persoonlijk

Pray for Australia

Het kan je niet ontgaan zijn, de nachtmerrie die zich nu in Australië afspeelt. Het was weer een hele droge zomer voor Australië en deze bos branden zijn het gevolg. Duizenden huizen, dorpen, stukken bos en nu al 480 miljoen dieren zijn de dupe er van.

Zoals iedereen wel weet ben ik een echte dieren vriend. Ook al ben ik als de dood voor spinnen, ik vind het zielig als mensen ze dood maken. Shanti is mijn allerbeste vriendinnetje en ik vind alle dieren leuk. Het doet me dan ook zo onwijs zeer als ik al die verbrande dieren op facebook voor bij zie komen. Kleine koala’s die beschermd worden door hun moeder die zelf helemaal verbrand is, kleine koala’s die hun moeder omhelzen omdat zij het misschien niet red. Kangoeroes die omsingeld zijn door branden en die dus weten dat het hun laatste minuten zijn. Wat een angst moeten die mooie dieren allemaal voelen. Het gaat me gewoon echt recht door mijn hart heen en daarom wil ik hier graag aandacht voor vragen.

Maar ook voor de inwoners van de gebieden is het een zware tijd. Hun huizen gaan in rook op en ze hebben geen idee waar ze veiligheid kunnen zoeken. Mensen waren naar het strand gevlucht maar zelfs daar waren ze niet veilig. Ze zijn door marineschepen gered. Er waren daar zo’n 4 duizend mensen en één schip kon duizend mensen vervoeren. Mensen waren verdrietig omdat ze hun woonplaats moesten verlaten maar ze waren blij dat ze eindelijk van het strand weg konden.

Ook heb ik onwijs veel respect voor de hulpverleners. De brandweer, die met man en macht blust en zich inzet voor het gebied + de inwoners. Ook natuurlijk de mensen van de opvangcentra’s en de mensen die dieren verzorgen. Lijkt me heel zwaar zo.

Mijn vraag is nu ook of jullie, net als ik wat geld willen doneren om deze mensen, dieren en de natuur te helpen. Je kunt zelf het bedrag invoeren en alle kleine beetjes helpen. Ik hoop zo dat het snel goed gaat met Australië en dat er heel veel regen valt.

Klik Hier als je geld wilt doneren, nogmaals je kunt zelf het bedrag bepalen en het is eenmalig. Deze tikkie is aangemaakt door WNF , zij zorgen ervoor dat het geld op de goede bestemming komt.

Ook kun je AUSTRALIË sms’en naar 4333, daarmee doneer je €3,- per sms. Er is op de website van WWF ook een giftenformulier, via daar kun je ook doneren.

Wat WWF met je donatie doet:

€30,- je helpt mee met het planten van de eerst nieuwe 10.000 bomen voor de koala’s, zij kunnen namelijk niet zonder bomen leven en een groot deel van de bomen is helaas al vernietigd.

€45,- draag bij aan de noodhulp en medicijnen voor koala’s

€60,- help mee om bestaande bossen en de dieren die er leven te beschermen.

Mochten jullie nog vragen hebben over hoe of wat met het geld precies, laat dan een reactie of email achter, dan vraag ik het aan WNF en krijg jij zo snel mogelijk reactie.

Voor ons gaat het leven door, bij hun staat het stil. Als je wat voor die mensen en dieren kunt doen, ook al is het maar een klein beetje, help ze! Samen sterker.

* Ik heb contact gehad met Paul Sudmals en ik heb toestemming gevraagd om zijn foto’s te mogen gebruiken in deze blog.

* Deze blog is geen samenwerking of wat dan ook, ik hoop oprecht dat Australië veel hulp krijgt. Ik sta zelf compleet achter deze actie.

24 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: