op de hoogte als er een nieuwe blog gepubliceerd is. Ook heb je veel meer interactie met je volgers en dat is gewoon super leuk.

 • Vaker een winactie doen

Om meer verkeer te trekken naar mijn social media accounts, kunnen winacties natuurlijk heel goed helpen. Bijvoorbeeld met een like en deel actie. Afgelopen jaar heb ik één leuke winactie en dat was namelijk kans maken op een bioscoopbon, werd heel leuk om gereageerd. Dat was toen lifebym-e 1 jaar bestond: Winactie: 1 jaar Lifebym-e!

 • Ik wil degene zijn die een verschil kan maken

Dat is natuurlijk heel hoog gegrepen en dat gaat me nooit lukken. Maar ik wil heel graag anderen inspireren om ook vrachtwagenchauffeur te worden. Ik zou heel graag willen zien dat andere meisjes die zich bijvoorbeeld schamen of bang zijn dat ze het niet kunnen, het toch gaan doen na het lezen van mijn blogs. Ik hoor dit al best vaak en vind dat zo onwijs leuk om te horen!

 • Me zichtbaar maken bij mijn doelgroep

Ik blog natuurlijk over van alles en nog wat, en mijn doelgroep is dan natuurlijk ook heel verschillend maar zoals het bovenstaande puntje misschien al doet verwachten, ik zou graag beter in beeld komen bij de chauffeurs etc en ik zou ook graag willen dat hun mijn blogs meer gaan lezen, reactie her en der met tips en inspiratie zou dan ook heel leuk zijn! Ik ben helaas alleen bang dat dat niet echt het type doelgroep is dat blogs leest haha!

 • Toch wel minstens 1 keer per week een blog publiceren

Nu post ik eigenlijk gewoon een blog wanneer ik daar zin in heb, soms 3 keer in de week soms maar 5 keer in een maand. Eigenlijk wil ik daar meer regelmaat in hebben en gewoon elke week wat kunnen publiceren. Ik denk dat dat ook best wel haalbaar moet zijn.

 • Me niet meer zo schamen voor het feit dat ik blog

Dit klinkt misschien heel stom maar als een bekende mijn blog leest, voel ik me best onzeker. Soms ben ik ook bang dat mensen het stom vinden dat ik blog en daarom deel ik ook niet zo snel alles. Ik krijg ook nog steeds een mini hart aanval als ik zie dat een bekende die ik niet snel zag aankomen mij wil volgen op mijn instagram account die ik gebruik voor het bloggen. Maar zo groei ik natuurlijk nooit als ik zo onzeker blijf!

Dit zijn mijn blogdoelen voor 2020. Ik vind ze zelf best realistisch en ik hoop aan het eind van het jaar te kunnen zeggen dat ik mijn doelen (grotendeels) gehaald heb. Helpen jullie mij mee?

Wat is jouw blogdoel voor 2020? En heb je misschien een tip voor mij?

47 Reacties op “Blogdoelen 2020”

 1. Hele fijne blogdoelen meid. Het is altijd fijn om nog meer bezoekers te krijgen en je bezoekers te leren kennen. Jouw blog is een gat in de markt er zijn weinig vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs dus dat is lekker origineel. Ik vind het tof.

  Like

 2. Je laatste punt heb ik ook heel lang gehad, maar sinds ik me daarover heen heb gezet en ook mijn blog ‘promoot’ onder vrienden en bekenden krijg ik heel veel lieve en leuke reacties. Dus, weg met die twijfels en schaamte meid! 🙂

  Like

 3. mooie doelen! En wat je onzekerheid betreft: in de loop van mijn leven ben ik mijn onzekerheid als mijn sterkste punt gaan zien. Het zorgt er immers voor dat ik altijd kritisch op mezelf blijf? Altijd zoek naar nog nieuwe invalshoeken en verbeterpunten?

  Like

 4. Vooral je laatste doel vind ik heel mooi! je niet schamen voor wat je doet. Je moet je namelijk nooit schamen voor iets wat je leuk vindt

  Like

 5. Mooie doelen hoor! Ik heb al best wat blogs van je gelezen en vind dat je heel fijn schrijft. Ik lees het makkelijk weg en ik voel je passie erdoor. Erg leuk om je een beetje te volgen!

  Like

 6. Mooie doelen! En waarom zou je schamen als je blogt? Dat is vloeken in de blogkerk;-) Juist om trots op te zijn. Goed bloggen vergt nl doorzettingsvermogen.

  Like

 7. Leuk om zo je doelen eens op een rij te zetten. Als ik naar mijn blog kijk, wil ik ook weer regelmatiger gaan bloggen. Dat is de laatste maanden namelijk niet altijd gelukt. En ik denk dat daardoor andere doelen, zoals meer volgers en lezers, hierdoor meegenomen worden. Succes!

  Like

 8. Sowieso goed dat je er over nadenkt. Mooie overwegingen en doelen. Zelf ben ik juist meer bezig om een balans te vinden tussen werk en privé. Werken vanaf de keukentafel betekent – voor mij – dat er nagenoeg geen grens is en dat ik eigenlijk te regelmatig over mijn grenzen heen ga. Vorig jaar (met name de laatste paar maanden) was het echt veel te druk. Dat wil ik niet meer zo ervaren.

  Like

 9. Wat goed dat je doelen hebt gesteld. Ik vind dat zelf altijd lastig. Natuurlijk wil ik meer volgers op mijn blog, maar stiekem ben ik ook wel tevreden hoe het nu is. Ik ga dit jaar daarom op zoek naar meer balans tussen mijn gezinsleven, werk en blog en ook ga ik wat meer aandacht besteden aan Pinterest als social media kanaal

  Like

 10. Leuk dat je jezelf ook doelen op het gebied van je blog hebt gesteld! En ja, die onzekerheid als een bekende het leest herken ik wel, dat had ik in het begin ook sterk, maar dat zakt wel weg hoor.

  Like

 11. Mooie doelen!
  Ik begrijp je onzekerheid goed, daar had ik – zeker in het begin – ook enorm veel last van. Maar laatst merkte ik ook hoe fijn het kan zijn wanneer bekenden je verhaal lezen. Zo deelde ik een tijdje terug dat ik een miskraam heb gehad en kreeg daar immens veel reacties op, juist ook van bekenden. Ze staken een hart onder de riem, anderen vertelden hun verhaal. Ik vind dat je inderdaad iets heel moois doet en het inspireert mij in elk geval om nog meer stil te staan in de opvoeding bij openheid in beroepskeuze, zonder er een specifiek mannen- of vrouwending van te maken. Dus ga zo door!

  Like

 12. Wat een mooie doelen heb je! Mijn blogdoel is vooral om meer relevante informatie te mogen delen en mijn blog uit te gaan bereiden met Lifecoaching en Reiki sessies.

  Like

 13. Dat zijn mooie en realiseerbare boogdoelen. Jij gaat die doelen gewoon halen. Ik volg je inmiddels al een tijdje en vind het heel leuk om je stukjes te lezen. Zeker ook die over je werk. Het is niet alle daags en daarom ook leuk om te lezen. Een kijkje in de keuken van. Ik herken het heel erg. Dat had ik nl toen ik schreef over de uitvaart en uitvaartfotografie. Op de een of andere manier vinden mensen het toch bijzonder werk en zijn nieuwsgierig. Wat je misschien helpt met regelmatig bloggen is 1 of 2 keer in de week op vaste tijden een blog laten verschijnen. Je kunt dan makkelijker vooruit werken en wanneer je eens geen tijd of inspiratie hebt kun je iets uit je voorraad plaatsen. Succes!!

  Like

 14. Juist leuk toch als bekenden je gaan volgen? Dat doen ze niet voor niets natuurlijk. Je doet het hartstikke goed en het is voor iemand die helemaal niet bekend is met het vrachtwagen wereldje (lees: ik) echt leuk om er meer over te leren via jouw blog.

  Like

 15. Zo leuk om te lezen! Ik heb zelf ook zoveel nieuwe doelen! Wel houd ik ze altijd super realistisch zodat ik niet teleurgesteld kan worden en het alleen maar positiever kan uitpakken haha.

  Like

 16. Vroeg had ik ook dat ik mij schaamde voor het bloggen, bang voor de reacties om mij heen. Nu na 7,5 jaar bloggen maakt het mij niet meer uit en krijg ik juist leuke reacties

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: