vrachtwagen

Rijden in de sneeuw

Deze winter heb ik voor het eerst in de sneeuw gereden, spannend maar toch mooi! En nu de winter toch echt voorbij is, deel ik hier graag een blog over met jullie.

Toen ik hoorde dat er code geel kwam, vondt ik dat echt spannend. Met de auto had ik nog nooit in de sneeuw gereden en nu werd de eerste keer zelfs met de vrachtwagen.

‘S middags begon het heel lichtjes te sneeuwen, ik had even de tijd om thuis avond te eten. Toen ik weer weg reedt van huis, sneeuwde het nog steeds heel lichtjes. Op de snelweg lag wel heel wat sneeuw. Toen ik daar eenmaal van af was leek er niks aan de hand. De weg was sneeuw vrij en op de weilanden was ook geen vlekje wit te zien. Ik dacht dat het allemaal wel mee ging vallen.

Na een uurtje begon er steeds meer sneeuw te vallen en er kwam ook geen eind aan. Inmiddels lag er een heel pak sneeuw.

Eigenlijk had ik geen idee hoe glad het eigenlijk was tot ik even de auto uit ging. Bij een klant waar ik eventjes moest wachten zag ik heel wat mensen onder uitgaan. Jup, het was wel echt glad ja.

Toch ziet het er wel echt prachtig uit als alles wit is en de vlokjes naar beneden vallen, alsnog zit ik dan liever thuis op de bank er van te genieten. Maar helaas ben ik op zo’n leeftijd dat dat niet meer kan en zeker met dit beroep kan je er niet onder uit. Door je angsten aan te kijken kom je er alleen maar over heen. Elk nadeel heeft ook zijn voordeel.

Dit jaar heeft het maar kort gesneeuwd maar toch was er wel steeds een mooi pak gevallen. Door dit kleine beetje ervaring wat ik nu heb met de sneeuw zie ik al minder tegen de winter voor volgend jaar op. Ik heb het nu meegemaakt en het valt best mee als je er zelf gewoon rekening mee houdt. Tuurlijk zit een ongeluk, zeker met zulke weersomstandigheden in een klein hoekje maar er waren ook chauffeurs en natuurlijk ook veel automobilisten die met een mooie snelheid over de linkerbaan heen gingen op de snelweg. Dan zoek je het zelf ook een beetje op, en ik snap ook wel dat er bij sommige chauffeurs misschien een paar waren die het veel extremer gewend zijn en internationaal rijden met sneeuwkettingen en alles, maar voor hetzelfde geld zit jij met je hoge snelheid op links en gaat er wat mis met een auto/vrachtwagen op rechts. Het is toch echt gevaarlijk dat sneeuw.

Ik ben blij dat het dit jaar niet zo veel was en dat ik er dus even aan kon ” wennen ” Nu is rijden met dit weer niet mijn favoriet maar winter 2020, kom maar op.

Gaan jullie er juist met de auto op uit als het gesneeuwd heeft of sluit je jezelf het liefst op in huis?

38 reacties

Geef een reactie

%d