persoonlijk

Onze veranda | Verasol

Vandaag ga ik jullie vertellen over onze Tuin overkapping. Het leuke hokkie achter in onze tuin. Ik ben er niet heel erg vaak maar als ik er ben, dan is het super gezellig. In onze veranda staat ook één dier heel erg in de spotlight, benieuwd? Lees dan vooral verder.

Zoals ik net al zei, ik ben niet vaak in de veranda, dat komt omdat ik niet echt een zomer persoon ben en in de winter is het vaak te koud om er te zitten. Wij hebben wel een kachel in de veranda staan maar je moet ook echt wel dikke kleren aan doen als je er wil zitten. Toch ben ik er zo nu en dan wel met vrienden. Dan hebben we natuurlijk een super leuke dag / avond. Ik woon nog thuis dus als we in de veranda zitten, hebben we lekker veel privacy. De veranda is ook best afgelegen van de buren dus we kunnen lekker muziek draaien en wat luider praten.

In de winter hebben we vaak een jacuzzi in de veranda staan, heerlijk! Het enige nadeel is er weer uit gaan. Je staat dan lekker in een warme ruimte, en dan moet je bij ons nog best wel een stukkie lopen naar huis. Brrr!

Jacuzzi in de veranda

Misschien kunnen jullie het op bovenstaande foto al wel een beetje zien, de flamingo staat heel erg centraal in onze veranda. Dat is ooit, jaren geleden ontstaan door dat mijn zus en ik, een beeldje aan mijn vader hadden gegeven van een flamingo en daar hadden we opgeschreven: Flamongol. Zo is de flamingo een dingetje geworden in onze familie. En we wilden onze veranda een beetje inrichten met een zomerse/hippie tint vandaar dat de flamingo ook veel voor komt in ons hokkie.

In 2017 heeft mijn vader de veranda zelf gemaakt. Ik zeg wel veranda maar eigenlijk hebben we hem helemaal dicht gemaakt. Zo zitten we altijd lekker droog. Ik ben niet zo heel handig maar heel soms, hielp ik mijn vader een beetje. Al was het wel meer voor de foto’s, aan mijn hulp heb je niks. Ik probeer altijd zo goed mogelijk te helpen maar onbewust zorg ik altijd voor veel meer werk. Oeps.

Samen de veranda maken

Mocht je nou ook een leuke Overkapping willen, dan heb ik wel een leuk adres voor jullie. Namelijk: Verasol. De producten van Verasol kan je net als wat wij hebben gedaan zelf monteren maar je kan ook gebruik maken van de montageservice.

Verasol

Wie of wat is Verasol?

Verasol is een producent in Aluminium veranda’s / terrasoverkappingen en tuinkamers. Ze produceren alle producten zelf en verkopen deze via winkels en dealers in Nederland en Duitsland. Verasol biedt verschillende services aan, zoals: Inmeten, er komt dan een veranda specialist bij jullie thuis om het product op te meten. Maatwerk, Verasol kan de producten tot op de millimeter nauwkeurig op maat maken. Montage, Verasol komt het product graag bij jullie monteren. Geen project is Verasol te moeilijk.

Er worden verschillende termen gebruikt voor dezelfde producten, ik noem hier een paar synoniemen: Veranda, terras overkapping, overkapping en tuin overkapping.

Verasol

Toch zit er zeker wel verschil in. Als je een veranda uitbreidt met zijwanden en voorwanden zodat alle zijkanten dicht zijn, dan noem je dit een tuinkamer. Een veranda kan je op twee manieren plaatsen, vrijstaand of aan een huis/muur.

Een tuinkamer is weer iets anders dan een serre. Deze twee termen worden vaak door elkaar heen gebruikt. Er is één groot verschil. Een serre is een geïsoleerde ruimte waardoor je je woonkamer uitbreidt en dus deuren en/of ramen kan verwijderen. Een tuinkamer is een afgesloten ruimte alleen niet volledig geïsoleerd. Hierdoor kan je er wel aangenaam onder zitten wanneer je een heater aanzet, maar is het geen oplossing om je woonkamer te vergroten.

Even dromen..

Ik woon natuurlijk nog thuis maar als ik straks uit huis ben, wil ik heel graag weer een hokkie in de tuin. En het liefst dan een tuinkamer. Helemaal dicht, zodat je er in elk seizoen kunt zitten. En ik zou het dan Ibiza style inrichten met mooie woondecoratie voor buiten en binnen. Een mooie pallet bank met sierkussentjes en veel macramé en rotan. Schapenvachtjes en plantjes. Lichtjes aan de buitenkant erlangs. Ik zie het al helemaal voor me! Ik denk niet dat ik ooit zelf een tuinkamer in elkaar zet dus ik zou dan graag gebruik maken van montage service. Ik wil daar niet zelf mee lopen prutsen. Eerst maar eens een eigen plekje regelen! Dan verder kijken naar een tuinkamer.

Hebben jullie iets van een overkapping/ serre/ tuinkamer? Hoe hebben jullie hem ingericht?

Foto’s: Verasol.

25 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: