Wildlands Emmen

Afgelopen weekend ben ik met vrienden naar Wildlands in Emmen geweest, in deze blog kun je lezen wat ik er van vondt.

De tickets heb ik via Social deal gekocht voor 15,- p.p in plaats van € 22,50 (online) / € 27,50 ( aan de kassa!)

Als je wildlands binnenkomt, kom je op een heel groot plein en dan zie je 3 verschillende werelden: Jungola, Serenga en Nortica.

Jungola: Zoals het woord het al een beetje zegt, hier kom je in een soort jungle terecht. Hier vindt je onder andere maki’s, python’s , vleermuizen, vlinders en slinger apen. Ook kun je hier in een bootje stappen voor een boottochtje door de jungle. Tijdens dit boottochtje kom je heel dicht langs olifanten en de slingerapen. Je kunt het ook vanaf boven ontdekken door middel van touwbrugen die boven langs gaan. Hier is ook een mooie vlindertuin waar je door alle mooie vlinders door loopt.

Het boottochtje vondt ik heel leuk in de jungola en ik vondt het ook gaaf dat de dieren los rond lopen, zo kan je hele mooie foto’s maken en de dieren goed van dichtbij zien.

Serenga: In de serenga kun je een safari tochtje maken over de savanne waar je ineens heel dichtbij de o.a giraffes, neushoorns en zebra’s komt. Ook kun je hier verder bavianen, prairiedogs en kamelen en nog veel meer zien! Ook is hier de attractie: de tweestrijd, een achtbaan.

Nortica: In de nortica kun je o.a de ijsberen, pinguins en zeeleeuwen zien. Ook hier kan een 4D testride maken. Je kijkt dan naar een soort film over de poolgebieden en het lijkt dan alsof je daar echt bent door de bewegende stoelen etc.

Bij ons bezoek konden we helaas niet naar de ijsberen wegens verbouwing van wildlands, dat was jammer. Voor de rest heb ik me prima vermaakt.

Als je het hele park door gaat lopen ben je een mooi tijdje bezig, je kan niet van wereld naar wereld lopen. Als je een wereld helemaal gezien hebt kom je weer uit op het plein.

Ik zelf vindt het echt een heel mooie uitgebreid en ingedeeld park, er zijn veel dieren die los lopen maar bij sommige verblijven moet je even een tijdje wachten wil je de dieren zien, ik vindt het fijn dat ze zoveel ruimte hebben!

Ook kun je op veel plekken souvenirs kopen en zijn er veel horeca gelegenheden. Het parkeren heb ik nu rond de 6,- euro voor betaald, bij mijn vorige bezoek was dat 10,-

Het park vindt ik zeker een aanrader, je kunt er zoveel zien en beleven. Je hebt natuurlijk ook shows en je kan het zien als de dieren eten krijgen. Vindt het zeker een bezoekje waard, voor jong en oud.

53 Reacties op “Wildlands Emmen”

 1. Vroeger vond ik Emmen veeeeel leuker. Wij vonden het erg tegenvallen, maar de dieren zijn en blijven altijd leuk. Waar je ze ook plaatst 🙂

  Like

 2. Ik ben nog nooit geweest bij Wildlands Emmen, maar het lijkt me echt super om hier een keer op bezoek te gaan. Wat een prachtige dieren en super dat ze veel vrij lopen om je heen.

  Like

 3. De foto’s willen helaas niet laden (na verschillende pogingen..) maar zoals je het beschrijft moet het echt prachtig zijn daar!

  Like

 4. Wij kwamen hier vroeger vaak, toen het nog gewoon Dierenpark Emmen was. Fijn om te lezen dat de dieren er nog steeds veel ruimte hebben en mooi dat je zo’n leuke dag gehad hebt.

  Like

 5. Wat vond je ervan? Mijn zus gaat regelmatig met haar kids ernaar toe want ze hebben er een jaarabonnement. Ik mijd al jaren de dierentuin omdat ik nergens naartoe ga waar dieren opgesloten worden, maar het lijkt me voor kinderen erg leuk.

  Like

 6. Ah ik wil daar echt altijd nog eens heen. Helaas is het vanaf hier super ver weg! Misschien maar eens een weekendje plannnen, want dit ziet er wel echt top uit!

  Like

 7. Wildlands in Emmen staat nog steeds op mijn to visit lijstje! Ben heel benieuwd hoe het geworden is sinds de verbouwing van de oude dierentuin.

  Like

 8. Ik wil zeker nog een keertje naar Wildlands, maar dan wel op een doordeweekse dag zodat ik ook lekker rustig foto’s kan maken.

  Like

 9. Wat leuk! Ziet er ook wel beter uit dan een ‘normale’ dierentuin. Wel een einde uit de richting voor mij, maar zeker leuk om een keer naar toe te gaan.

  Like

 10. Wat leuk! Ik geloof dat ik er nog niet eerder ben geweest. Heel erg leuk om met ons dochtertje te doen. De prijzen zijn tenminste nog normaal (vergeleken met bijvoorbeeld de Efteling).

  Like

 11. Ze zijn toch van plan om doordat er veel te weinig bezoekers komen, het attractiegedeelte te verminderen en er weer meer een traditionele dierentuin van te maken. Merkte je al wat van die ombouw?

  Like

 12. Ik ben er nog niet geweest, terwijl ik er eigenlijk niet heel ver vanaf woon. En onze kids zijn gek op dierentuinen.. de prijs houdt me een beetje tegen, maar misschien eens de acties in de gaten houden. Het klinkt in ieder geval wel leuk.

  Like

 13. Ken het niet maar het doet denken aan Pairi Daiza in Belgie. Ik denk dat dat net nog iets groter is.
  Socialdeal is top, ben onlangs nog 2x op restaurant geweest met een bon, werkte prima.

  Like

   1. Ik heb al enkele keren voor de cinema bij ons in de buurt een ticket besteld. Je moet dan steeds gaan zoeken welke tickets er reeds gebruikt zijn en niet. Ze verdwijnen niet altijd automatisch wanneer je ze verbruikt!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: