Boeken,  reviews

Daar waar de rivier kreeften zingen

Vandaag heb ik weer een recensie van een boek voor jullie, namelijk het boek: daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens.

Toen ik voor het eerst van het boek hoorde, dacht ik: die wil ik lezen. Maar ik liet hem steeds links liggen want ik vond hem te prijzig. Later zag ik dat hij als E book €15,- goedkoper was dus heb ik hem gekocht voor €5,- ipv €15,-

Waar gaat het boek over?

Het boek gaat over Kya Clarck, een meisje dat opgegroeid is in het moeras. Op jonge leeftijd staat Kya er helemaal alleen voor en groeit ze in haar eentje verder op in het moeras. Ze ruilt vis en groente uit haar moestuintje voor onder andere Benzine voor haar boot en kleren etc. Kya gaat niet naar school en leert lezen door iemand die ze in het moeras heeft leren kennen. Kya zou nooit uit het moeras willen en ze word een succesvolle schrijver, ze schrijft boeken over dingen die ze in het moeras heeft geleerd. Op een dag vind er een moord plaats, een jongen waar Kya het heel goed mee kon vinden is vermoord. Het duurt niet lang tot Kya verdacht word.

Wat ik van het boek vond:

Ik kon het boek echt niet meer weg liggen. Ik ben sowieso een beelddenker maar ik voelde me helemaal thuis in het moeras door het boek. Ik was bij Kya en ik ging mee op haar bootje, ik zat er helemaal in en ik zag alles voor me. Ik kon het boek niet meer weg leggen en ik deed zo rustig mogelijk bij het lezen van de laatste bladzijdes. Ik wou niet dat het boek eindigde. Ik baalde echt toen ik hem uit had. Wat een heerlijk verhaal! Het is ook tot het eind boeiend. Je wil door blijven lezen. Ik raad echt iedereen aan om dit mooie boek gewoon te kopen!

Informatie over het boek:

  • Schrijver: Delia Owens
  • Vertaler: Mariëtte van Gelder.
  • Aantal pagina’s: 384
  • Publicatiejaar 2020
  • Uitgever: the house of books.

Heb jij het boek al gelezen of zou je hem willen lezen nav deze recensie?

2 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: