Nu al in de kerst stemming

Het duurt nog best een tijdje voordat het kerst is maar ik ben al helemaal in de kerst stemming en ik heb geen idee hoe dat kan. Ik heb eigenlijk niet zoveel met kerst maar dit jaar is het wel anders. Waarom? Lees vooral verder.

Kerstfilms

Het is begin November en ik heb al 2 kerst films in mijn eentje op de bank gekeken, dit was de trigger voor mijn verslaving ineens denk ik. Vorig jaar is het hier namelijk mee begonnen, ik begin ineens kerstfilms te kijken en dit jaar ben ik er mee door gegaan. Ik zal binnenkort de recensies online zetten.

Kerstshows

Dit jaar ben ik ook al naar 2 tuincentra’s geweest. In Denekamp en Duiven. We hebben daar genoten van hoe mooi alles versierd was en we raakten ook echt in de kerst stemming. Zeker aanraders! In duiven heb je ook een roltrap, en die is zo mooi versierd. Echt heel leuk gedaan.

Kerstkaartjes

Het is begin November en mevrouw heeft haar eerste kerstkaartjes al gemaakt. Normaal maak ik ze nooit zelf en koop ik ze altijd kant en klaar maar dit keer had ik echt zin om zelf aan de slag te gaan. Voor beste vrienden en mijn oma, maak ik een kaartje. Voor de ” onbekenden” heb ik een kant en klaar kaartje.

Kerstdecoratie

Ik heb nooit een kerstboom in mn kamer gehad, of nja, de afgelopen jaren niet. Toen ik klein was had ik wel altijd een mini kerstboom in mijn kamer staan. Ook dit jaar ga ik dat weer doen en ik heb alle decoratie al binnen, op de piek na. Kan niet wachten om hem op te zetten. Denk dat ik daar ook niet nog heel lang mee wacht.

Advent swap

Dit jaar doe ik mee aan 3 advent swaps, dat houdt in dat ik voor 3 mensen een doos maak, met 24 cadeautjes er in. Vanaf 1 December mag je elke dag 1 cadeautje open maken, wanneer de cadeautjes op zijn, is het 1e kerstdag. Hoe leuk is dat!

Zijn jullie al een beetje in de kerst stemming? En wat gaan jullie doen met kerst?

49 Reacties op “Nu al in de kerst stemming”

 1. ik ben dol op kerst, maar voor mij is het nog te vroeg om echt in de stemming te komen. Mijn kerstboom haal ik altijd de dag na sinterklaas, dus ik moet nog 3 weken wachten 🙂

  Like

 2. Ik ben echt een grote kerstjunkie! Mijn kerstboom staat al 2-3 weken in de woonkamer. Ik doe ook mee aan een adventswap en een kerstswap. De adventswap doe ik altijd prive met iemand die ik vertrouw omdat ik daarvoor flink wat meer geld uit geef dan met een normale swap plus ook nog eens een grote dosis creativiteit omdat ik ook dingen zelf maak. Kerstfilms ik kijk ze het liefst het hele jaar door. Ik baal dan ook enorm dat we in Nederland geen hallmark channel hebben die brengen elk jaar rond de 30-40 nieuwe kerstfilms uit.

  Like

  1. Zo dan, dat is al zeker een kerststemming. Maar 24 kadootjes x 3 dat zijn er wel heel veel! Dat moet wat tijd hebben gekost. Wel super leuk.

   Like

 3. En die arme Sint dan ; ) ?
  Ik vind het altijd zo sneu voor het Sinterklaasfeest als dat amper meer zendtijd kreeg, door het kerstgeweld.

  Like

 4. Eind oktober wordt je als consument al doodgegooid met allerlei kerstaanbiedingen. Best een beetje irritant, maar de kerstdorpjes in de Intratuin zijn geweldig opgezet. Ik hou juist van kerst, maar ook dat wordt steeds minder.

  Like

 5. voor mij begint kerst op 7 december, maar dan ga ik er ook vol tegenaan! Zoonlief en ik bouwen al jaren aan een dorp. We hebben 42 huisjes,maar let op he, allemaal met een kaarsje erin en niet een op electra…je moet het jezelf niet te makkelijk maken…

  Like

 6. Superleuk, kom helemaal in de kerststemming door je blog! Ik vind het altijd zo’n fijne, knusse tijd. Wat we gaan doen? Vooral samen zijn met het gezin, een berg cheesy kerstfilms kijken en lekker spelletjes spelen ofzo. Kijk ernaar uit!

  Like

 7. Jee, jij bent er lekker vroeg bij zeg! Ik vind december altijd een erg fijne maand, maar ook behoorlijk druk qua werk, dus ook altijd weer erg blij als die periode voorbij is. Kerstfilms horen er absoluut bij, net als het bezoeken van kerstmarkten!

  Like

 8. Wat leuk zo’n advent. Krijg je dan zelf ook drie advent pakketten? Wij zijn hier nog eerst in de Sinterklaas stemming. Mijn zoon kan niet wachten tot hij in het land is. Pas na 6 december komt de kerstversiering in huis.

  Like

 9. Super leuk om te lezen! Ik ben ook helemaal
  Dol op kerst! Het maakt iedereen zo vrolijk en blij! Ik heb helaas geen plek voor een boom maar er is genoeg andere deco in mijn huisje aanwezig!

  Like

 10. Leuke foto’s! Jaaa ik ben gek op de kerst! Kan ook niet wachtten om de kerstboom op te zetten. Het is dat mijn vriend mij tegenhoud anders stond hij al haha

  Like

 11. Ohhh wat heb je die cadeautjes voor de advent swap leuk ingepakt zeg! Dus 3x 24 cadeautjes? Jeetje, wat een werk. Maar wel heel tof. Jaaaa, ben vorig jaar ook kerstfilms op Netflix gaan kijken, werd ik heel blij van.

  Like

 12. Ik snap wel dat je al in de kerstsfeer zit. Wat zijn die Coca Cola vrachtwagens gaaf zeg! Door persoonlijke omstandigheden ben ik nog niet bepaald in een feestsfeer. En bovendien vieren we straks eerst Sinterklaas met onze dochter.

  Like

 13. Ik wil al dolgraag mijn boom zetten en versieren! Maar zit met twee kittens van 6 maanden oud en heb wat schrik voor de mogelijke vernieling… Kerstfilms ga ik binnenkort ook weer aan beginnen. Had ergens gelezen dat er 6 nieuwe op Netflix zouden staan dit jaar 🎄 😊

  Like

 14. Ik wil al heel graag mijn boom zetten en beginnen versieren! Heb alleen twee kittens van 6 maanden oud en ben wat bang dat ze mijn boom gaan vernielen haha. Kerstfilms ga ik binnenkort ook weer mee beginnen 🎄

  Like

 15. nee hier nog niet in de stemming en gaat ook dit jaar weer niet gebeuren, vorig jaar riep ik al geen boom maarja mijn dochters wilde het dan weer wel dus toch gedaan maar dit jaar….denk het niet 😉 sinds het overlijden van mijn mams op 24 december heeft kerst geen betekenis meer voor mij helaas. maar vind even rondje tuincentrum wel leuk met al die spulletjes 😀 en kom dan weer met van alles thuis hahaha

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: