persoonlijk

Mijn 2019

Zo, 2019 was een raar jaar. Het is ook heel anders gelopen dan ik me had voor gesteld, of nja misschien is het probleem wel dat ik me er niks van voor had gesteld en dat het daarom ineens zo onverwachts liep allemaal.

Te beginnen, met stip op nummer één, mijn trailer rijbewijs halen, tuurlijk was het sinds klein al een droom, maar die droom viel een beetje uit één door de vele tegenslagen die ik had. Na 8 maand op de bakwagen gereden te hebben, toch maar de uitdaging aangegaan en hem in één keer gehaald, eigenlijk kan ik het nog steeds niet geloven omdat ik na alles, niet meer gedacht zou hebben dat ik hem ooit nog eens zou gaan halen, en nu heb ik hem, en zo snel al na mijn bakwagen rijbewijs. Deze stap, ben ik echt onwijs trots op.

Ik heb natuurlijk weer heel veel leuke uitstapjes gedaan, kerst show’s , het veenpark , het Dolfinarium , dagje naar Amsterdam, een dagje met een oud DAF’je wezen toeren, leuke high tea’s gedaan, weekendjes weg, naar de dierentuin etc, echt zoveel leuke dingen gedaan! En zulke dingen heb ik dit jaar ook het meest gewaardeerd, gewoon omdat ik bijna nooit thuis ben, vind ik het juist leuk om zulke dingen te doen met diegenen van wie ik hou.

Een jaar zou een jaar niet zijn als er geen mensen zouden komen en gaan. Dit jaar ben ik het contact verloren met mensen waarvan ik had verwacht het nooit te verliezen maar om bepaalde redenen is het soms gewoon beter om zulke keuzes te maken. Voor jezelf. Maar natuurlijk zijn er ook weer super leuke mensen bij gekomen of weer terug gekomen zelfs, mensen waarmee het contact ook verwaterd wat je nu weer oppakt.

Het jaar waarin we op een hele mooie vakantie naar Kroatië zijn geweest. Ook nog eens het jaar dat ik zolang zonder Shan ben geweest, en mijn eerste vakantie zonder haar. Het was echt een super leuke vakantie waarin we veel gedaan hebben. Doe mij elk jaar maar zo’n vakantie.

Op het gebied van vrachtwagens heb ik ook nog zoveel andere leuke dingen gedaan, natuurlijk voor het eerst naar truckstar met de vrachtwagen en al mijn collega’s, super gezellig weekend gehad. Ook heb ik nog een fotoshoot met de vrachtwagen gehad waarmee ik ooit in een tijdschrift kom haha, en ik heb natuurlijk meegedaan aan een campagne dat vrouwen ook prima op zo’n auto thuis horen.

2019 was gewoon een rollercoaster van gevoelens. Blij zijn om je trailer te halen en vervolgens verdrietig/ bang zijn om er mee op pad te moeten. Echt gewoon vallen en weer opstaan. 5 stappen vooruit, 10 achteruit dan weer 12 vooruit etc.

Ook is 2019 een jaar geweest waar ik me op een positieve manier ontwikkeld heb. Veel meer van mezelf laten zien en gewoon minder angst tonen ondanks dat het er vaak wel is. En ik hoop hier in 2020 gewoon weer mee verder te gaan. In het begin van dit jaar liep ik nog bij de psycholoog voor mijn angsten. Wil niet zeggen dat ik er nu van af ben, nog lange niet maar we zijn al wel een stapje verder omdat ik niet meer naar de psycholoog ga.

Ik hoop dat 2020 een mooier jaar word. Ik hoop nu eens een keer geen mensen kwijt te raken en meer dingen te doen die ik echt graag wil, ook al moet ik dat dan alleen doen. Ik wil niet meer zo afhankelijk zijn van anderen. Ik wil weer meer gaan lopen in 2020 als die tijd me gegund word en ik zou ook graag weer wat creatiever bezig zijn.

Ik hoop dat ik in 2020 mijn Cambridge examen haal want daar ben ik natuurlijk in 2019 mee begonnen. Zo benieuwd hoe ver ik daar mee kom dit jaar, ook echt heel spannend.

Er is vast zoveel bijzonders in 2019 gebeurd maar ik kan zo verder niks bedenken om over te schrijven. Het was gewoon een soort van achtbaan, ups en downs maar zeker geen slecht jaar.

Ik ben benieuwd wat mij te wachten staat in 2020. Ik hoop er niet te veel van, laat het gewoon allemaal op mij afkomen. Ik heb veel in petto maar daar ga ik verder nog niks over zeggen, jullie gaan het vanzelf zien allemaal.

Een heel fijn en mooi jaar toegewenst iedereen! <3

22 reacties

 • Sanne

  Goed dat je over die angsten schrijft. Blijven doen. Dat kan soms helpen. En je trailer rijbewijs gehaald. Zo leuk en gefeliciteerd. En die mensen die je bent kwijtgeraakt? Daar Zou ik niet over in zitten. Die zijn het niet waard.

 • Merel (Lotus Writings)

  Soms lastig he? Dat je bepaalde mensen niet in je leven kunt houden, omdat het gewoonweg beter voor je is. Maar aan de andere kant lees ik (ook daardoor) tussen de regels door dat je afgelopen jaar enorm gegroeid bent. Mooi! En ik hoop voor je dat komend jaar nog beter wordt. Je bent in elk geval goed bezig.

 • Deborah

  Wat een topper ben je!!
  En weet je, in je leven gaan er nog veel meer mensen komen en zullen er ook weer gaan. Sommige komen langs op je pad en nemen je mee voor een kort uitstapje, terwijl andere je verbazen en een grote steun en toeverlaat kunnen zijn en waaruit een lange vriendschap ontstaat. Blijf lekker jezelf ook in 2020. Ben heel benieuwd naar wat er allemaal nog staat te gebeuren waar je nu nog niks over wil vertellen haha. Ik ga het wel lezen hier, denk ik zo 🙂

  • Life by - Mandy Eggens

   Super lief van je! Ja dat is zeker waar maar baal daar altijd zo enorm van. Mis mijn oude vrienden ook zo erg maar goed, die zijn niet voor niets weg. In het Januari overzicht komt al iets te staan wat ik nog niet wou vertellen 😏 maar het is nu definitief dus komt eraan 🥳

 • Cynthia

  Je kunt in heftige tijden inderdaad mensen kwijtraken om je heen, maar degenen die bij je blijven door dik en dun worden extra kostbaar. Zo ervaar ik het in ieder geval. Ik wens je een inspirerend 2020 toe!

 • Henk Hofman

  mooi om te lezen (en dat merkte je ook al aan je blogs van afgelopen jaar) dat 2019 over het algemeen een heel goed jaar is geworden voor je. En dat je mensen verliest, dat hoort nu eenmaal bij het leven. Als mens verander je en het kan zijn dat mensen die vroeger wel bij je pasten nu niet meer bij je pasten. Daar komen weer anderen voor terug.

 • Amina - Imfeelinggood.nl

  Jaaa, gek hè dat je mensen kwijtraakt waarvan je dacht dat ze altijd in je leven zouden blijven! Heb ik ook zo ervaren. Heel gek, maar ook ok. Keep the people that make you happy! Liefs!

 • Wanda

  Al met al toch volop reden om met een positief gevoel terug te kijken op vorig jaar. Je hebt al zoveel overwonnen dat je die lijn vast kan doorzetten naar dit jaar. En ja, afstand nemen van mensen hoort er soms helaas bij, het overkwam mij ook, maar net wat je zegt, er komen ook weer nieuwe mensen voor terug.

 • Alexandra

  Het is goed dat je blogt, kun je nog eens nalezen wat je allemaal hebt bereikt in 2019. Mag je trots op zijn. Gaat je dit jaar ook lukken. Iedere stap voorwaarts maakt je sterker.

Geef een reactie

%d