Hobby,  Hobby inspiratie

Interview met snailmailer Naomi.

Om mensen een ander beeld te geven als ” saai post versturen” heb ik voor jullie in deze blog een interview met Naomi. Naomi heb ik leren kennen door snailmailen. In deze blog verteld Naomi het 1 en ander over deze hobby.

Wat is je naam, je leeftijd en waar kom je vandaan?

Ik ben Naomi, ik ben 21 jaar (bijna 22) en ik kom uit helevoetsluis.

Hoelang ben je al bezig met snailmailen?

Sinds begin Juni 2018, net nadat ik geslaagd was🙈

Hoe ben je begonnen met snailmail?

Ik deed al aan swappen, en zo kwam ik snailmail tegen. Een speciaal instagram account aangemaakt en op zoek gegaan naar penpals

Hoeveel geld geef je ongeveer per maand aan snailmailen uit?

Dit verschilt heel erg, de ene maand koop ik heel veel knutselspullen en postzegels, en de andere maand weer wat minden. Denk dat het ongeveer €50/€100 per maand is, als je postzegels meerekent.

Ben je elke dag met snailmail bezig? Zo ja / nee, hoeveel tijd besteed je er aan?

Nee niet elke dag. Het verschilt of ik gewerkt heb en hoe lang. Op een vrije dag besteed ik er ongeveer 3-5 uur aan, en op andere dagen 1-2 uur of helemaal niet.

Hoeveel snailmail maatjes heb je?

Ik heb ze nog nooit geteld, als je “gewone” penpals meerekent denk ik wel een stuk of 20

Wat maakt snailmail zo leuk?

Verschillende mensen leren kennen, hun land en cultuur en het contact wat je met hen hebt. Ik hou ervan om lange brieven te krijgen met daarin mensen hun ervaringen en natuurlijk vind ik al die goodies ook leuk maar zonder net zo leuk!

Heb je ook nog andere hobby’s?

Shoppen en eten😂🙈

Wat voor materiaal gebruik je het liefst in je snailmails?

Ik gebruik vaak papier van de action of paperdistrict.nl , m’n washi tape komt vaak van aliexpress en stickers van overal en nergens. Vind het zelf ook heel leuk om thee mee te sturen

Heb je ooit iemand ontmoet waarmee je snailmailt?

Ik ben tegenwoordig wel aan het snailmailen met een goede vriendin van me, maar haar kende ik al voor het snailmailen.

Wat vinden mensen om je heen er van dat je aan snailmailen doet?

M’n neefje (12) lachte me vierkant dubbel uit, m’n moeder en vriend vinden het daar in tegen heel gaaf. Vooral als ze die mooie creaties zien die ik maak en/of krijg.

Doe je alleen aan nationaal post versturen of ook internationaal?

Ik doe het beide, heb een aantal penpals uit Nederland maar ook genoeg uit het buitenland.

Heb je nog andere dingen die je over snailmail wilt zeggen?

Nee niet dat ik zo even kan bedenken, behalve dat het natuurlijk hartstikke leuk is! Mensen denken vaak dat het moeilijk is, en veel geld kost. Maar ik vind het zelf belangrijk als er liefde in zit, en action heeft tegenwoordig zulke leuke spulletjes😍

Bijgevoegd kan je een foto van Naomi zien en ook een pocketletter die ze zelf heeft gemaakt met het thema Herfst. Ik hoop dat deze blog mensen van gedachten heeft veranderd, want het is namelijk helemaal niet saai of stom om nog post te versturen, het is juist hartstikke leuk!

4 reacties

Geef een reactie

%d