Mijn avonturen,  vrachtwagen

Dagje naar de DAF fabriek en museum

Joehoe! Eindelijk was het deze week zo ver. Misschien kunnen jullie het nog herinneren uit een eerdere blog, ik heb in December tijdens de dag van de vrachtwagenchauffeur kaartjes gewonnen voor een bezoek aan de DAF fabriek en DAF museum. Ik was er al eens een keer met de chauffeursopleiding geweest maar ik wou ook graag een keer met mijn vader heen en dat heeft nu eindelijk mogen gebeuren. In deze blog vertel ik jullie wat we gedaan hebben en wat ik er van vond.

Voor mij en mn vader was het een vroeg dagje, om 5 uur ging onze wekker en om 06.00 vertrokken wij naar Eindhoven. Nog even getankt en toen kwamen wij rond 09.15 aan in Eindhoven. Het is eigenlijk een groot park waar je binnen rijdt maar gelukkig werden we bij de slagboom opgevangen en werd ons verteld waar we moesten parkeren. Eenmaal geparkeerd en bij de goede plek aangekomen, kwam al snel een groter groepje van mensen die er ook bij hoorde . Toen zijn we met de bus naar de ontvangst hal gegaan waar de laatste serie DAF trucks stonden. Toen mochten we op de 2e verdieping een bakje koffie drinken en terwijl we wachtte op de andere helft van ons groepje.

Toen we de koffie op hadden, werden we naar de fabriek geleid waar een treintje voor ons klaar stond. We hadden instructies gekregen, gewoon de standaard regeltjes, niet je handen / voeten buiten boord, blijven zitten etc. Maar the big thing: ik mocht helaas geen fotos maken wegens de privacy van de medewerkers, ook wel logisch!we hadden een beeldscherm in het treintje en die vertelde over wat we om ons heen zagen en ook de (vrouwelijke) bestuurder had een microfoon waar ze het e.e.a in vertelde aan ons. We zijn alle fabrieken doorgekomen en dit duurde ongeveer 3 kwartier. Was super interessant om te zien! Zo groot is het, veel word met machines gedaan maar er wordt ook nog veel met de hand gedaan. Super om te zien en ongelofelijk dat er aan het eind van het proces zo’n mooie grote DAF uit komt.

Hieronder vind je een paar foto’s die ik gevonden heb op De daf site , aan de linkerkant van de foto zie je hoe het vroeger ging en aan de rechterkant zie je hoe het nu gaat in de fabriek. Bijzonder om te zien hoeveel er is veranderd, kijk alleen al naar de auto’s zelf.

Bron http://www.daf.com
Bron http://www.daf.com
Bron http://www.daf.com
Na het bezoek aan de fabriek, konden we nog even in de 3 blauwe DAFjes en was het tijd voor een groepsfoto.

Daarna gingen we met de bus naar het DAF museum, eerst konden we genieten van een heerlijke lunch en daarna kregen we een rondleiding door de museum heen. Heel erg gezegd, gingen mn vader en ik na een tijdje zelf aan de wandel we waren niet de enige hoor. In het museum zie je oude vrachtwagens maar ook oude DAF personen auto’s, helaas maken ze die nu niet meer maar vroeger waren ze heel bekend! Alleen al om het auto’tje die net zo snel voorruit als achteruit kon. Was heel leuk om eens rond te kijken.

Ook was er een leuk winkeltje waar je daf producten kon kopen, kleding, miniatuurtjes, pennen, horloges etc. Maar Mandy heeft zich een keer in kunnen houden. Na afloop van de rondleiding kregen we nog wat te drinken en toen was het tijd om weer met de bus terug naar DAF te gaan. Ik heb zelf ook nog een voorbeeldje van hoe het toen ging en hoe het nu gaat. Ik kwam een klein DAFje tegen van de PTT post, en ik werk natuurlijk nu voor post nl. Als je goed kijkt op de bijrijdersstoel, zie je een zak die ik nog dagelijks gebruik, en natuurlijk zie je een vrachtwagen van hoe de post nu vervoerd word, hoe wij dat doen. Grappig he! En dan was toen dat DAFje al “huge”
Zeker een hele mooie dag gehad en als je van auto’s / vrachtwagens houdt, raadt ik je het ook zeker aan om eens een keer naar dit mooie museum te gaan in Eindhoven. Misschien ook leuk om te lezen: Dagje in een oldtimer DAFje toeren , hier ging ik samen met mijn vader in een oldtimer DAF autotje toeren een hele middag. Hieronder volgen nog een paar foto’s van deze leuk dag! Bijzonder om hier weer te mogen zijn, zeker nu ik er wat meer verstand van heb haha! Een dag om nooit weer te vergeten. Maar dat dit een super dag was voor mij, konden jullie waarschijnlijk al verwachten omdat ik een super grote DAF fan ben.

27 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: