vrachtwagen

Mijn droom om chauffeur te worden

Hebben jullie ooit jaren lang een droom gehad, of ooit één hele grote droom. Zo’n droom die je toch wel heel graag werkelijkheid wou maken, maar wat gewoon tijd nodig had. Maar waar je toch stiekem diep van binnen dacht dat je het toch nooit ging halen. Tot je je er eindelijk mee bezig kon om je droom waar te maken.

Mijn droom was altijd vrachtwagenchauffeur worden. Maar nu ik de papieren heb, begin ik deze droom steeds meer te haten en vraag ik me af of dit wel is, wat ik echt wil. En of ik het überhaupt alsnog ooit kom te doen.

Zoals jullie in mijn vorige blogs hebben kunnen lezen, heb ik er veel voor moeten doen om mijn rijbewijs te halen, het zat bij mij niet mee, kende veel tegenslagen, maar ik gaf niet op.

Twee jaar lang heb ik bij een transportbedrijf gewerkt en door dat bedrijf heb ik de chauffeursopleiding kunnen doen. Maar toen het er op aan kwam, werd er tegen mij gezegd: als je je rijbewijs hebt, houdt het voor jou hier bij ons op.

Twee jaar lang heb ik er naar uitgekeken om bij dat bedrijf de vrachtwagen op te kunnen. En wanneer het dan eindelijk zo ver is.. niet eerlijk.

Bij mij in de klas zaten denk ik nog 7 mensen die bij hetzelfde bedrijf zaten, ik en nog iemand anders moesten weg. De rest mocht blijven. Mijn klasgenoten hadden het rijbewijs al veel sneller gehaald als mij, en die waren ook al aan het rijden. Ik gun het ze echt van uit het diepste van mijn hart, maar waarom moet ik dan weer weg..

Dik 2 jaar heb ik letterlijk gevochten, al zoveel jaar ben ik aan het wachten en dat allemaal voor mn vrachtwagenrijbewijs. En nu lijkt het net of ik alles voor niks heb gedaan. Nu kan ik eindelijk doen wat ik al die jaren zo graag wil, en nu kan het gewoon niet.. want ze willen alleen maar ervaring zien. Wat verwacht je van een 19 jarige? 25 jaar ervaring? Zo zien ze het het liefst allemaal wel.

Alle vrachtwagenchauffeur vacatures heb ik ondertussen al gehad, nu reageer ik op vacatures voor pakketdiensten met een busje. Maar hier weer hetzelfde probleem, 2 jaar ervaring wordt er verwacht. En mijn auto rijbewijs heb ik nog geen jaar.

Ik wou altijd heel graag in de toekomst met de vrachtwagen winkels en restaurant etc bevoorraden. Bij een werkgever hier in de buurt heb ik heel vaak geprobeerd om daar terecht te komen. Gewoon omdat ik daar zo super graag wou werken. Meerdere malen gesolliciteerd. Toen ik een BBL plek zocht en toen ik een maand geleden zonder werk kwam te zitten ook. Via een omweg ( uitzendbureau) 2 week geleden toch bij het bedrijf terecht gekomen, ik mocht 3 dagen proef draaien. De 2e dag werd er tegen mij gezegd dat ik niet weer hoefde te komen, even hard gezegd omdat een meisje het werk niet aan zou kunnen. Terwijl ik had gezegd dat ik het wel aan zou kunnen. Maar er werd mij verteld dat het sowieso te zwaar werk zou zijn, als dat niet nu was, dan wel over 3/4 week.

Weer een dikke tegenslag, dat was echt het bedrijf waar ik zo graag zou willen werken, en ik baalde ook echt want ik had het er heel erg naar mijn zin. Ik zag het totaal niet aankomen.

En zo zijn er heel veel van die gemene streken geflikt de laatste paar maanden. Waar je niks aan kan doen dat het gebeurd is op de manier hoe het gegaan is. Maar je kan er niks over zeggen omdat je net een plekje lager als de anderen staat. Je woorden hebben de kracht niet om mensen van gedachten te laten veranderen, want hun oordeel staat al vast. Onterecht.

Ik wil dit zeker niet opgeven want het is een droom die ik al jaren heb. Maar als meisje zijnde met geen ervaring, moet je veel geluk hebben om er tussen te komen merk ik al.

Ik heb toch niet al die tijd gevochten om hier nu te gaan opgeven. Maar ik heb toch ook niet al die tijd gevochten om werk te gaan doen wat me helemaal niet aanspreekt..

Als iemand iets weet, laat het alsjeblieft weten in de reacties. Hou je ogen voor mij open en laat het me weten in de reacties. Mijn dank is echt heel groot. Ik wil op een bakwagen rijden en ik woon in Groningen.

24 reacties

Geef een reactie

%d