Boeken,  reviews

Boek: Je bent jong en je krijgt wat

Vandaag heb ik weer een boek voor jullie, het boek is al een tijdje uit maar ik heb hem net pas gelezen. Misschien kenden jullie hem dus al, als je hem niet kent, is het zeker de moeite waard om hem te lezen. Deze blog gaat over het boek: Je bent jong en je krijgt wat.

Je bent jong en je krijgt wat

Waar gaat “ Je bent jong en je krijgt wat.” over?

Het boek gaat over Monique van Loon, zij krijgt op 28 jarige leeftijd te horen dat zij baarmoederhals kanker heeft. In je bent jong en je krijgt wat verteld Monique hoe zij alles doorstaan heeft, welke moeilijke “keuzes” zij op zo’n jonge leeftijd heeft moeten maken. Ze verteld over de afspraken en bezoekjes en de operatie maar ook over haar herstelperiode waarin ze ook nog genoeg tegenslagen krijgt, dingen die ze niet had verwacht. Maar ze is een echte vechter en laat zich niet kennen, stapje voor stapje. Een stukje verder fietsen, koffie halen om de hoek.

Wat vind ik van het boek:

Ik vind het echt een super mooi geschreven boek, Monique is echt super eerlijk en ik vind dat echt heel knap. Het onderwerp van dit boek is baarmoederhalskanker en dat is een heftig onderwerp maar Monique weet er goed mee om te gaan en er over te schrijven. Monique wil ook graag nog een boodschap overbrengen met dit boek en dat is: mensen, ga naar de dokter voor uitstrijkjes en laat je kind inenten tegen baarmoederhalskanker.

Het is echt een boek die je het liefst in één keer wil uitlezen, helaas had ik de pech dat dat niet kon maar dit is denk ik wel het boek die ik het snelst heb uitgelezen in mijn hele leven, komt echt doordat het boek zo aangrijpend is en door de manier hoe Monique er over schrijft. Echt een boek die super fijn weg leest en die ik iedereen kan aanraden om te lezen.

Ik heb dit boek gelezen op mijn e-reader. Ik heb een kobo abonnement en dit boek kon ik lezen via kobo.

Boek informatie:

  • Schrijver: Monique van loon.
  • Bladzijdes: 256.
  • Uitgever: Nieuw Amsterdam.
  • Datum: Maart 2020.

Hadden jullie al eens van dit boek gehoord? Of hem misschien al wel gelezen? Zo ja, wat vond je er van?

5 reacties

Geef een reactie

%d