persoonlijk

Dingen waar ik van geniet

In deze blog gaan jullie lezen over de (kleine) dingen in het leven waar ik van kan genieten. Het hoeven niet alleen maar de grote, dure dingen te zijn. Het kunnen ook de kleine momentjes zijn die zelfs gratis zijn.

Zon’s opgang/ondergang

Ik vind het echt prachtig om de zon op zien te komen en onder te gaan. Eigenlijk zie ik dit alleen als ik aan het werk ben. Ik ga er niet speciaal voor zitten, staat trouwens wel op mn bucketlist, op een mooie plek de zon onder zien te gaan.

Rijden

Deze hadden jullie natuurlijk kunnen verwachten. Als er leuke muziek op is, kan ik echt genieten van een rondje rijden. Ook prima alleen. Als ik even niet zo lekker in mn vel zit, vind ik het ook fijn om een rondje te rijden. Netzo als ik verdrietig/boos/chagrijnig ben en ik ben aan het werk, het lijkt wel of die auto als je problemen doet vergeten.

Shanti weer zien

Maakt niet uit, na 5 minuten of na een dag, ik ben altijd even blij om die hond weer te zien. Heel stom maar ik denk ook de hele dag aan haar. En ik voel me echt heel lullig als ik haar alleen achter moet laten voor eventjes. Elke keer, op zo’n afscheidsmoment kan ik wel janken.

Schrijven

Ik hou er van om mij gevoelens even lekker op papier kwijt te kunnen. Maar wel weer met oordopjes in dan ook. Ik geniet dan gewoon van het niks doen en mezelf even die rust te gunnen. Ik schrijf vooral naar penvrienden, lekkere lange brieven maar ik spendeer natuurlijk ook veel tijd aan het schrijven van mijn blogs.

Opgemaakt bed

Dit heeft iedereen denk ik. Toch? Dat moment wanneer je je bed opnieuw hebt opgemaakt en je eerste nacht onder je verfriste dekentje en op je lekker ruikende kussenslopen. Die nacht is gewoon echt zwaar genieten.

Warme douche

Vooral na een zware werkdag of wanneer je het echt nodig bent. Even heerlijk onder de warme douchen. Jezelf lekker opfrissen met je favoriete shampoo’s. Jup, dan sta ik er vaak ook te lang onder.

Muziek

Ik wist niet dat ik hier echt van kon genieten maar aangezien ik hem in deze blog al 2 keer genoemd heb, zet ik hem er toch bij! Tuurlijk is het heerlijk als je een liedje gewoon helemaal voelt, wanneer het lijkt alsof hij vanuit jouwn schoenen geschreven is en hij helemaal over jou gaat.

Deurmat vol met post

Ik kan zo blij worden als ik na een werkdag thuis kom van werk en ik zie dat de deurmat helemaal vol ligt met post. Zo fijn om ook te weten dat de dagen daarvoor mensen bezig waren om iets voor jou te maken / die aan jou dachten.

Bijpassende quote

Ken je die momentjes, wanneer je je verdrietig voelt en je eigenlijk niet weet hoe je het precies verwoorden moet en hoe je je eigenlijk ECHT voelt en waarom je zo verdrietig van bent. Dan ga je op pinterest/google/instagram & tumblr etc quotes zoeken en je komt er dan 1 tegen die je hele gevoel samen vat. En van die dingen kan ik ook echt genieten, daar kan ik me zo opgelucht door voelen.

Vrienden/ familie gelukkig zien

Ik kan er van genieten als ik zie dat mijn vrienden en familie gelukkig zijn. Ik vind het dan nog mooier als ik weet dat ik er één van de redenen van ben of dat ik een geluksmomentje gebracht heb. Ik probeer het dan voor iedereen ook altijd zo goed mogelijk te doen.

Wandelen

Een mooie wandeling kan ik echt van genieten. Vooral als het koud is of herfstig weer. Ik ben niet zo’n zomer loper. Het is mij dan veel te warm. Als ik dan te lang moet lopen, doe ik het tegenovergestelde van genieten. Wat is het tegenovergestelde van genieten?

Payday

Ha, wie geniet daar niet van. Die dag dat je je loon gekregen hebt en je dus weer wat kan uitgeven. Heerlijk om je spaarrekening te zien groeien maar ook heerlijk om je geld lekker uit te kunnen geven aan alles wat je denkt “echt” nodig te hebben.

Complimentjes op het werk

Ik vind het zo fijn als onbekende mensen mij een complimentje geven op het werk. Even een schouderklopje er bij. Zijn vooral oudere mensen die dat doen. ” goh wat leuk, zo’n jong meisje achter het stuur.”

Geur van benzine

Heerlijk!!! Als ik niet zelf rij en we bij een benzinepomp komen, sowieso raampje even open en met t hoofd uit het raam. Heerlijk die geur!

Lieve, slijmerige berichtjes krijgen

Krijg ze niet vaak maar geniet er van als iemand me een hele bijbeltekst vol met lieve dingen stuurt. Gewoon even zo’n goodmorning of goodnight berichtje. Ja, vind ik fijnnnnn.

Eigenlijk had ik niet verwacht dat hier zo’n lange blog uit voort zou komen en eerlijk gezegd kan ik hier nog wel uren over doorgaan dus is het het beste als ik nu gewoon stop.

Waar kunnen jullie het meest van genieten?

2 reacties

  • ragastoove

    Heel goed om je bewust te zijn van de kleine dingen waar je van kan genieten. Zo kan ik heel erg genieten van even in de zon zitten met een van onze kipjes op schoot, of een uurtje in de jacuzzi. Echt van die genietmomentjes om te koesteren.

  • Manon

    Nog beter: lekker nieuw fris bed én een schone pyjama die nog naar wasmiddel ruikt. Dat had ik gisteravond na een lange dag en ik kreeg weer helemaal energie.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: