Mijn avonturen,  vrachtwagen

Facebook herinneringen die mij doen beseffen dat ik trots mag zijn

Hey hey iedereen! Vandaag even weer een wat persoonlijkere blog. En uiteraard gaat het weer over mijn vakgebied. Iedereen die Facebook heeft, herkent het misschien wel. Ik open toch elke dag wel even de herinneringen, wat deed ik 1 of 5 jaar geleden. Ik deel(de) altijd veel op Facebook, dus ik heb altijd best veel herinneringen. In deze blog ga ik jullie vertellen over een paar Facebook herinneringen die mij laten beseffen dat ik echt wel trots op mijzelf mag zijn. Lezen jullie mee?

Fotoshoot voor de trucks

1 dag minder werken om te kunnen leren

Ik deelde eens een bericht over dat ik met iedereen (mensen om me heen, Noorderpoort college en mijn BBL werkplek) had besloten dat het beter was als ik 1 dag in de week minder ging werken en die dag dan ging besteden aan het leren. Ik volgde een BBL opleiding en ik werkte dus 4 dagen en ik ging 1 dag naar school. Ik had vooral heel veel moeite met het RV1 examen. Dat examen gaat over verkeer en techniek. Verkeer ging natuurlijk wel maar dat techniek gedeelte.. ja ik heb (nog steeds) echt geen verstand van het motorblok, cilinders, kleppen, in/uitlaatslag, assen etc. Vandaar dat ik besloten had om een dag minder te werken zodat ik mij daar op kon focussen. Ik ben toen ook naar Oosterpoort in Assen gegaan voor een 5 daagse cursus voor het RV1 examen, inclusief een examen. Eindstand: heel wat herinneringen over het RV1 examen.

En als ik dit dan terug lees, dan denk ik echt over mezelf: wat een doorzetter was jij ook. Je had er moeite mee maar je bent er echt vol voor gegaan. En uiteindelijk viel het echt mee. Ik dacht dat ik er jaren over ging doen om dat examen te halen maar uiteindelijk had ik hem in twee keer. Een prestatie waar ik nog steeds trots op ben. Ik schreef ook in het bericht: hoe eerder ik dat examen gehaald heb, hoe eerder ik weer kan werken en hoe eerder ik dus uiteindelijk zelf mag chauffeuren.

β€œ Wie A πŸ›΅ en B πŸš— zegt, moet ook C 🚚 zeggen β€œ

Zo maakte ik bekend dat ik mijn C rijbewijs had gehaald. 3 Augustus 2018. Elke keer weer als ik dat bericht zie, voel ik die enthousiasme en blijdschap weer. Hier had ik het allemaal voor gedaan, mijn droom was werkelijkheid geworden. Het was me gelukt, na zoveel tegenslagen. Het avontuur kon nu dan eindelijk echt gaan beginnen. Mijn vrachtwagenrijbewijs gehaald, op mijn 18e. Altijd van gedroomd, uiteindelijk nooit meer verwacht dat ik dat zou gaan halen.

Eerste CE rijles

In 2019 gingen we door voor CE. Ik weet nog dat ik me echt machtig voelde na mijn eerste rijles. Sowieso al trots op alles wat ik bereikt had maar nu, nog een slag groter, en dat ga ik gewoon doen. Mijn CE halen zag ik best tegen op, hier zag ik eigenlijk het meest tegen op van het hele vrachtwagen avontuur. Komt ook omdat ik zo vaak gezakt was natuurlijk, de moed was me helemaal in de schoenen gezakt. Zo trots was ik dus dat ik mijn eerste CE rijles had gehad. En dan al die lieve reacties die ik ook kreeg, ja dat deed me wel echt goed.

Foto eerste CE rijles

β€œ Hoppaaa, in 1 keer geslaagd voor CE”

Zo maakte ik 21 Juni 2019 bekend dat ik geslaagd was voor CE. Ik moest er natuurlijk even bij vermelden dat ik in 1 keer geslaagd was want ik was me hier toch trots op. Tegen dit examen zag ik zo erg op. Ik ben ook als enige zonder CE rijbewijs van school (chauffeursopleiding) afgegaan omdat ik mijn CE echt niet meer wou halen. En we kwamen terug bij de rijschool en de examinator zei: β€œ Deze hele rit? Niks op aan te merken. Je hebt uitstekend gereden.” Wat de F. Zovaak gezakt, en dan het examen waar ik het meest tegen op zie, komt gewoon geen commentaar op?

CE gehaald

It has been a hell of a ride maar dan ook echt. En soms dan besef ik me helemaal niet hoe ver ik ben gekomen. Toen was ik natuurlijk jonger en toen voelde het ook echt alsof ik super veel had bereikt, anderen hadden nog geen rijbewijs en ik had mijn vrachtwagen rijbewijs al. Nu ben ik 23 en is alles zo gewoon en ben ik dat besef gewoon even kwijt omdat ik natuurlijk ook weer terug ben op de bakwagen. Maar als ik zulke herinneringen krijg, dan heb ik gelijk weer van die trotse momentjes.

^ Volgen jullie mij al op mijn socials? ^

Wat heb jij ooit behaald waar je het meest trots op bent?

2 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: