reizen

Plitvice meren – Kroatië

Afgelopen week zijn we naar de plitvice meren geweest, een park vol met mooie wandelroutes en vooral watervallen. Een heel beroemd park in Kroatië, lezen jullie weer mee?

Rond 8 uur kwamen we aan bij het park, nadat we de auto geparkeerd had konden we het park in gaan. Eenmaal het park ingekomen, zie je direct al de prachtige, grote waterval.

Wij hebben gekozen voor route B. Maar als je in het park bent, kun je alsnog van route veranderen of gewoon vrij lopen. Bij ons route hadden we een boottocht en trein (bus) tocht inbegrepen.

Heel eerlijk gezegd vond ik het treintje en de boot een beetje tegenvallen. Maar dat komt omdat ik niet wist wat er ging komen, ik ging blanco naar dit park toe. Tuurlijk was het bootje leuk maar je werd gewoon van de ene naar de andere kant van het meer gebracht. Duurde denk ik nog geen 10 minuten. En het treintje bracht je echt met een saaie route naar het andere station. Je zag tijdens de ritjes niks bijzonders en dat vond ik jammer!

Sommige stukjes van de route waren wel pittig maar over de gehele route viel het wel mee. Je had soms lange trappen die het pittig maakte. Die trappen hebben dan ook van die irritante, ongelijke traptreden.

Lopen met een buggy of rolstoel etc is hier dan ook echt geen aanrader. De paadjes zijn daar niet echt voor gemaakt. Je hebt ook onwijs veel trappen en je komt over smalle houten paadjes over het water heen etc. Toch zagen we mensen met een buggy, heel veel respect want het is echt geen doen.

Het park is absoluut een echte aanrader, ik kan er van alles over zeggen om jullie enthousiast te maken maar jullie moeten echt zelf heen gaan om verliefd te worden op dit prachtige park. Alleen dat water al, zo mooi om te zien.

Als je mij kent, weet je sowieso dat ik kan slagen in Souvenirs winkeltjes. Ik spaar sowieso magneten van overal waar ik kom zodat die herinnering voor altijd bij mij blijft. Ook hou ik een travel journal bij en daar verzamel ik ook wel eens dingetjes voor. Natuurlijk ook een ansichtkaartje mee en de boekenlegger vond ik gewoon onwijs schattig en mooi.

Tips:

  • Neem wat drinken mee maar niet teveel, in het park heb je genoeg gelegenheden om wat te drinken en eten.
  • Boek minimaal 2 dagen van te voren. Het is ook verplicht om je tickets online te kopen.
  • Doe kleren aan die prettig zitten, je gaat veel lopen in het park.
  • Plan van tevoren de route ( ook al kun je in het park nog switchen) kies ook via welke ingang je begint.
  • Draag wandelschoenen of in iedergeval schoenen waar je lang op kunt lopen.
    Honden mogen mee, aan de riem.
    Direct bij de ingang heb je al souvenirs winkels, hoe verleidelijk het ook is, koop er niks want die souvenirs winkels zijn er aan het einde van de wandeling ook nog. Niet leuk als je daar de hele dag mee moet sjouwen.
De plitvissen (even lachen om mijn grap aub)

Mocht je ooit eens in Kroatië komen, plan dan absoluut een bezoekje aan de plitvice meren! Echt een bucketlist puntje en je kan er zulke prachtige foto’s maken. Je kunt de dag/wandeling zo lang maken als je zelf wilt maar elke oppervlakte van dit park is gewoon prachtig.

Op de kleine teleurstelling van het treintje en het bootje na, is het echt een prachtig park! We hebben prachtige dingen gezien en het wandelen in het park was heerlijk. Echt een sprookjeswereld waar je in terecht komt. Mooie watervallen, prachtig helder water. Echt een park om nooit meer te vergeten!

Ben jij al eens bij de plitvice meren geweest? Zo nee, zou je dat willen?

36 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: