Boek: levenslang

In deze blog vertel ik jullie over het boek levenslang. Geschreven door Ineke Baron en Niels de Jong.

Het boek levenslang is gebaseerd op een echte moordzaak. Op internet heb ik alles kunnen vinden over deze moordzaak.

De naam van de moordenaar is Marthin S, 37 jaar en komt uit Winschoten , in 2004 heeft hij zijn vrouw, schoonmoeder en schoonvader neergestoken in hun huis in Appingedam. Daarna is hij met zijn 4 maanden oude zoontje in het eemskanaal gesprongen. Daar wou hij zichzelf en zijn zoontje van het leven beroven. Ineens bedacht hij zich en klom uit het water, ietsjes later werd hij aangehouden door de politie en gearresteerd.

Dit boek neemt je mee in een gruwelijke moordzaak. Dit boek verteld over Marthin ( Bob in het boek) zijn verleden, maar ook alles wat in zijn hoofd om ging. Hoe hij op bepaalde dingen reageerde, en hoe alles in zijn leven ging. Vanaf kleins af aan was hij al een probleemkind. Zijn moeder wist niet meer wat ze met hem aanmoest. Hij had heel veel schulden, hij had de ene werkgever na de andere. Maar waar is het allemaal zo erg mis gegaan? Hoe kan je het in je hoofd halen om 3 volwassenen, 1 baby en jezelf van het leven te willen beroven? Als dit alles je nieuwsgierig maakt, raadt ik het je aan om dit boek te gaan lezen.

Ik vindt het echt een heel heftig en aangrijpend boek. Dit is wel het genre ook waar ik heel erg in geïnteresseerd ben. Mensen doen domme dingen waar ze later spijt van krijgen, maar dit. Hoe hij dit in zijn hoofd gehaald heeft kan ik nog steeds niet bij. Vooral als je leest hoeveel hij van zijn vrouw hield en hoe dankbaar hij zijn schoonouders was voor alles wat ze voor hem deden.

Heb je dit boek al eens gelezen? Zo, ja wat vondt jij er van? Of zou je dit boek zelf eens willen lezen? Heb je zelf een boek die op dit boek lijkt, vertel mij de titel in de reacties.

3 Reacties op “Boek: levenslang”

  1. Dit lijkt me echt een indrukwekkend boek. Volgens mij lees je er zo doorheen. Aan de andere kant vraag ik me af waarom ik als gezond mens zou willen weten wat er in zo iemand zijn hoofd omgaat…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: