persoonlijk

Mijn eerste auto

In deze blog kunnen jullie lezen over mijn eerste auto, ik zou er alles aan doen om weer zo’n auto als die te krijgen, lezen jullie mee?

Mijn auto uitzoeken was echt een hel, niks was goed en het plaatje was gewoon nooit perfect bij mij. Dan was dit niet goed, dan was dat niet goed. Dan weer lelijke ronde koplampen dan weer een lelijke kontje dan weer de verkeerde kleur en dan gewoon lelijk van binnen. Nooit was het goed. Ik wou ook persé een diesel auto. Ik werk al van jongs af aan en toen ik 18 was, verdiende ik ook al een heel mooi bedrag voor een 18 jarige. Omdat ik natuurlijk al sinds mijn 16e bij een groot transport bedrijf werkte en ik toen al tussen de 40 en 60 uur werkte in de week, had ik al een mooi spaarpotje voor mijn auto.

En toen ineens, net toen je dacht dat het nooit meer zou komen, zag Mandy een auto waar ze direct in één keer verliefd op was. Een golf 5, 1.9 TDI. Dat moest hem worden! Mijn zus en zwager gingen mee naar de auto kijken en daardoor was de afstand niet zo belangrijk, de golf stond aan de andere kant van het land, in Tilburg. Toen we in Tilburg waren, kwamen we niet helemaal uit over de prijs. Diep van binnen was ik echt boos en verdrietig want ik MOEST die auto hebben. En ja hoor! Toen hadden we een deal. Rondritje gedaan en alles was goed. Toen zijn we daar naar de bruna gegaan en hebben we hem overgeschreven.

Ik met mijn net overgeschreven auto

Ik heb hem gekocht op stalen velgen, niet mooi maar nog geen geld voor echte mooie velgen, dus ik besloot wieldoppen te nemen. Rood is mijn lievelings kleur dus dat moest ook in de wieldop verwerkt worden natuurlijk. Ik had ook een rode met zwarte stuurhoes, rode dobbelsteentjes etc. Die wieldoppen had ik van mijn beste vriend gekregen. Auto poetsen was ook niet mijn ding, had ook geen zin. Op mijn werk, was hij zo weer vies.

Klompjes op dashboard is een must

Toen had ik eindelijk mooie, betaalbare velgen gezien. Die heb ik samen met mijn vader gekocht en de bandentopper had ze er direct onder gezet. Dit was het, mijn auto was PERFECT. Niks meer aan doen, hele plaatje was compleet! Die velgen maakte mijn auto echt af en ik was echt verliefd. Voor deze foto met mn nieuwe velgen, ben ik natuurlijk wel eerst naar de wasstraat geweest.

Een dag nadat ik die nieuwe velgen had, begon mijn auto een heel raar geluid te maken, hij maakte sowieso al wel de hele tijd geluid maar niet storend en ik dacht dat dat gewoon zo hoorde. Maar die dag na dat ik die nieuwe velgen had, was het geluid heel raar aanwezig en het klonk niet goed. Een hard tikkend geluid als ik mijn gas intrapte. Toen ik thuis was zei ik tegen mijn vader: pap, je moet even mee rondje rijden, auto klinkt niet goed. We stonden naast het huis en ik trapte het gas in en mn vader zei: laat maar staan Mandy, dit is echt niet goed.

Zo eigenwijs als ik was, ben ik ‘s avonds naar vrienden gegaan en gewoon in de auto wezen rijden. Die auto zou me echt niet zomaar laten staan, zou mn trouwe golfje nooit doen. Ineens was het geluid weg. Mn vader zei ga er alsnog maar mee naar de garage.

Toen die volgende dag ben ik naar de garage gegaan met mijn auto. Hele dag heb ik zenuwachtig thuis gezeten want ik dacht al dat het niet goed zou zijn. Aan het eind van de dag ben ik gebeld door de garage en werd mijn nachtmerrie werkelijkheid. De motor was niet goed meer. Koste wat het kost wou ik die auto weer aan de praat krijgen maar nadat ik het hele plaatje uitgerekend had, leek het me beter om een nieuwe auto aan te gaan schaffen. De kosten van een nieuw motorblok was die auto uit 2005 niet meer waard.

Die avond ben ik heel ver gaan lopen en op een bankje heb ik de hele avond zitten huilen. Die auto was echt mijn trots, net nieuwe velgen, het was hem gewoon helemaal. Maar helaas.. ik heb de auto te koop gezet en heb er nog een mooi bedrag voor gekregen.

Ondertussen weet ik dat die auto bij de sloop staat nu, er is door iemand anders een nieuw blok in gekomen en hij is geëindigd bij een oud klasgenootje van mij en die heeft hem naar de sloop gebracht.

Wat was jullie eerste auto?

Mijn 2 grootste liefdes

Laatste foto die ik van mijn golf heb #garage

Mijn nieuwe en oude auto

41 reacties

 • eemsxo

  Zelf heb ik wel al lang mijn rijbewijs maar ik heb nog niet echt een eigen auto nodig aangezien mijn werk in de buurt is en ik overal goed heen kan lopen. Ik pak altijd als ik een auto nodig heb de auto van mijn moeder hahaz

 • Janet

  Oh de eerste auto… Mijn eerste auto was een kleine oude renault.. het zag er niet uit maar het bracht me overal heen, dus het was al snel prima. 🙂 Nu rijd ik een peugeot, maar het is een Diesel dus ik wil binnenkort eigenlijk wel overstappen op een benzine omdat ik niet zo veel kilometers meer hoef te maken.

 • Saskia's wereld

  Wat balen als je eindelijk de auto van je dromen hebt gevonden dat je hem dan weer weg moet doen. Mijn allereerste auto was een Volkswagen Polo Fox. Echt een oud vierkant autootje. Maar wel een aantal jaar veilig in rond kunnen rijden.

 • feliceveenman

  Door een oogafwijking kan ik niet auto rijden, maar jeeetje wat zou ik het graag wel kunnen! Ik kan me gied voorstellen dat je verdriet had, dat je eerste echte eigen auto, het zo liet afweten!

 • Anja

  Oh nee, wat een drama. Daarom altijd eerst naar garage rijden en na laten kijken en vooral niet auto kopen op uiterlijk 😉 Mijn eerste auto was een peugeot 205

 • hippiemeisje: een persoonlijke blog

  Mijn eerste eigen auto was een Toyota Yaris van 1999, ik kocht hem in 2010 en was toen dus 26. Daarvoor nooit het geld gehad er een te kopen, maar ik werkte bij de thuisverpleging dus had wel een auto om mee rond te rijden en ik reed ook al met die van mijn ex uiteraard. Het merk of zo maakte me nie uit, die paste binnen het budget en leek oké.Meer moest dat voor mij niet zijn, de man die hem verkocht heeft er voor mij nog een andere autoradio ingestoken want die was nog met cassettes en ik wilde cd-speler. Deed die nog gratis en voor niks erbij en die autoradio had hij nog staan, dus moest ik ook niet betalen. De auto kwam van zijn zus, die nu zwanger was en daarom een grotere wagen had gekocht, maar zelf ook hele veel spijt ahd dat ze hem weg moest doen.

  Ik heb er nog 7 jaar mee rondgereden zonder echte kosten. Toen waren de rubbers van de schokdempers ingescheurd, dat was niet zo erg, die konden ze vervangen. Toen ze die wilden bestellen, blijk mijn model echter al zo oud dat ze niet enkel de rubbers moest vervangen, maar het hele systeem als ik het goed begreep. De prijs daarvan viel op zich ook nog mee, maar omdat ze daarvoor de hele achteras er eerst moesten uithalen, zou me dat zoveel gekocht hebben aan werkuren dat me dat meer zou kosten dan de auto me in aankoop gekost had. Toen de garagist me zei “mevrouw, ik zou dat niet meer laten doen als ik u was.”, was i vrij snel akkoord, rationeel was dat een dom idee… Maar ook ik had er enorm veel spijt van, want ik heb enorm graag met dat autootje rond gereden en ik denk dat het inderdaad wel iets heeft “die eerste echte eigen auto” Ik heb wel terug een Toyota, deze keer wel een nieuwe, gekocht en ik rijd met deze even graag rond, maar die eerste auto: ja, die blijft bij mij ook iets speciaal. Ik denk dat dat ook iets heeft met het eerste echt gevoel van vrijheid, want ik mijn auto geeft mij ene zeer groot gevoel van vrijheid. 😉

 • celebratemedia87

  Leuk om te lezen! Mijn eerste auto was een Renault 5, ik mis h’m nog steeds. Nu weer aan het oriënteren voor een nieuwe, geen idee waar ik mee thuis ga komen xD

 • lodi

  Mijn eerste auto was een Toyota busje die ik samen met een reisgenoot kocht in Australië en waarmee we een jaar door dit land hebben gecrosst, toen een Ford, die mijn zus en ik zes maanden door Amerika reden en toen kocht ik mijn echte eigen auto, een nieuwe, een Klein rood Diahatsu. Mijn trots. Ik heb er 15 jaar in gereden en was er altijd zo blij mee. Tot hij echt op was en de jongens te groot werden om achterin te zitten. Toen is die weg gegaan. Ik snap je gevoel helemaal.

 • Merel (Lotus Writings)

  Haha zat er toevallig laatst nog aan te denken, ik had een verlaagde suzuki swift met dubbele uitlaat en dure geluidsinstallatie. Zo gekocht. Ben er ook daarom een paar keer mee aangehouden, omdat agenten hadden verwacht dat er een jongen in zou zitten vermoed ik – mij lieten ze eigenlijk altijd gewoon weer gaan (gelukkig).

 • Juliette - Strongbody.nl

  Je eerste auto vergeet je inderdaad nooit meer. Is vaak ook je maatje die je door weer en wind ergens naar toe brengt. Mijn eerste auto was een Suzuki Alto en die heeft mij nooit in de steek gelaten!

 • Deborah

  Aaaah ik voel met je mee!!
  Mijn aller eerste auto was een Swift. Maar die deed eigenlijk ook heel raar. Dus snel ingeruild voor een Fortje Ka. Die ik dan ook als mijn eerste auto beschouw. Ik was weg van dat ding en heb hem heel lang gehouden. Tot ik genoeg geld had gespaard voor mijn tweede liefde de VW Beetle. Hij was appeltjes groen en had de naam Beetle Juice. Nog steeds met pijn in mijn hartje verkocht…

 • Alexandra

  Mijn eerste auto was een blauwe eend, Citroën 2CV. Helemaal geweldig totdat ik een vrachtwagen op de snelweg inhaalde en de motorkap omhoog vloog. Ik kon alleen nog door de zijruiten kijken. Ik ben veilig aan de kant van de weg gekomen hoor. Maar kocht daarna een wat degelijkere auto, peugot 205. Maar mijn eendje vergeet ik nooit, dat was de meest leuke, geinige auto die ik ooit heb gehad.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: