persoonlijk

Mijn ervaring met Vinted

Ik heb het hier op mijn blog vaker gehad over mijn Vinted succes en ik post ook vaak linkjes , producten en mn verzendklare pakketjes op Instagram. Dus ik krijg vaak de vraag wat mijn ervaring is met Vinted en of ik er een blog over wil schrijven. So here it is!

Wat is Vinted?

Vinted is eigenlijk niet meer dan een platform waar je je spullen kunt verkopen en waar je (tweedehands) dingen kunt kopen. Je kan er van alles op zetten, (baby) kleren, boeken, decoratie, sieraden etc. Je bepaalt dan zelf een bedrag waar je het voor wilt verkopen en de koper betaald de verzendkosten. Sinds kort kan je (goedkoop) naar Frankrijk en Spanje en België verzenden en dat is echt in mijn voordeel want daardoor verkoop ik ook veel. Grotendeels gaat naar Frankrijk.

Mijn succes op Vinted.

Ik verkoop voornamelijk kleding, in grotere maten. Ik had een kleding kast opruiming en ik heb heel veel kleren, dus de opruiming viel niet mee. Ik denk dat ik 400 artikelen te koop heb gezet en zonder te overdrijven. Ik heb hier €600,- mee verdiend. Ik was zo trots, voor mijn gevoel had ik alleen maar stomme kleding en ging het toch niet opleveren. Dus boven mijn verwachtingen.Ik ben ook een hele lange poos lid geweest van goodiebox, alle producten die ik daar niet van gebruikte, verkocht ik op Vinted. Sinds kort lees ik veel, dus al mijn uitgelezen boeken gaan dan ook op Vinted.

Ik lees vaak over problemen met kopers of met het geld. Ik heb complete bundel verkocht nu aan 74 verschillende mensen en ik heb nog nooit problemen met een koper of wat dan ook gehad. Ik heb ook een paar keer mijn geld volledig laten storten op mijn rekening en ook daar heb ik geen problemen mee gehad, ging ook lekker vlot!

Hoe werkt het verder precies?

Zodra de koper iets bij jou koopt, komt dat is een spaarpotje waar je niet bij kunt. Je kunt wel het hele bedrag zien waar je recht op hebt. Dan krijg je in de chat een verzendlabel, die plak je dan op het pakket en kan je hem naar het juiste postkantoor brengen. En wanneer de koper het pakket ontvangen heeft, dan geeft de koper aan dat hij het pakket ontvangen heeft en dat alles in orde is en dan krijg jij het geld. Dat geld komt dan (weer) in een spaarpot en dan kan je kiezen of je het op je rekening stort, of dat je in het spaarpotje laat. Dan hoef je dus niet bij te betalen als je zelf iets koopt op Vinted.

Soms heb je een koper uit Nederland en die wil verzending via post NL, dan schiet je de verzendkosten wel voor maar zodra de koper het dan heeft ontvangen en geaccepteerd, dan krijg je het aankoopbedrag + de verzendkosten.

Als je je pakket ontvangen hebt, is het wel zo leuk als je feedback voor de koper achterlaat. Alleen kopers kunnen dat. Als je twijfelt bij een koper, kun je altijd de recensies van andere kopers lezen. Persoonlijk vind ik dat heel fijn.

Mijn Vinted

Ik zou het leuk vinden als je eens op mijn Vinted kijkt, ik verkoop dus kleding voor grotere maten, verzorgings producten en make-up, Blond Amsterdam en sinds kort boeken. Alles voor een kleine prijs.

https://www.vinted.fr/member/38263662-lifebymex

Conclusie:

Ik ben dus heel tevreden met en over Vinted. Zowel als koper als verkoper. Ik koop vaak kleren of boeken of Blond Amsterdam via Vinted. En ik heb dus ook al redelijk wat verkocht. Als je twijfelt, zou ik het gewoon aanraden om te gaan doen. Ik had ook totaal niet verwacht dat het zo lekker zou lopen.

Waar je wel even rekening mee moet houden:

Je kan dus heel veel verkopen, dat is natuurlijk heel leuk maar je moet ook genoeg verpakkingsmateriaal hebben. Ik heb kleine verzendzakken (voor 1 kledingstuk) besteld op Ali express en grotere verzendzakken had ik gekocht via Bol.com. En je moet natuurlijk ook genoeg ducttape hebben.

En, je hebt maar 5 dagen de tijd om een pakketje te verzenden. Dat vind ik ook wel een nadeel, lijkt lang maar niet als je full time werkt. Als je op vakantie bent, kan je je profiel in de vakantie modus zetten.

Mocht je nog een vraag hebben, stel hem gerust. Ik zou het ook heel leuk vinden als je mij gaat volgen op Vinted. Veel (ver)koop plezier! Klik hier om mij te volgen

37 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: