Mijn avonturen

Weekje mee in de nacht

Omdat ik het beste leuk vond om vorige week mijn werk weekje met jullie te delen, doe ik het nu gewoon weer. Ook paar keer andere route gehad dus iets anders om over te vertellen. Hoop dat jullie het weer leuk vinden om over te lezen!

Zondag nacht

Laat beginnen vandaag. Namelijk om 23.45 maar eigenlijk vind ik dat nooit zo erg. Optimaal genieten van het weekend haha! Maar goed, ik ben begonnen in Kolham en daar heb ik geladen voor Waddinxveen, toen op naar Amersfoort om te laden voor Assen. Lekker makkelijk rondje. Zoals vandaag, zou ik ze het liefst de hele week hebben. Best wel oke dockjes allemaal, dat maakt het voor mij al een stuk makkelijker haha! Eindstand was ik om 08.30 weer terug op de loods. Nog even tanken en de auto weer op zijn plek zetten en dan lekker richting het bedje.

Maandag nacht

En ook vandaag beginnen we weer laat, namelijk weer on 23.45 en alweer vind ik dat niet erg. Gewoon lekker uit kunnen slapen en avond eten, dan rustig douchen en nog chillen op de bank en dan maar weer langzaam naar het werk toe. Ook vandaag ben ik begonnen in Kolham daar heb ik geladen voor Zaltbommel. Toen ik daar kwam zei hij een heel ander dock dan ik gewend was maar dat dockje was makkelijker dan waar ik normaal gesproken moest, dus ik was vet happy maar toen ik binnen kwam had ik echt een gevoel van dit klopt niet. Ik moet die auto vast weer verzetten zo als ze mij zien. Elke container die ik in de trailer heeft staan, heeft namelijk een papiertje met een eigen kleur. Zaltbommel zelf heeft de kleur rood, en die stonden daar dus allemaal vlakbij het dock. Het is een hele grote hal en daar stonden honderden containers met een rood papiertje, ik keek in mijn trailer en ik zag allemaal gekleurde papiertjes. Maar het klopte thank god dus wel, grotendeels van de containers had een rood papiertje en de andere containers werden naar de andere hal gebracht (crossdock) Toen ben ik naar Amersfoort gereden, daar een halfuurtje pauze gemaakt en toen ben ik gaan laden voor Assen, daar heb ik gelost en toen ben ik leeg naar Scheemda gereden. Tanken, parkeren en weer lekker richting bed. Rond 09.00 was ik klaar.

Dinsdag nacht

Vandaag iets eerder begonnen, namelijk om 20.15. Als eerst naar Farmsum gegaan. Daar kom ik wekelijks, al een paar maand lang, zowel met bakwagen als met trailer dus dat is niet zo spannend meer. Toen ben ik naar Kolham gereden, daar gelost en geladen voor Zwolle, altijd wel fijn dat ik mag lossen en laden op hetzelfde dock. Scheelt nog al wat tijd. Toen ben ik naar Zwolle gereden, er was een kleine omleiding naar het depot toe dus toen heb ik met mijn collega gebeld en die heeft mij het uitgelegd dus dat was super lief. Sowieso al dat hij het melde toen hij mij zag. Ik had geluk dat ik best wel veel ruimte had in Zwolle. Soms parkeren er vrachtwagens tegenover het dockje maar dat was dit keer niet het geval en toen had ik veel meer ruimte dus en zette ik hem in 1 keer ervoor zoals het hoort Toen ik binnen kwam herkende ik de chauffeur die naast mij voor het dock stond. Een paar maand geleden was ik in Zwolle namelijk ontiegelijk erg aan het prutsen om hem voor het dock te krijgen paniekaanval gelukkig kwam er al snel iemand om me te helpen dus dat had me erg gerust gesteld en hij heeft me geholpen met kijken. Maar toen zag die andere chauffeur mij dus ook en hij vroeg tijdens het lossen hoe het nu met me ging. Waarop ik zei: ja het gaat wel beter maar het is gewoon mijn hobby niet en ik raak gewoon heel snel in paniek en opgefuckt Gelukkig was hij een aardige chauffeur en niet zo als sommige grootbekken maar hij zei ook: je wil niet weten hoe erg ik geprutst heb in het begin, gewoon schijt hebben aan anderen en gewoon rustig blijven, dan doe je er maar wat langer over. Toen hoorde de medewerker van post NL ons gesprek en zij zei tegen mij: meissie, laat je niet gek maken, je bent zo goed bezig, je doer het zo goed. Laat die jongens maar even zien hoe wij dat doen. Nou zulke kleine gesprekjes en zulke lieve woorden doen mij dus echt goed, ben er met een big smile weg gekomen. Bedankt briefdepot Zwolle. Toen ben ik naar Amersfoort gegaan om te laden voor Kolham. Een keer vroeg klaar, rond 06.15 had ik al getankt en stond ik geparkeerd. Lekker naar huis toe en mijn bedje opzoeken. De avond erop, ben ik heerlijk vrij.

Woensdag nacht

Lekker een nachtje vrij, gelijk het vriendje maar gevraagd of hij bij me wou komen slapen, dan zien we die in iedergeval ook nog een keer deze week haha!

Donderdag nacht

Afgelopen nacht was geen top nacht, nachtdienst ritme natuurlijk en pijn in mijn knie. Zonder te overdrijven elk kwartier van de klok gezien. Toen het vriendje weg ging om 07.00, gelukkig nog even kunnen slapen tot 12.00. Om 16.15 moest ik namelijk alweer beginnen. Keertje heel vroeg! Ook geen ramp. Als eerst naar Kadodesign geweest, daar heb ik 4 containers geladen. Daarna ben ik naar een bedrijf geweest waar ik de naam niet van ga zeggen omdat ik daar een kleine discussie heb gehad met de eigenaar. Hij wou perse dat ik de auto in een klein steegje neerzette terwijl ik al langs de weg stond met de klep uitgeklapt en naar beneden etc. En anders moest ik de klep weer inklappen, omhoog doen, ik had het steegje dan over mijn blinde kant en allemaal raar geparkeerde auto’s en anders deden ze ook nooit moeilijk. Maar goed, die meneer had totaal geen empathisch vermogen, gewoon rustig blijven en netjes afhalen. Het waren maar 6 containers dus ik was er zo weer weg gelukkig. Toen naar Kolham gegaan om te lossen maar voordat ik ging lossen had ik met mijn moeder afgesproken voor het depot want mevrouw was aan beide kanten uit haar broek gescheurd hahah, gebeurd mij 1 keer per maand ofzo. Maar goed, broekkie wisselen, lossen en op naar Le Roux in Assen. Blij dat mijn huis nog geen 5 minuten van het depot af is. Bij Le roux weg gegaan met 20 containers dus dat viel ook reuze mee. Normaal kunnen er 48 containers in de trailer. Toen weer naar Kolham om te gaan lossen. Ik had daar 1,5 wacht tijd dus pas schoon maken, en gezellig met een collega gepraat die grotendeels tegelijk met mij wachttijd had. Toen weer gaan laden voor Amsterdam, vol bakkie. En daarna weer naar Amersfoort gegaan om te laden voor Kolham. In Amersfoort kan het ook heel smal en kut zijn als je moet laden voor Kolham en sinds ik op trailer rij, heb ik eigenlijk altijd hulp gevraagd of iemand wou mee kijken maar vandaag heb ik het zelf gedaan. 1 keer uitgestapt om te checken en toen stond ie er al schadevrij! voor, dus ik had even een trots op mezelf momentje. Ook fijn dat ik een fatsoenlijke en rustige auto mee had en een vertrouwde trailer. Dat merk je dan direct. Toen naar Kolham om te lossen en rond half 7 had ik het truckje alweer getankt, afgekoppeld en aan de kant gezet.

Love sunsets 🌅

Vrijdag nacht

Laatste nachtje alweer! Om 19.00 begonnen. Als eerste naar Junai in Pekela geweest om te laden, 12 containers. Dat is een winkel waar je van alles voor je huisdieren etc kunt kopen. Toen moest ik even vliegen naar Farmsum toe en daar was ik mooi op tijd. Dat kwam mooi uit, daar heb ik 2 pallets geladen en weer door vliegen naar Kolham want ik moest dus lossen en laden en daar had ik maar 20 minuutjes voor. Het scheelde alweer enorm dat ik mocht lossen en laden op hetzelfde dock. Lossen doe je bij ons namelijk op dock 7/8 en laden voor Amsterdam is op dock 3. Dus vlug alles er uit maar zo hard als dat het er uit ging, ging het er niet weer in. Het was super rustig en uiteindelijk maar met 27 containers naar Amsterdam gegaan ipv 48. Toen in Amsterdam gelost en even een kwartiertje pauze gemaakt en daarna door naar Amersfoort, weer net zo als gister, zelf voor het dock gekregen zonder hulp en dit keer had ik wel een beroerdere auto bij me. Daar even een halfuurtje gemaakt, pas weer schoon en op naar Kolham, daar was een chauffeur van een ander bedrijf die moest wachten tot ik leeg was tot hij werd gelost dus hij ging mij helpen uit eigenbelang natuurlijk maar daardoor was ik eerder leeg. Lekker op naar Scheemda, tanken, auto parkeren en naar bed! Mooi tijdstipje weer, namelijk om half 7. Ik zeg: W E E E E E E E E E K E N D ! ! !

Is er nog iets wat je specifiek van mij wil weten over mijn werk? Over vrachtwagens of over mijn nachtdiensten? Let me know, dan zal ik de vragen behandelen in een aparte blog <3

8 reacties

Geef een reactie

%d