5 maand chauffeur nu

We zijn nu ondertussen 5 maand verder bij de nieuwe werkgever en natuurlijk nu 5 maand echt chauffeur. De tijd gaat echt zo onwijs snel, het voelt gewoon als gister dat ik dat gesprek had gehad en aangenomen werd.

Ik had zelf verwacht dat het niet zo goed zou gaan als dat het nu gaat. De routes gaan goed en het docken ook. Direct vanaf het begin eigenlijk al. Ik kan ook wel merken dat ik zelfverzekerder ben geworden door dit werk. In het begin vondt ik het echt spannend om naar nieuwe adressen te gaan gewoon omdat ik dacht hoe zal de situatie daar zijn: docken? Achteruit het terrein op, ergens op terrein keren etc. Maar nu maak ik me daar echt niet meer druk om, ik zie het wel, en als ik ergens kan komen kan ik er ook weer wegkomen. Adressen die ik in het begin spannend vondt on te komen heb ik nu totaal geen moeite meer mee. Ook vondt ik het altijd spannend als ik ergens aan moest docken en er heel veel andere chauffeurs /mannen bij waren, dat zette echt heel veel druk op me. Nu vindt ik dat heel normaal en heb ik er geen problemen mee, voelt dan altijd extra lekker als je in 1 keer voor het dock staat. Heb nu ook al wel een handigheid in dingen gevonden. Ook merk ik dat ik sneller ben geworden dan in het begin, dat is waarschijnlijk heel logisch maar dat voelt wel goed.

Ondanks het werk kan ik nog best wel veel in mijn vrije tijd doen, zie ik mn vrienden nog best wel veel en ben ik gelukkig ook nog veel met mijn lieve hondje. Alleen is het heel erg afwisselend, dan werk ik overdag, dan ’s avonds, dan wel in het weekend, dan niet in het weekend. Opzich is dat wel fijn anders wordt het ook zo saai en standaard allemaal. Alleen het voor uit plannen gaat wat lastig.

Maar ik heb het prima naar mijn zin, nog steeds, heb leuke collega’s en leuke klanten. Net een jaarcontract gekregen en CE (trekker+oplegger) rijles aangevraagd, dat zijn dus mooie vooruitzichten.

Ik heb nog steeds geen seconde spijt gehad van deze keuze en ik ben blij dat ik ondanks alles toch nooit opgegeven heb. En ik ben blij dat ik even gestopt ben met rijles en rij ervaring op heb gedaan op de bakwagen want ik heb nu veel meer vertrouwen in mijzelf en ga gemotiveerder met CE rijles bezig.

38 Reacties op “5 maand chauffeur nu”

 1. Wat leuk, een vrouwelijke chauffeur! Mijn stiefvader is ook vrachtwagenchauffeur en volgens hem is het het mooiste beroep dat er is. Als kind ging ik ook regelmatig mee (sowieso elke schoolvakantie), super leuk!

  Like

 2. Ik vind het super stoer dat je vrachtwagen rijdt. Er zijn niet zoveel dames die dit doen. Fijn dat je je plekje hebt gevonden. Plezier in je werk is namelijk ontzettend belangrijk!

  Like

 3. Wat fijn dat het je zo bevalt ! Ik zou nooit dit werk kunnen doen. Ik zie mezelf niet op zo’n groot ding zitten. Ik ben wel eens met mijn vader mee geweest maar dat vond ik zo saai Haha

  Like

   1. Zo stoer dat je vrachtwagen chauffeur bent. Ik vind rijden met een caravan al verschrikkelijk. Ik doe het veels te weinig. Juist uren maken zorgt dat je er goed in wordt, blijkt ook wel uit jouw verhaal. Super tof.

    Like

 4. Wat gaaf dat je al weer vijf maanden vrachtwagen chauffeur bent! Echt heel goed van je dat je nu zelfverzekerder bent geworden nu het zo goed gaat! Ik vind het echt heel gaaf wat je doet!

  Like

 5. Respect. Ik vind parkeren met onze ruime gezinswagen al een crime. Fijn dat je merkt dat je al doende meer zelfvertrouwen krijgt. Lijkt me een mooie bevestiging voor jezelf dat je op de goede weg zit.

  Like

 6. Geweldig! Toen we gingen verhuizen heb ik zelf in onze gehuurde verhuiswagen gereden. Ik weet nog hoe stoer ik mij voelde. Vooral toen ik uit de wagen sprong om zelf te tanken. Mooi dat je daar jouw beroep van heb kunnen maken.

  Like

 7. Gefeliciteerd met je jaarcontract! En goed om te lezen dat je door ‘doen’ nog meer zelfvertrouwen hebt gekregen in wat je doet. Ik vind het hartstikke stoer. En ik heb altijd veel respect voor vrachtwagenchauffeurs die ‘even’ achteruit moeten inparkeren. Want dat is volgens mij veel moeilijker dan hoe het eruit ziet.

  Like

  1. Wat leuk, een vrouwelijke chauffeur! Mijn stiefvader is ook vrachtwagenchauffeur en volgens hem is het het mooiste beroep dat er is. Als kind ging ik ook regelmatig mee (sowieso elke schoolvakantie), super leuk!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: