Rijden in de sneeuw

Deze winter heb ik voor het eerst in de sneeuw gereden, spannend maar toch mooi! En nu de winter toch echt voorbij is, deel ik hier graag een blog over met jullie.

Toen ik hoorde dat er code geel kwam, vondt ik dat echt spannend. Met de auto had ik nog nooit in de sneeuw gereden en nu werd de eerste keer zelfs met de vrachtwagen.

‘S middags begon het heel lichtjes te sneeuwen, ik had even de tijd om thuis avond te eten. Toen ik weer weg reedt van huis, sneeuwde het nog steeds heel lichtjes. Op de snelweg lag wel heel wat sneeuw. Toen ik daar eenmaal van af was leek er niks aan de hand. De weg was sneeuw vrij en op de weilanden was ook geen vlekje wit te zien. Ik dacht dat het allemaal wel mee ging vallen.

Na een uurtje begon er steeds meer sneeuw te vallen en er kwam ook geen eind aan. Inmiddels lag er een heel pak sneeuw.

Eigenlijk had ik geen idee hoe glad het eigenlijk was tot ik even de auto uit ging. Bij een klant waar ik eventjes moest wachten zag ik heel wat mensen onder uitgaan. Jup, het was wel echt glad ja.

Toch ziet het er wel echt prachtig uit als alles wit is en de vlokjes naar beneden vallen, alsnog zit ik dan liever thuis op de bank er van te genieten. Maar helaas ben ik op zo’n leeftijd dat dat niet meer kan en zeker met dit beroep kan je er niet onder uit. Door je angsten aan te kijken kom je er alleen maar over heen. Elk nadeel heeft ook zijn voordeel.

Dit jaar heeft het maar kort gesneeuwd maar toch was er wel steeds een mooi pak gevallen. Door dit kleine beetje ervaring wat ik nu heb met de sneeuw zie ik al minder tegen de winter voor volgend jaar op. Ik heb het nu meegemaakt en het valt best mee als je er zelf gewoon rekening mee houdt. Tuurlijk zit een ongeluk, zeker met zulke weersomstandigheden in een klein hoekje maar er waren ook chauffeurs en natuurlijk ook veel automobilisten die met een mooie snelheid over de linkerbaan heen gingen op de snelweg. Dan zoek je het zelf ook een beetje op, en ik snap ook wel dat er bij sommige chauffeurs misschien een paar waren die het veel extremer gewend zijn en internationaal rijden met sneeuwkettingen en alles, maar voor hetzelfde geld zit jij met je hoge snelheid op links en gaat er wat mis met een auto/vrachtwagen op rechts. Het is toch echt gevaarlijk dat sneeuw.

Ik ben blij dat het dit jaar niet zo veel was en dat ik er dus even aan kon ” wennen ” Nu is rijden met dit weer niet mijn favoriet maar winter 2020, kom maar op.

Gaan jullie er juist met de auto op uit als het gesneeuwd heeft of sluit je jezelf het liefst op in huis?

38 Reacties op “Rijden in de sneeuw”

 1. Hmmmm, ik rijd liever niet met hevige sneeuwval, maar soms moet je inderdaad wel. Ik moet eerlijk bekennen dat het mij heel spannend lijkt met zo’n (grote) vrachtwagen. Respect dat je het doet. En ja, je moet wel natuurlijk. Maar toch.

  Like

  1. Als ik niet moet, dan rijd ik liever niet in de sneeuw. Het rijden gaat nog wel. Maar bij mijn werk moet ik dan ergens in de wijk inparkeren en dat vind ik helemaal niets. Ik rij ook liever als ik weet dat er gestrooid is, niet te vroeg dan is de ergste gladheid er af.

   Like

 2. Ik ben altijd heel gefocused wanneer ik in de sneeuw rij, ik doe het super graag en wanneer er geen gevaar rondom mij is dan wil ik is zien als ik rem hoe ik glijd 🙂 ik vind men auto onder controle proberen houden zo fijn 🙂

  Like

 3. wat beschrijf je die eerste keer in de sneeuw rijden mooi ! Chapeau. Ik vind rijden als het sneeuwt toch iets wat je alleen doet als het moet

  Like

 4. hier geen enkel probleem met rijden in de sneeuw. gewoon je rijgedrag aan passen. Als het echt heel hard sneeuwt, blij ik natuurlijk ook liever thuis en ga lekker ene wandeling maken

  Like

 5. Denk dat ik niet zo snel vrijwillig de deur uit ga als het sneeuwt, maar als je weg moet dan is het niet anders. Vorig jaar mocht ik eerder naar huis omdat het vanwege de sneeuw rustig was in de winkel en toen had het in die paar uur ook heel veel gesneeuwd. Ik voelde wel echt dat de auto op stukjes weg gleed, was wel spannend.

  Like

 6. Ik doe eigenlijk geen van beide, maar ik vind wel dat er door veel autorijders altijd erg overdreven gereageerd wordt als het sneeuwt. Ga niet de weg op het is gevaarlijk, het is glad etc. Het is ook hoe jij je gedraagt in de auto. Als je je rijgedrag aanpast, valt vaak allemaal wel mee…

  Like

 7. Ik vind rijden met sneeuw best heel eng. Vooral vanwege de mensen achter mij die dan gaan zitten drukken dat ik sneller moet rijden. Ik weet ook wel dat ik moet doorrijden maar dat vind ik dan juist eng met de gladheid….

  Like

 8. Ik vind dat met de auto soms echt levensgevaarlijk. Ik weet niet, maar ik denk juist dat ik dan liever in een vrachtwagen zit.. dat lijkt veiliger en steviger ofzo, maar geen idee haha.

  Like

 9. Jeetje wat een stoere chick ben je. Ik ben een keer uit de bocht gegleden op een rotonde, moet zeggen dat ik sindsdien niet meer zo’n held ben met sneeuw!

  Like

 10. Ik heb tijdens mijn rijlessen een leraar gehad die tijdens een les doodleuk liet zien wat slibben is en hoe je moet ingrijpen… Toch hou ik het rijden in de sneeuw liever beperkt.

  Like

 11. Wat cool dat je met een vrachtwagen kunt rijden (ik vind in m’n Up op een hele drukke snelweg al soms een hele uitdaging hahaha) en dan ook nog in de sneeuw. En hoe stoer dat je je angst recht in de ogen aankeek: love it! Laat die sneeuw maar komen.

  Ik kreeg op een gegeven moment na het behalen van m’n rijbewijs ineens snelweg angst, doordat een auto en ik tegelijk naar dezelfde baan wilde wisselen. Dat ging maar net goed maar had pas 1 dag m’n rijbewijs of zo. Toen ik een nieuwe baan kreeg moest ik wel. Nog steeds trots dat ik dat gewoon gedaan heb. Heb geleerd nooit naar mijn angsten te luisteren.

  PS: als ik deze foto’s zie stel ik me weer helemaal voor hoe koud t was, ik ben zoooo blij dat t nu zomer is!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: