Boeken,  reviews

Boek: beter op reis

Vandaag een recensie over het boek: beter op reis. Mijn zus kwam ineens met het boek aan, die had hem zo uit, mijn moeder had hem in één dag uit en als ik dat kon was dat bij mij ook zo maar helaas heb ik er maanden over gedaan. Niet omdat ik dat wou maar omdat ik steeds geen tijd had om te lezen.

Waar gaat het boek over?

Het boek gaat over Joost en Viora. Voornamelijk over Viora. Zij krijgt namelijk te horen dat ze leukemie heeft. Joost is haar vriend en je leest ook over hoe hij met de hele situatie om is gegaan. Viora was altijd een heel fit meisje, door de prednison is ze veel aangekomen en door het hele proces is ze haar conditie kwijt geraakt. Daar baalde ze enorm van maar ze bleef altijd bewegen. Na tweeënhalf jaar word Viora genezen verklaard. Ze gaat bezig met zichzelf, bezig met het opbouwen van haar conditie en de kilo’s vliegen er af. Door alles wat er gebeurd is, de moeilijke tijd en het besef dat je per dag moet leven want morgen is niet beloofd, hebben ze besloten dat ze graag samen op wereld reis willen. En dat gaan ze ook echt doen! Het boek is super mooi en inspirerend, het neemt je mee in de rot momentjes maar ze vieren ook elke overwinning en elke mijlpaal. Super mooi verhaal om te lezen! Het verhaal gaat dus niet over de reis, wel het moment er naar toe. Je leest vooral echt over wat ze allemaal meemaakt en moet ondergaan en elke mijlpaal en prestatie.

Meer kan ik er niet echt over zeggen, je moet hem vooral even zelf gaan lezen! Ik vind het prettig dat het een soort dagboek verhalen zijn. Dan schrijft Joost een stukje en dan Viora. Even gezegd hebben: het is dus een waargebeurd verhaal. En het is prettig geschreven, daardoor blijf je het liefst alleen maar doorlezen.

Het boek heeft 240 pagina’s

Op Instagram zijn Joost en Viora ook heel erg bekend, ze zijn te volgen op @bemorsunicorn.nl

Heb jij dit boek al gelezen? Zo ja, wat vond je er van? Zo nee, zou het een boek voor jou zijn?

16 reacties

Geef een reactie

%d